ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Centen en procenten – 't Scheldt

Centen en procenten

‘Zit er een procentje in voor mij?’, is altijd een klassieke opener bij een discrete onderhandeling. Didier Reynders – die op Jan Leyers lijkt of is het andersom? – is een regelaar pur sang. Hij is de man die geen last van regels heeft. Hij bezorgt het glijmiddel dat vereist is om een en ander te laten slikken. Wat te doen als er op bevroren Libische centen als nevenwerking smeltende procenten ontstaan?

‘Zit er een procentje in voor mij?’, is altijd een klassieke opener bij een discrete onderhandeling. Didier Reynders – die op Jan Leyers lijkt of is het andersom? – is een regelaar pur sang. Hij is de man die geen last van regels heeft. Hij bezorgt het glijmiddel dat vereist is om een en ander te laten slikken. Wat te doen als er op bevroren Libische centen als nevenwerking smeltende procenten ontstaan? Die stroom zoekt een weg, dat gaat zo in de natuur. De noodlijdende familie Khadafi heeft ongetwijfeld enkele druppels nectar op overschot voor wie haar ter wille is.

Tussendoor kun je moeilijk zonder de medewerking van een of andere nobele collega. Voor die begrijpende mens geen centen in het handje, maar wel een gegarandeerd zitje in een fijne Raad van Bestuur. ‘It’s money in the bank’ luidt de Engelse uitdrukking voor iets dat zeker in orde komt. Zo leuk voor die grijpende vakman. Tenslotte is Steven Vanackere een te fijngevoelige ACW’er voor de ruwe politieke stiel. Na het Dexia-debacle vond de aftredende Minister van Financiën dat de vele negatieve reacties ‘zijn persoonlijke incasseringsvermogen te boven gingen’. Subtiele woordkeuze of Freudiaanse verspreking? Liever een gevulde zak dan een oningevuld vak nietwaar? Moest er nu nog een kleur bijkomen? Ach ja, net als in de koekjesreclame gaat het dan van ‘Iedereen komt als je Di Rupo roept’. Voor deze niet meteen omkijkende toenmalige premier geen centen, geen procenten, maar misschien een Libische wapenbestelling bij FN Herstal als het even kan? Alles voor de Waalse arbeider. Respect, bro!

Anneleen De Bruyne

1 reactie op “ Centen en procenten

  1. In stilte zal er wel weer een”terugbetaling” van de perscentjes geregeld worden ,les bricoleurs de Wallonië zijn daar meester in ,en la petit Flamand zal weer in de reeds schrale buidel mogen tasten om de geldhonger van degelijke maffiosi te stillen ,waar is de tijd dat de niveanen met busje vol geld naar de walen reden als verkiezing propaganda ? wat propaganda was is nog altijd een realiteit , les Wallon sont comme le cochon ,ils boufe tous !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *