ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bono: 1,5 minuten aan de telefoon met ‘tScheldt – 't Scheldt

Bono: 1,5 minuten aan de telefoon met ‘tScheldt

Bono, pseudoniem van Paul David Hewson, is de leadzanger van de Ierse rockband U2. Hij zet zich met verschillende liefdadigheidsprojecten in voor Afrika. Wij spraken met hem over de coronacrisis, Facebook en zijn grote liefde voor Afrika…

Bono, pseudoniem van Paul David Hewson, is de leadzanger van de Ierse rockband U2. Hij zet zich met verschillende liefdadigheidsprojecten in voor Afrika. We belden Mika E. de manager van Bono om een interview te regelen. Tot onze verbazing pakte Bono zelf de telefoon op.

**

‘tScheldt: Mika E?

Bono: Nee, ‘t Is Bono

‘tScheldt: ….. Mister Bono? Himself?

Bono: Mika moest even naar het kleine kamertje. What’s up?

‘tScheldt: Heu… (even van de wijs gebracht)… Je bent op 10 mei zestig geworden, hoe voelt dat?

Bono: Geweldig. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. We hebben ongelooflijk veel geluk gehad met dat virus. Alison, mijn vrouw, heeft een vreselijke hekel aan al dat verjaardagsgedoe. Er zitten heel rare gasten tussen mijn vrienden, Iggy Pop, Shane MacGowan, Brigitte Macron. Die moet je dan weer van het toilet plukken waar ze alles ondergekotst hebben of God weet wat aan het doen zijn… En de volgende dag, hè. Het hele vloerkleed onder de eiwit- en andere sportvlekken. Opruimen, stofzuigen, luchten. En nu…. Heerlijk met zijn tweeën op de bank gezeten. Muziekje geluisterd en lekker op tijd naar bed.

‘tScheldt: In 2009 heb je aandelen van Facebook gekocht voor 90 miljoen dollar. Die waren in 2012 naar schatting 1,5 miljard dollar waard. Daardoor werd je één van de rijkste muzikanten ter wereld. Schept zo’n enorme rijkdom geen kloof tussen jou en de fans. En dan vooral de Afrikaanse?

Bono: Leuk dat je dat thema aansnijdt. Ik had het hier onlangs over met Rihana die zelf van Barbados komt. Ik denk dat rijkdom bepaalde beperkingen kan opheffen die je als eenvoudig persoon zeer wel voelt. Ik zal je een voorbeeld geven: Vroeger toen ik nog arm was, dacht ik er vaak over na hoe het zou zijn om schandalig rijk te zijn. Dat heb ik nu nooit meer.

‘tScheldt: Je hebt met je muziek en je sociale engagement veel invloed gehad op een hele generatie. Zou je het anders hebben gedaan, als je alles nog eens over mocht doen?

Bono: We hebben de wereld naar de kloten geholpen met onze muziek. Dat is alles wat ik erover kwijt wil.

‘tScheldt: Echt? Wat wil U zeggen met…. (wordt onderbroken, telefoon wordt door iemand anders overgenomen…)

Mika E: Hey, hallo…. Wie zijn jullie?

‘tScheldt: Wij zijn van ‘tScheldt, we zouden graag een interview regelen met Bono…

Mika E: OK, laten we onze agenda’s er even bij halen… by the way dat van die wereld naar de kloten geholpen te hebben met zijn muziek…. dat is met een korrel zout te nemen…

***

Niet alleen Sophie Wilmès neemt de telefoon op als ‘tScheldt haar belt. Ook de allergrootsten der aarde… Steun onze journalisten. Kies een abonnement.

 

1 reactie op “Bono: 1,5 minuten aan de telefoon met ‘tScheldt

  1. En onze hele santeboetiek, de vzw U2, is gevestigd in…neen niet in Ierland, in Holland ! In Amsterdam, net zoals onze collega’s de Rolling S., ja belastingparadijzen zijn er om te gebruiken, toch ? Die witte vlaggen van in tempore suspecto vanop Werchter, Geleen en andere Pukkelpoppen (hallo Chokri, let op de storm;-) zullen eerdaags geveild worden. Voor het goede doel, of wat dacht U. Een benefietconcert ten voordele van de kwijnende SPa werd overwogen, maar dat carola-virus heeft er anders over beslist. Atoutaleur, my friends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *