ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Breaking mondmasker-news in de doofpot – 't Scheldt

Breaking mondmasker-news in de doofpot

Een verslag van een vergadering van woensdag 4 november 2015 over de vernietiging van mondmaskers roept zoveel vragen op dat je er ongemakkelijk van wordt…

Mailboxen van redacties puilen uit. Elke dag. Veel wetenswaard, veel rommel. Soms interessant, relevant en nieuwswaardig. Wanneer de afzender het Vlaams Belang blijkt te zijn, worden mails annex bijlagen op veel redacties verticaal geklasseerd. Zelfs wanneer die bijlagen over het verdelgen van nog bruikbare mondmaskers handelen. ‘Het is waarschijnlijk dat het Rode Kruis die deze hangars beheerd (moet zijn beheert, nvdr) aan FOD Volksgezondheid zal vragen om deze gebouwen leeg te maken om in deze laatste hangar ook asielzoekers te herbergen’. Einde citaat. Einde verhaal?

Natuurlijk kon je er donder op zeggen dat er zou worden geopperd dat het Vlaams Belang er alles aan doet om over de kwalijke mondmaskersaga een ‘xenofobe saus’ te gieten. Voor alle duidelijkheid: het gaat er ons niet om dat een deel van de voorradige mondmaskerbuffer is vernietigd om plaats te maken voor asielzoekers. Voor hetzelfde geld werd in de hangars van het militaire kwartier Belgrade (Namen) plaats gemaakt voor roestige helikopterhefschroeven, Herstal-oefenpistolen, Afghaanse wintersokken of kaki Afrikaanse zomerhemden.

Singer-naaimachien

Het gaat om de naakte waarheid dat er in dit mistige dossier is geblunderd dat het een aard heeft. Dat op een diefje tijdens een vergadering is beslist mondmaskers te vernietigen terwijl een flink deel ervan niet eens een houdbaarheidsdatum droeg. Beschermend gerief dat de natie, de medici en de zorg vandaag goed zouden kunnen gebruiken. Vijf ministers en nog meer beleidsverantwoordelijken zijn ondertussen in touw om mondmaskers te bestellen. Die blauwe kapjes zitten nog lang niet in uw brievenbus. In blijde verwachting worden onze vriendinnen, vrouwen, moeders en grootmoeders aangemaand de edele kunst van de huisvlijt opnieuw te beoefenen. Op het Feest van de Arbeid van 1 mei 2020 horen we het zingen van de trappers van het Singer-naaimachien van Paul van Ostaijen tot ver buiten de arbeidersbeluiken weerklinken.

Pijnlijk vragenuurtje

Het verslag van de vergadering van woensdag 4 november 2015 – sinds donderdag 29 april 2020 in het bezit van elke redactie in dit land – roept zoveel vragen op dat een extra vragenuurtje – met dank aan Skype – zich opdringt. Mogen we weten waarom de keuze voor de vernietiging van de volledige stock met uitzondering van de chirurgische maskers die geen vervaldatum kennen aan de firma Van Gansewinkel NV is toegekend? Tegen welke prijs? Na welke openbare aanbesteding? Mogen we weten waarom het Rode Kruis besliste asielzoekers in een kazerne onder te brengen waar beschermend materiaal werd gestockeerd? Werd er voor de opvang van asielzoekers naar een alternatief gezocht? En als er voor die sloebers geen alternatief werd gevonden, werd er dan elders naar een veilige, droge plek gezocht om de nog bruikbare stock in onder te brengen? Wie de nota leest en herleest – wat op elke redactie in dit land zou moeten zijn gebeurd – kan met gemak vijf pijnlijke parlementaire vragenuurtjes vullen.

Polka rond De Pot

Maar Maggie De Block antwoordt niet. Niemand van de noodregering Wilmés. Niet de Polka maar Draaien Rond De Pot is in de Wetstraat de favoriete dans. Terwijl ook uit dit dossier blijkt dat dit beschamende debacle, dit non-brevet van voorzienigheid en manifest gekonkel alles te maken heeft met de bestuurlijke Belgische janboel, een overrijpe, stinkende kaas met gaten. Gaten zo groot dat zelfs Blauwe Maggie zich erin kan verstoppen. Wanneer dit verhaal in Nederland over de dijk zou spoelen, mag hare excellentie annex huisarts De Block van deur tot deur zelf gemaakte mondmaskers uitdelen in Opwijk-Merchtem. Ook de foto’s die via een gunstige wind bij het Vlaams Belang en alle redacties in dit land zijn beland, roepen ernstige vragen op. Van enige vochtigheid in de keurig afgetimmerde hangars geen spoor. Vreemd is dat sommige dozen gevuld met beschermend materiaal geopend zijn. Heeft iemand daarin gegraaid? Gestolen? Doorverkocht? Ondertussen gepensioneerd adjudant en toenmalig stockbeheerder Caekebeke die bij de bewuste vergadering op 4 november 2015 aanwezig was, vertelde begin april in Het Laatste Nieuws (04042020) en Het Nieuwsblad (04042020) doodleuk dat er met een deel van die maskers carnaval is gevierd. Was zelfs een ‘kortje’ in De Morgen (04042020) waard. Overgeschreven uit de grote zusterkrant HLN wellicht. Hoe surrealistisch moet de werkelijkheid in het land van Magritte en de maskers van Ensor zijn alvorens alle ernstige vragen in dit onwelriekende verhaal worden gesteld?

Foute wind

Gevonden vreten voor elke onderzoeksjournalist, nieuwsredactie, opinieweekblad, zender, omroep en kwaliteitskrant. Elke journalist die het verslag van de vergadering van 4 november 2015 over het lot van een strategische voorraad Mondmaskers voor Het Volk in handen krijgt, vraagt aan de vergadertafel dat de persen worden gestopt. Breaking news! Neen. Waarom neen? Omdat de informatiebron, omdat het doorgeefluik het Vlaams Belang is. Om de moord op Cools in kaart te brengen, mag een onderzoeksjournalist met hoeren, dronkaards en Luikse maffiosi praten. Maar een nota die via een gunstige wind uit de hoek van het Vlaams Belang komt aangewaaid, wordt op de meeste redacties per politiek correcte definitie verticaal geklasseerd. Conner ‘Mateke’ Rousseau is beter af. Zijn 1 mei videoboodschap onder de vlag ‘TV Vooruit’ werd door de openbare omroep vanaf donderdagavond 30 april 2020 gratis gestreamd. De juiste wind?

***

EXCLUSIEF: verslag over vernietigde mondmaskers: dd 4 november 2015

Compte rendu destruction stock strategiques

***

‘tScheldt dient niemand en niemand dient ‘tScheldt. We doen het voor de gulle lach, de kromme redenering en de rechte waarheid. Kies een abonnement:

 

1 reactie op “Breaking mondmasker-news in de doofpot

  1. Het is een echte schande dat men Nationaal, na bijna twee maand er niet in slaagt om iedereen een deftig mondmaskers te bezorgen .
    In Deinze krijgt iedere bewoner er een dit weekend in de brievenbus, door vrijwilligers. Ik had me ook aangegeven om te helpen, maar ik ben te oud .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *