ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Brusselse arrogantie even besmettelijk als corona – 't Scheldt

Brusselse arrogantie even besmettelijk als corona

Het misprijzen voor Vlaanderen van de Brusselse politieke kaste is genoegzaam bekend. Vlaanderen – gulle gever nochtans – deugt nergens voor.

Toen de Antwerpse tandem burgemeester Bart De Wever – gouverneur Cathy Berx de corona-maatregelen op scherp stelde, voelde Brussel zich niet aangesproken. Nu zit Brussel op de blaren. En: vergeet uw tolgeld niet wanneer u straks naar de hoofdstad pendelt.

**

Het misprijzen voor Vlaanderen van de Brusselse politieke kaste is genoegzaam bekend. Vlaanderen – gulle gever nochtans – deugt nergens voor. In het stemmenaantal van het Vlaams Belang en de N-VA echoën de opmarcherende laarzen van de Duitse bezetter. Laurette Onkelinx – nochtans goed bekend met het fenomeen collaboratie – en minister-president Rudi Vervoort zijn kampioen in het wegzetten van Vlaanderen als een bekrompen bende domme hufters. Brussel daarentegen heeft het helemaal! Un certain je ne sais quoi! Een eigen regering en parlement. Negentien gemeenten. Negentien OCMW’s. Negentien burgemeesters. Tientallen schepenen. Honderden gemeenteraadsleden. Een gouverneur. Zes politiezones. Ambtenaren zat! En dat voor een stad van 1.200.000 miljoen inwoners.

Complot

De corona-crisis heeft opnieuw duidelijk gemaakt dat het bestuurlijke Brusselse kluwen onvoldoende efficiënt is om alert te reageren en doortastend op te treden. Grote groepen nieuwe Belgen lijken niet eens goed te begrijpen wat er aan de hand is of in de al dan niet besmettelijke lucht hangt. Toen Vlaanderen – jaren geleden reeds – pleitte voor een verplicht Nederlands taalbad voor elke nieuwe nieuwkomer, kreeg het andermaal het verwijt intolerante dwingelandij naar het leeuwenhoofd geslingerd.

Het lakse, quasi onbestaande Brusselse integratiebeleid heeft er mede toe bij gedragen dat duizenden nieuwe Brusselaars de afgekondigde maatregelen niet zullen naleven daar zij van maatregelen geen weet hebben. Veel nieuwe Brusselaars hebben van VRT, VTM, BRT of RTBF nog nooit gehoord. Zij verlaten zich op de smartphone en sociale media van hun kinderen en kleinkinderen waarop de grootste onzin omtrent corona verschijnt. Een complot van de joden, om ons tot de meest voorspelbare hoax in islamitisch-salafistische kring te beperken.

Snelkookpan

Dat vooral Sint-Jans Molenbeek, Schaarbeek en Sint-Joost ten Node bloedrood kleuren, wekt geen verbazing. De ongecontroleerde instroom van al dan niet legale nieuwkomers heeft in deze drie Brusselse gemeenten tot een zichtbare overbevolking in zichtbaar krakkemikkige buurten geleid. Drugs zijn overal. Jongelui groeien op in gezinnen waar niemand werkt. Waar sociale controle zoek is. Waar vaders geen gezag meer hebben en moeders nauwelijks weten waar hun tieners rondhangen. Noch wat ze op die hangplekken allemaal uitvreten. Wie de sissende druk van deze oververhitte snelkookpan niet langer aankan, vlucht vierklauwens naar Denderleeuw, Ronse, Aalst of Ninove. Zou het puur toeval zijn dat al die brave mensen van kleur voor het bekrompen, gesloten, weinig gastvrije Vlaanderen kiezen? Waar VB en N-VA tot spijt van wie ’t benijdt de grootste partijen zijn?

Alles moet weg

Van een socialistische minister-president zoals Rudi Vervoort verwacht je toch dat hij er alles aan doet om die multi-etnische realiteit op weg te helpen naar werk, scholing, taalvaardigheid, solidariteit, samenhorigheid en culturele volksverheffing. Niet dus. Brussel ettert en zweert, Brussel is zo ziek als een hond maar niemand doet wat. Integendeel. Brussel vindt van alles en nog wat uit om de schijn hoog te houden dat het Brusselse bestuurlijke kluwen in de weer is met de stad van morgen, de stad van de toekomst. Mon oeuil! Daklozen kamperen in het tunnelcomplex onder het Centraal Station. Bulgaarse bedelaarsters met een kind aan de borst. Brussel-Noord is een heilloze puinzooi geworden waar zelfs de meest geoefende pendelaar zich niet alleen onveilig maar vooral unheimlich voelt. Nog geen halve eeuw geleden zaten de ‘buvettes’ in Brussel-Noord de hele dag door tjokvol met stevig doordrinkende collega’s van Jomme Dockx. Niks van dat alles is nog heel. Alles moet weg.

Stadstol

Brussel doet er werkelijk alles aan om het bezoekers zo onaangenaam mogelijk te maken. Zelfs wie Brussel goed kent, ergert zich te pletter aan een verkeerscirculatieplan dat helemaal haaks staat op het plattegrondje in uw hoofd. De ‘piétonnier’, de voetgangerszone in het hart van de stad, heeft menig horeca-etablissement en het iconische hotel Métropole de nek omgedraaid. Junks hangen in de bloembakken. Overal slingeren blikken, spuiten, aangevreten zakken friet. Het bruisende Brussel van Brel is vandaag wel heel ver weg. En omdat genoeg nooit genoeg is, wil Brussel een stadstol heffen op elke pendelaar die de stad binnenrijdt. Dat het leeuwendeel van die forensen uit Vlaanderen komt, wordt angstvallig verzwegen. Drieënzestig procent om precies te zijn. Vijfendertig procent komt uit het Waals Gewest. Al die toch al zwaar belaste werkenden die Brussel en ’s lands economie overeind houden, zullen straks stadstol moeten betalen wanneer ze zich door het Vierarmenkruispunt en de Leopold II-tunnel wurmen. De Brusselse stadstol is een bijkomende Belgische transfer van noord naar zuid. Zeg dat dan.

***

Het succes van ‘tScheldt is recht evenredig met de verloedering in Brussel. Hoe zou dat komen? Kies je abonnement:

7 reacties op “Brusselse arrogantie even besmettelijk als corona

  1. “Brussel was toen nog een vrolijke stad, Brussel was toen….olala”. Nummer 1 in de nederlandstalige Top100.

  2. Tja, inventief zijn ze daar wel in dat rode failliete nest. Tol vragen om stinkerds te gaan bezichtigen die massaal de ganse dag in hun eigen zeik liggen. Brussel Noord, het Madame Tussaud van Brussel. Kom dat zien, kom dat zien… (tromgeroffel)

  3. Brussel heeft een nieuwe naam nodig , iets dat eindigt op ‘stan’ iemand een idee ? Negentien OCMW’s ,als
    menig gelukzoeker wat inventief is kan hij bij meerdere tegelijk ontvangen , fluitje van een cent , ook hier in Antwerpen graaien menig ‘nieuwkomers’ in verschillende kassen ,één lettertje veranderen in je naam en kassa Ik heb dossiers gezien ingediend door hun eigen families ,uit jaloezie omdat zij zo dom geweest waren hier te gaan werken , en de fraudeurs van 4 OCMW’s gelijkertijd ontvingen ,De OCMW’s dreigden met gerechtelijke stappen als het uitkwam , electorale maffiapraktijken !

  4. Ondertussen werken alle Belgische bedrijven enkel met arabische koeriers. Met als drogreden dat er niemand dit wil doen, ze hebben gewoon het alleenrecht.

  5. Waarom denkt ge dat “Brusselse kaas” vaak “Stinkende Kaas” wordt genoemd ? Omdat hij van Brussel komt natuurlijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *