ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Burger betaalt hoge prijs voor corona-geknoei – 't Scheldt

Burger betaalt hoge prijs voor corona-geknoei

‘tScheldt redacteur Frits Van Robaais capteert het corona-ongenoegen en kapittelt al wie in deze verantwoordelijkheid draagt, Berx en Van Ranst in het bijzonder…

De verzamelde overheden – dat zijn er nogal wat in België – eisen van Mieke en Jan Modaal maximale veerkracht, gedweeë volgzaamheid en streng-calvinistische soberheid. Misschien zit er niets anders op. Misschien zou het wel eens kunnen helpen. Niemand die het met wetenschappelijke zekerheid durft zeggen. Mag de burger van die verzamelde overheden in ruil voor de langste vastenperiode sinds WOII een beetje respect, helderheid en empathie terugeisen?

Verkracht Nederlands

De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid sorteert onder de bevoegdheid van Maggie ‘Mondmasker’ De Block. Of was het geen mondmasker maar een keukenschort? We weten het ook niet meer. We krijgen elke dag nieuwe wetten, voorschriften, mogelijke pistes, aanvullingen, cijfers en verwarrende maatregelen te verwerken. De FOD Volksgezondheid heeft geoordeeld dat het nuttig en zinvol is elke naar ons oranje land terugkerende reiziger een formulier te laten invullen. Waarmee verder wellicht niet bijster veel wordt gedaan. Net als met de Stasi-aanwezigheidslijsten in kroeg en restaurant. Het kan niet anders of dat terugkeerformulier is door een hogere Belgische ambtenaar die geen woord Nederlands begrijpt in mekaar geflanst. Nochtans de taal van de meerderheid in dit koninkrijk. Reist u langs vliegtuig? Par avion? Reist u langs auto? Par voiture? Wie langs fiets, motor, boot of langs te voet reist, weet niet wat invullen. Bij het digitaal invoeren lopen computer en slimme telefoon regelmatig vast. Een moeder vraagt zich af wat ze zich bij zitplaats voor kinderen in de auto moet voorstellen. De kroost op het dak binden? Wie geen mobiel telefoonnummer heeft, dient een gedrukt exemplaar bij u te houden. De persen van de huisdrukkerijen die bij de populaire Spaanse campings El Sol, Playa Desnudo en Campo de Amberes horen, kunnen niet genoeg papier en inkt aanslepen. Wachtrijen vakantiegangers die langs vliegtuig of langs auto naar huis willen, leiden tot frustratie, onvrede en agressieve stress. ‘Bij aankomst van buiten de Schengenzone moet u het formulier overhandigen aan de grenspolitie bij uw punt van binnenkomst’. Echt waar, zo staat het er! Zelfs na twee flessen absint hebben de grootste surrealistische dichters toegankelijker werk afgeleverd. Op sommige federale diensten leeft de franskiljonse leus ‘et pour les Flamands, la même chose’ blijkbaar nog altijd. Het formulier zelf heet dan weer Public Health Passenger Locator Form.

Beke Blundert (Bis)

Wat we zelf doen, doen we beter? Jammer genoeg is het antwoord neen, driewerf neen. Wouter Beke (CD&V) blijft de blunders op elkaar stapelen. Nu irriteert het de Lommelse lummelaar weer dat burgemeesters het heft in eigen hand nemen en zelf met contactonderzoek aan de slag gaan. Precies omdat het Vlaamse niveau annex administratie onder de vleugels van Beke in gebreke blijft. Ondertussen dreigt de besmettingscurve in landelijk dorp of provinciestad door het rooie lint te vliegen. Dat het kabinet Beke er niet bijster veel van bakt, werd hier maanden geleden reeds eerder betoogd en met naakte feiten onderbouwd. Beterschap is niet in zicht. Dat die man op zijn stoel kan blijven zitten, krijg je niet langer uitgelegd.

Allemaal failliet!

Wie zich ook aan oplaaiende tegenwind mag verwachten is de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. Van dezelfde oranje familie als Beke. Niet alleen de mondmaskerplicht in verlaten straten en op de fiets, zorgt ook buiten de forten van de stad Antwerpen voor grote ergernis. In de stille Kempen en het Land van Rupel & Nete pikt men het niet dat de avondklok tot diep in de provincie hoorbaar is. En zelfs het gerinkel van de nog maar net met veel misbaar gecontroleerde witte kassa overstemt.

In de stad Antwerpen zelf is de toestand zo mogelijk nog dramatischer. Opeenvolgende oproepen van de communistische PVDA-viroloog Van Ranst en de christelijke gouverneur Berx, dreigen voor een nooit eerder geziene kaalslag in horeca en hotelwezen te zorgen. Christelijk? ‘No mercy’ – geen medelijden! – zegt Berx tegen al wie zijn mondmasker tussen de spaken van de fiets heeft laten draaien. Veel gepassioneerde horacalui waren blij en opgelucht na drie maanden zware financiële verliezen te kunnen heropstarten. Sommige zaken zaten vrij snel weer aan een bescheiden aantal eters en drinkers. Net genoeg om het hoofd boven water te houden. Maar het ondoordachte marsorder ‘blijf weg uit Antwerpen!’ van zowel Van Ranst als Berx zorgt voor een stroom aan annulaties in eenvoudige eettenten en in sterrenparadijzen. Veel etablissementen hebben een hoop geld geïnvesteerd in veilig koken, afwassen, bubbelen en tafelen. Weggegooid geld. Gouverneurs, academici en politici zijn het gewend zorgeloos en riant te worden doorbetaald. Zelfs bij een lockdown of een maandenlange regeringscrisis annex zomerreces. Dat dit niet geldt voor cafébazen, koks, kelners en sommeliers, komt niet eens in ze op. Kwatongen beweren dat Berx en Van Ranst het niet levensnoodzakelijke deel van hun bovenmodale inkomen zouden willen investeren in een advocatenkantoor gespecialiseerd in het afwikkelen van faillissementen: Berx & Van Ranst Curatoren, Dood In de Potstraat 101, 2000 Anvers-la-Morte.

***

Virologen die niet Van Ranst heten beschouwen het antiviraal middel ‘tScheldt als een oplossing tegen de pandemie van politieke dwaasheid en politieke correctie. Kies een abonnement:

5 reacties op “Burger betaalt hoge prijs voor corona-geknoei

 1. Volgens geruchten zou de overheid in Antwerpen en Mechelen (om te beginnen) alle taverne’s, disco’s, café’s, kroegen, zomerbars, enz definitief willen sluiten en vervangen door muntthee-vzw’s…. Goed voor de volksgezondheid, de verkeersveiligheid, de agressie- en me-too beteugeling, de geluidsoverlast, het alcoholisme, etc én een tegemoetkoming, een knipoog naar een bep. cultureel segment van de bevolking, die dat bij de volgende verkiezing zal weten te waarderen…. Hoofddoeken en bep. delen van de sharia zullen dan later nog volgen, bit by bit, de fameuze (halal)salami tactiek. Ja, dat carola-virus kan wat teweegbrengen….

 2. Het is zo dat wij geregeerd worden door lui die nooit in hun leven gewerkt hebben. Op een stoel zitten en af en toe wat babbelen is geen werken. Neem nu kameraad Van Ranst, communist en hobby-viroloog. De kampioen van de nutteloze verplaatsingen. Elke dag van Willebroek naar Brussel en terug.

  1. Neenee, hij zou nu in een caravan resideren vlakbij de TV-studio’s (in quarantaine ?). Ten allen tijde inzetbaar, en z’n truitjes ingeruild voor hemdjes. Met de komende hittegolf komt hij ofwel in zwempak ofwel incognito, afwachten maar…

 3. Zitten ze na honderd bestuderen van de Spaanse griep eindelijk eens met een pandemie/epidemie en nu blijkt dat onze? wat zeg ik, quasi ALLE virologen van het westers halfrond, na hun eerste collectief orgasme van jaahhhaa eindelijk een virus, totale onkunde uitstralen…niks kennen ze van virologie blijkt nu elke dag. Neem nu de Hollands viroloog nr1. Ab Osterhaus, hij is niets meer dan een gediplomeerd veterinair,heeft nooit de eed van Hippocrates afgelegd, en die veterinair haalt betere resultaten dan de Belgische commies. Trouwens veterinair Abke van de Hollanders kan je door de mand zien zakken bij de Mexicaanse griep in deze opnames uit nieuwsuur uit 2009.
  Viert eerste slachtoffer, kind van 3 jaar : https://www.youtube.com/watch?v=Br73IEnwxkc duurt 3.22 minuten en te zien hoe misdadig deze mensen zijn, ook voor hier hier heb ik geen vertrouwen meer in deze soort wetenschappers.
  Uitzending Nieuwsuur uit 2009 waar men kan zien hoe de virologie compleet door de mand valt.
  https://www.youtube.com/watch?v=0R5f3fz8JTA

 4. wat eigenlijk merkwaardig is : alle vitale zaken blijven draaien . de rekken in de grootwarenhuizen blijven gevuld . de oogst geraakt van het veld en ingeblikt/ingevroren . je kunt het zo gek niet bedenken of bol com bezorgt het je per kourier . Je kan je afval kwijt in de containerparken en je lijken bij de begrafenisondernemer . Er rijden zelfs treinen op het voorziene uur . de cipiers bewaken de gevangenen ( er is wel geld om de gevangenen te testen , maar niet voor de cipiers . de schepen worden gelost . In de ziekenhuizen en bij de huisdokter kan je normaal terecht en word je geholpen ( behalve als je een afspraak wil maken met een specialist , die dan alleen zijn eigen specialiteit kent en niks meer van de rest van het lichaam of van interactie ) . Allemaal mensen die hard moeten werken om de rest , die nu kan doorbetaald thuiszitten of doorbetaald thuiswerken( wat is het verschil ? ) , via hun overdreven belastingen van een ruim inkomen te voorzien .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *