ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bric-a-brac duurt voort met ‘governor’ Berx – 't Scheldt

Bric-a-brac duurt voort met ‘governor’ Berx

‘Governor’ Berx lijkt hoge ogen te gooien met haar doortastend optreden. Lijkt, want het is duidelijk dat ze op dit moment een handpop is van gekozen politici…

‘Governor’ Berx lijkt hoge ogen te gooien met haar doortastend optreden. Lijkt, want het is duidelijk dat ze op dit moment een handpop is van gekozen politici.

**

Die politici hebben een ideale oplossing gevonden: ze sturen een gezondheidsfreak het veld in met onpopulaire maatregelen waarvoor zij binnen enkele jaren géén verantwoording moet afleggen.

‘The governor’ kan perfect een dwaze maatregel uitvaardigen, die een dag later terugroepen en dat verkopen met een laconieke commentaar als ‘liever één dag shit, dan een maand miserie’. Niemand kan haar raken. En onze klassieke media vallen in katzwijm voor zoveel daadkracht. Zucht.

Het lijkt er trouwens heel erg op dat ze dit ten persoonlijke titel aan het doen is? Als je naar de website van de provincie Antwerpen surft om na te kijken wat wel en niet mag, dan wordt verwezen naar de persoonlijke(!) pagina van ‘The Governor’.

Die pagina kan je moeilijk een provincie-pagina noemen, dit is het ophemelen van mevrouw Berx. Terecht, zal u zeggen, want die pagina is aan haar gewijd. Klopt, maar waarom moet ik als belastingbetalende burger langs een persoonlijke pagina passeren om te weten waar ik me als burger aan moet houden!

Dat is niet het enige! Wie aangemeld is voor de BE-Alert nieuwsbrief, die kreeg onderstaande mail. Met op het einde een verwijzing naar waar je de politieverordening kan terugvinden… namelijk op de persoonlijke website van The Governor. Een politieverordening publiceren op een privé-pagina? Euh…

Het beleid wordt niet alleen gecommuniceerd via haar website, het lijkt er bovendien zelfs op dat ze het nog persoonlijk uitschrijft ook. Berx was te gast in het VTM Nieuws van 28 juli 2020 om 19u (kijk naar 10m30s).

Stef Wauters legt aan ‘The Governor’ voor waarom het een dag moet duren vooraleer de maatregelen die ’s morgens beslist zijn niet gewoon de volgende dag van kracht zijn. Haar antwoord start zoals het hoort: ‘De teksten moet juridisch-technisch zeer goed in elkaar zitten.’ En dan ontspoort het compleet, want ze vervolgt. ‘En nog eens, ik ga daar vanavond… Ik kan niet tegelijkertijd heel veel interviews geven en ook nog aan mijn computer werken. Helaas.’

Als je haar bijhorende dwaze glimlach wil zien, dan raad ik aan om de beelden te bekijken. Maar op zijn minst, beste lezer, vraag ik om haar uitspraak te herlezen! ‘Shock and awe’, zou men in de VS zeggen.

Stef Wauters schrikt ook een beetje op en kaatst terug: ‘Ik neem aan dat je die wetteksten niet helemaal zelf moet schrijven’. Maar daarop volgt géén ontkenning! Er wordt dus een dag verloren omdat ‘The Governor’ het zelf niet uitgeschreven krijgt voor het donker is… Na het rabarbersapje om 21.30u is het bedtijd? Laten we hopen dat kerncentrale van Doel niet ontploft na de werkuren! Neenee, correctie, in een interview in De Morgen lezen we dat ze de tekst om 2.00 klaar had.

Dus ofwel moet ‘The Governor’ dit effectief zelf doen en dan worden we écht geregeerd door nitwits. Waar dient al dat belastinggeld voor? Ofwel liegt ze. Ik denk het niet: ze wil zichzelf gewoon in de picture zetten. Het woord ‘ik’ komt veertig (40!) keer voor in het bewuste De Morgen-artikel. Zegt veel. Misschien een deus-ex-machina bij de postjesverdeling als er een nieuwe regering is? Dan kunnen ze Kris Peeters al gouverneur kwijt.

***

Illustratie: Governor Cathy Berx

***

Oei, ‘tScheldt valt niet in katzwijm voor Cathy Berx. Zijn we nu racisten? Of gendergestoorden? In ieder geval kunnen we je steun goed gebruiken om het oneens te zijn met mensen in machtsposities, zoals Cathy Berx. Kies je abonnement:

Oeps je hebt geen abonnement. Kies een abonnement.

3 reacties op “Bric-a-brac duurt voort met ‘governor’ Berx

  1. Tja , Nu geweten is dat Berx op de loonlijst staat van de Bilderberggroep en van God Bill Gates , en ze vooruitgeschoven is in de ranking van meest domme handpoppen ,is het ook normaal dat haar ego
    overkookt van eigen grootheidswaan !

  2. Ze is zeer teleurgesteld “met het feestgedruis van afgelopen W.E.”(de voetbal, het Offerfeest,…). Ja, dan was het in haar klooster (retraite) wel iets rustiger….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *