ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent BREAKING: Antwerpse joodse gemeenschap wil sterren weg van Hollywood’s Walk of Fame – 't Scheldt

BREAKING: Antwerpse joodse gemeenschap wil sterren weg van Hollywood’s Walk of Fame

Soms achterhaalt het échte leven de satirische versie ervan. Zoals gisteren in Antwerpen, toen Joodse stemmen eisten dat kunstenaars sterren verwijderden van de grond…

Even dacht ik dat ik een bericht las van de Geinlijn van Max Tailleur. En dat het een flauwe Sam-en-Moosgrap was. Maar het is écht. Het staat er zo, zwart op wit. In een officieel persbericht van de stad Antwerpen. “De stad heeft beslist om uit respect voor de Joodse Gemeenschap de tijdelijke sterren eerder weg te nemen en terug in het bezit te geven van de auteurs.”

Nu moet ik u één en ander uitleggen, geachte lezer. De kans is klein dat u mij zult geloven maar – ik herhaal – dit is echt gebeurd.

Afgelopen woensdagmiddag vindt er een ludieke prijsuitreiking plaats op de binnenplaats voor de ingang van de Permekebibliotheek op het De Coninckplein in Antwerpen. Schrijver en voormalig stadsdichter Maarten Inghels overhandigt zijn collega-schrijver Vincent Van Meenen een goudkleurige kartonnen ster met zijn naam daarop. Op zijn beurt krijgt Maarten een ster met zijn naam erop van Vincent. Applaus! Net zoals in de cinema of op de Walk of Fame in Los Angeles worden de kartonnen sterren op grond gelegd. Altijd lachen met die schalkse schrijvers.

Deze onschuldige ludieke actie schiet in het verkeerde keelgat “bij stemmen binnen de Joodse Gemeenschap”. De gitzwarte telefoon in het stadhuis rinkelt. Of de sterren van Vincent en Maarten zo snel als mogelijk kunnen worden verwijderd. “Want er is een verwarrende gelijkenis tussen die sterren en de Davidster”, zeggen die stemmen.

U en ik zouden de telefoon lachend op de haak gooien. Dat was er weer boenk op, net zoals bij Max Tailleur vroeger. Niet zo bij het stadsbestuur. “De sterren moeten weg”, klinkt het korte Befehl.

“Het is gebeurd”, klonk het donderdagmiddag al. Niet quizmaster Erik Van Looy sprak deze woorden, wel die stemmen. De overwinning werd op luidkeels gejuich onthaald, het leek wel of Pesach en Jom Kipoer op één dag vielen.

Ja, het moet maar eens gedaan met ludieke prijsuitreikingen door auteurs aan auteurs. Of aan acteurs en actrices. Want het volgende doel van deze ‘stemmen’ zijn de sterren in het Kinepoliscomplex op de Luchtbal. Weg met de sterren voor Jan Decleir, Markske van De Kampioenen en Samson! En daarna moeten ook al de sterren worden opgebroken op de Walk of Fame in Hollywood. Weg met de sterren voor Samuel Goldwyn, Barbra Streisand, Mel Brooks en Scarlett Johansson! Daarvoor past de Joodse gemeenschap in Antwerpen de liedtekst “First we take Manhattan and then we take Berlin” van de joodse artiest Leonard Cohen maar al te graag aan: “First we take de Luchtbal and then we take Hollywood.”

Op een dag als deze missen wij Max Tailleur.

***

U zocht een geschenk voor iemand met Gezond Verstand? Zoek niet verder en prijs U gelukkig dat U nog iemand kent met Gezond Verstand. Geef deze persoon een abonnement op ‘tScheldt. Kies een abonnement:

 

 

 

15 reacties op “BREAKING: Antwerpse joodse gemeenschap wil sterren weg van Hollywood’s Walk of Fame

 1. Nu ze weten dat de moslims hier toch alles gedaan krijgen en dat de gutmenschen zich haasten om zich te plooien naar hun middeleeuwse wetten en verzuchtingen, beginnen nu ook de pijpenkrullen zich te roeren. Want zij denken: de ruggengraatloze laffe mossels die ons besturen of regeren laten toch graag door minderheden over zich heen lopen (en ze hebben dan nog gelijk ook). Misschien kunnen ze die pelsen autoband eens van hun kop halen, dan zien ze misschien wat helderder en zien ze het verschil tussen een ster met 5 en een ster met 6 punten. t Is hier gvd al ver gekomen en bovendien spelen de vijgen op het stadhuis dat spelletje dan nog mee… Of hebben ze die van ‘t Schoonverdiep misschien in ruil wat diamanten beloofd?

  1. Juist want een Davidsster heeft 6 punten en geen 5 , dus 6, zoals ze ook in de vlag der Zionistische entiteit Israel verschijnt

 2. Ik heb al gehoord dat ze op de joodse scholen geen evolutietheorie onderwijzen.

  Nu blijkt dat ze de kinderen ook geen rekenen geven ! Ze kunnen blijkbaar niet tellen. De ster van Maarten Inghels heeft vijf (5 = 1 + 1 + 1 + 1 + 1, zoveel je vingers hebt aan één hand) punten. De Davidster heeft zes (6 = 1 + 1 + 1 + 1 + 1 + 1, zoveel vingers je hebt aan één hand, plus de vinger van de andere hand waarmee je die vingers hebt geteld).

 3. Twijfelt er nog iemand aan de lange arm der filosemietische pro-Zionistische Lobby in ons land , die het recent nog gedaan heeft gekregen om hun slag bij de Raad van Staate thuis te halen. Dat creeërde minstens de perceptie dat het verleend voorrecht op maat van de joodse religie zou geknipt zijn en pro forma gelden voor alle religies, want een Katholieke Eucharistieviering met een dermate beperkt toegelaten aantal gelovigen (15 !) zou tal van kerkgangers discrimineren. Voor wie mijn objectief-correcte constatatie politiek-correct als vermeend “antisemitisme” zou willen stigmatiseren, u doet maar al is het “Laster & Eerroof”, dus ; “Foert !”
  “Alle Belgen gelijk voor de Wet” ???????? Zogezegd wel vermits elke eredienst , Christelijk, Joods, Mohamedaans met 15 personen nu mag plaats vinden, uiteraard met de vereiste anti-Corona beschermingsmiddelen.

 4. Niemand kan ons voorlopig nog beletten om van varkensgebraad te eten en er een glas melk of een pint bier bij te drinken. Spijswetten zoals die in twee erkende religies gelden voor hun volgelingen, mogen, kunnen en zullen nooit van toepassing zijn op anders-gelovigen of op heidenen.

 5. De onnozelen zullen God zien!Dat gaat daarboven nogal een drukte zijn.Hoe meer men toegeeft aan al die zogezegde religieuze flauwekul, hoe meer die fanaten gaan eisen.Tevreden zijn ze nooit.Met zulke lieden proberen discuteren lukt niet.Wat er in hun “heilige”boekskes staat is de enige absolute waarheid,maakt niet uit dat het ongelooflijke nonsens is of niet,het staat er in,dus is het waar.

 6. Leg mij eens uit vanwaar dit 5 puntig symbool komt aub

  Want deze vorm zie ik niet als ik naar de sterren kijk…
  Dit is een occult symbool

  1. De rode vijfpuntige ster der communisten prijkte overal in de U.S.S.R.

  1. IK denk dat de meesten wel zullen weten dat penta “vijf” betekent zoals deca “tien”. Misschien eens Wikipedia raadplegen?? Dat zegt in begrijpelijke tekst: “Het pentagram of pentakel is een vijfpuntige ster en een van de oudste symbolen ter wereld: het werd reeds meer dan 4000 jaar voor Christus gebruikt. De naam stamt van het Griekse πεντάγραμμον (pentagrammon), hetgeen vijf lijnen betekent.”

 7. Nog even en de stenentijdperkers uit het Rifgebergte verbieden dat er nog varkensvlees in de winkels wordt verkocht en de pijpenkrullen gaan elke vrouw verplichten om een pruik te dragen. Zover zal het nog komen, dank zij de ruggengraatloze mossels die ons regeren (enfin.. “regeren”…?? ze vreten alleen maar gulzig uit de staatsruif)

 8. Tja wie is er de baas in Antwerpen? Binnenvallen op een illegaal joods lockdown feest, foei, en Vivaldi en BDW plooien zich dubbel om de wetten aan te passen om het uitverkoren volk te dienen.

 9. Ik denk dat De Wever niet lang meer op zijn buik zal hoeven te kruipen voor onze overheersers of zich plooien naar hun minste wensen. Als hij niet langer tegen de sossen aanschurkt of ze opvrijt, kan hij het de bij volgende verkiezingen schudden. Hij zal dan zelfs Weytske en die andere ruggengraatloze mossel (Jan Hesp) niet nodig hebben om een pak stemmen te verliezen.

 10. Als ge al een onschuldige vijfpuntige ster laat verwijderen omdat er ergens een pijpenkrul daar aanstoot aan nam, dan is de keizer van Antwerpen (om electorale redenen) flink bezig met ook in de kont van de vreemdelingen te kruipen. Hopelijk heeft hij genoeg force om Bart Somers wat opzij te duwen, want anders kan hij er niet meer bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *