ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BREAKING: Niet koning maar Open Vld zette Conner Rousseau onder druk om terug te krabbelen – 't Scheldt

BREAKING: Niet koning maar Open Vld zette Conner Rousseau onder druk om terug te krabbelen

‘tScheldt vernam uit goede bron wat er zich werkelijk afspeelde aan het front der Vivaldi-onderhandelingen. Als Conner Rousseau tegen U zegt dat hij zwichtte voor de argumenten van de koning, dan is dat even waar als de Fabels van Lafontaine…

We hebben ons alweer aan verfrissende informatiebronnen kunnen laven. Wat blijkt? Conner Rousseau gebruikte de koning als excuus om terug te krabbelen. Zijn persconferentie was een stukje theater voor de boekjes.

De uitval van Conner Rousseau naar Georges-Louis Bouchez was uiteraard terecht. Een mens kan zich trouwens afvragen wat buiten diens fans de oude MR-krokodillen, de clans Reynders en Michel, de logebroeders en de gewone Waalse liberalen van hun voorzitter vinden. Hoe dan ook, bij Conner liep de emmer over. Eerst vernederde Bouchez via een interview PS-baas Paul Magnette louter en alleen omdat Bouchez mordicus de grootste partij in Wallonië wil worden. Vervolgens zette Bouchez alles op losse schroeven wat al duizend keer was besproken. Conner, met het hart en de moed van een 27-jarige politieke nitwit blies vervolgens de gesprekken op en liet het paars-groene ‘in memoriam’ via zijn ploeg sherpa’s overal distribueren.

Wij weten uit goede bron hoe Lachaert daarop reageerde. Hij maakte Conner bang dat hij de zondebok zou worden van de mislukking en daarvoor flink electoraal zou moeten boeten. Op dat moment was er van druk of vraag van de koning nog geen sprake. De chantage van Lachaert de Leugenaar, Egbert voor de vrienden werkte en Rousseau bond in. Een persconferentie werd voorbereid en pas dan trokken de informateurs naar de koning die hun ontslag weigerde en hen 48 extra uur gaf. De koning moest Conner geen massage geven, geen stroop rond het achterwerk smeren, niet met de karwats op de billen petsen, alles was op voorhand netjes afgetast en afgetoetst.

Zo kon de sp.a-voorzitter zich van een beschamende terugtrekking redden. Want immers, ‘de koning’ had hem gevraagd om door te doen. Not. Tijdens de persconferentie een paar keer duchtig vloeken deed zijn fans dan weer deugd. Inmiddels rijdt de Open VLD voor Alexander De Croo als premier omdat hij enkel dan op die manier een rechts accent kan leggen in de linkse Vivaldi-regering. De rest van de donkerblauwe liberalen hoopt men hiermee te sussen. Conner mag weer Vooruit gaan, maar dan wel op andermans ritme. Niemand zag hoe blij Conner was toen na afloop van zijn persconferentie Lachaert vanonder het bureau kroop en de teelbalklem weer opborg.

***

De Regimepers heeft het te druk met hun belachelijke zoektocht naar de eigenaar van ‘tScheldt. De écht belangrijke dingen… daar zijn ze nu even niet mee bezig. Zij doen het met subsidies. ‘tScheldt doet het met abonnementjes…:

8 reacties op “BREAKING: Niet koning maar Open Vld zette Conner Rousseau onder druk om terug te krabbelen

  1. En da’s ok voor Het Paleis om zich zo te laten misbruiken?
    Ach ja, ik ken nog huizen van wantrouwen die zich met graagte lijken te prostitueren.

  2. Godverdomme! de schrik voor nieuwe verkiezingen moet er bij de traditionele postjespakkers serieus inzitten want ze spartelen als maanden als palingen in een emmer snot om ten allen prijze de mening van de kiezer te negeren. Dit is dus het soort “democratie” waar de trado’s zo graag de mond van vol hebben……

  3. GroenLacher trekt aan de touwtjes en Connard Witschoentjes spartelt (wordt eindeloos vervolgd). De soap zal lopen tot 2024 en zal dan plots brutaal afgebroken worden vlak na de Electorale Bollekeskermis.

  4. ” en zij dronken een glas, pisten een plas en alles bleef zoals het was”. Nu meent de krokodil Peeters, die blijkbaar in het europees parlement al slapend rijk wordt, dat vivaldi nodig is. Verkiezingen moeten gelijk hoe vermeden worden. Zondag naar brussel.

  5. als connerke niet eens begrijpt dat zijn partijtje een serieuze stemmenwinst zou behalen indien hij voor nieuwe verkiezingen gegaan was in plaats van als een angsthaas door het stof te kruipen, tja.., hij had het balletje van “standvastige leider met ballen” maar binnen te koppen nietwaar…

  6. En “Mie Tét” van de groenen kan tussen het samenraapsel van wat er (tegen de wil van de kiezer) op ons zal afkomen, weer staan glunderen alsof haar partijtje van 5 man en een paardenkop het warm water heeft uitgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *