ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BREAKING: Overheid gaat zelf met helft van alle aanmoedigingspremies voor ziekenhuispersoneel lopen… – 't Scheldt

BREAKING: Overheid gaat zelf met helft van alle aanmoedigingspremies voor ziekenhuispersoneel lopen…

De overheid (dat is die eerst zei dat mondmaskers voor idioten was, om dan te zeggen dat ze er 128 miljoen had van verbrand) gaat met de helft van Uw aanmoedingingspremies lopen…

De overheid had de mond vol van aanmoedingspremies voor het ziekenhuispersoneel in coronatijden. Dat is uiteraard een schone geste. Ware het niet dat er nog andere beroepsgroepen waren die zich uitmuntend hebben ingezet tijdens de pandemie. Maar soit, de overheid had een excuus nodig om de bevolking af te leiden van haar falend beleid (mondmaskers iemand? testen iemand? beschermend materiaal iemand?) en dus bedacht ze de eenmalige “aanmoedigingspremie voor het ziekenhuispersoneel”.

Blijkt nu dat de overheid de helft van haar eigen premies afroomt om in haar eigen zak te steken.

Met andere woorden, de overheid gaat geld lenen om corona te overwinnen, doet alsof ze het ziekenhuispersoneel bedankt via een premie, en eindigt met de helft van het geleende bedrag op haar eigen rekening.

Dat is alsof dat Unicef zou zeggen: “Dank U, bevolking, voor de 100 euro die U ons gaf om door te storten naar de arme kinderen”. Waarbij later blijkt dat de kinderen maar 50 euro ontvingen en de andere 50 euro bleef plakken in de logge structuur van Unicef… Moord en brand zou er geschreeuwd worden.

In bijlage het droeve bewijs.

Een ziekenhuispersoneelslid kreeg zogezegd 328,34 euro als “aanmoedingspremie ziekenhuispersoneel”.

Nadat de overheid het bedrag heeft afgeroomd om haar 37 parlementen, 20 kabinetten en privékoks te betalen, houdt de verpleegster… 132,72 euro over.

BESCHAMEND

***

U las dit het eerst op ‘tScheldt. Wij willen U graag op satirische wijze verder informeren in 2021. Steun Uzelf en ons met een abonnement. Kies je abonnement:

15 reacties op “BREAKING: Overheid gaat zelf met helft van alle aanmoedigingspremies voor ziekenhuispersoneel lopen…

 1. Dat van die 100 en 50€ van Unicef… volgens mij blijft er nog meer plakken. 30€ voor de kinderen lijkt me waarschijnlijker.

 2. Los van de toestand van ons staatshuishouden – ‘ons’ bij wijze van spreken – zou de coronagekheid wel erg ver gaan, mocht men in een emotionele bui het verplegend personeel ook nog eens vrijstellen van bedrijfsvoorheffingen die alle andere mensen wél moeten betalen op gelijkaardige inkomsten (een ‘aanmoedigingspremie’ valt bijvoorbeeld onder hetzelfde belastingregime als een eindejaarspremie). Bovendien zijn bedrijfsvoorheffingen niet de uiteindelijke belasting. Mogelijk krijgt deze verpleegster dus nog terug, en moeten er collega’s van haar nog bijbetalen… Het leven is niet simpel nietwaar.

 3. De berekening is niet juist: als die verpleegster gaat winkelen met die 132 euries, pakt de Staat nog eens 23 € aan btw, als ze met de auto naar die winkel rijdt is het nog wat meer. Als de Staat iets uitdeelt, is het altijd misleiding; ze hééft niks. Als ik merk dat de armste schooier van het dorp, die niks presteert en waarvan alles onder zijn gat is verkocht, en met een berg schulden zit, plots geld begint uit te delen dan wéét ik dat er iets niet klopt: ofwel heeft hij dat geld gepikt ofwel zit hij nog dieper in de shit. Voor hem geen enkele zorg, zolang hij zelf maar dagelijks zijn drank en vreten heeft.

 4. Ik heb al bedragen gehoord van €938 premie na aftrek nog amper €278, wordt dus bekeken zoals premies op overuren, zaterdag, zondag, feestdagen, de mensen zouden beter naar de arts gaan en klagen over hun reëel fysische en of psychische klachten, door de slechte werkomstandigheden, en dan een aantal dagen tuis blijven met als super medicatie een gezonde wandeling, het terug op de rails zetten van hun privé en sociaal leven, daar zouden ze veel meer aan hebben.
  Als men zo doorgaat wordt de zorg een deeltijds beroep en zal de continuïteit nog meer in het gedrang komen.
  Ik begrijp niet dat je dat durft te verkondigen terwijl je goed weet dat je de mensen openlijk aan het bedriegen bent.
  Moraliteit is een rekbaar begrip maar bij onze politici ligt deze toch zeer ver onder nul.

 5. Er was eens een omhaling voor Amnesty Internationale. Ik doe er nooit aan mee. Maar geef altijd een uitleg aan de verkopers. En ja hier ook, “weet je hoeveel aan de bron blijft hangen, 80%”. Een discutie van jeweltste, en de verkoper ging kwaad door. Een tijdje later terug een belletje. Die zelfde verkoper, het is niet 80% maar 76%, en ja ik ben dus alleen aan het werken voor die mannen hun zakken te vullen”. En hij stopte onmiddellijk met verkopen, en hij leende zich niet meer om hem te laten misbruiken.

 6. geven?… daar krijgt ge een slappe uier van zei mijn grootvader zaliger altijd, diens broer, nonkel pater zaliger wist dan meer dan 50 jaar geleden tijdens een discussie over de arme kindjes in afrika tegen mijn moeder het volgende te vertellen “hier gaan ze rond voor de arme kindjes in afrika, en ginder gaan ze rond voor de arme kindjes van hier” dat was einde discussie….die oude zaligheden waren nog zo dom niet.

 7. In werkelijkheid gaat er 95% naar de staat. Waarom worden accijnzen (groot percentage brandstoffen of alcohol bv), BTW 21%, sociale- en asociale lasten (samen 50%), enzoverder altijd vergeten in de berekening?

 8. En van wat er overschiet gaat nog een deel naar accijnzen, BTW, taksen en andere pestbelastingen. Op het laatste blijft er zo goed als niets meer over. Maar dan kunnen de rovers uit de Wetstraat het geld dat ze van die mensen stelen weer met ganse handvollen verbrassen aan vreemde goudzoekers en andere door de poco’s geknuffelde parasieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *