Bloedhete Efteling voor Yogasnuivers – 't Scheldt

Bloedhete Efteling voor Yogasnuivers

Op de warmste dag in België ooit gemeten, maakt Boom zich klaar voor het tweede weekend Tomorrowland. De jongelui die een paar duizendjes hebben betaald voor een heuse Vipbehandeling trekken eerst naar Antwerpen. In de bloedhete put voor het MAS wordt opgewarmd. Of al die gekke gozers beseffen dat ze op een door Luc Tuymans ontworpen doodshoofd dansen, weten we niet. Maar we vinden het wel iets hebben. Zeker nu Tomorrowland sterker dan bij vorige edities wordt geassocieerd met een drugfestijn waarbij vergeleken Woodstock een kampvuur met een toeter macrobiotische wiet is geweest.

Op de warmste dag in België ooit gemeten, maakt Boom zich klaar voor het tweede weekend Tomorrowland. De jongelui die een paar duizendjes hebben betaald voor een heuse Vipbehandeling trekken eerst naar Antwerpen. In de bloedhete put voor het MAS wordt opgewarmd. Of al die gekke gozers beseffen dat ze op een door Luc Tuymans ontworpen doodshoofd dansen, weten we niet. Maar we vinden het wel iets hebben. Zeker nu Tomorrowland sterker dan bij vorige edities wordt geassocieerd met een drugfestijn waarbij vergeleken Woodstock een kampvuur met een toeter macrobiotische wiet is geweest.

Tomorrowland DJ David Guetta helemaal ‘spaced out’ tijdens zijn set in 2014. Pillen zei de één, nee gewoon doodmoe zei de ander.

De organisatoren mogen dan wel zeggen dat ze er alles aan doen hun Efteling voor Yogasnuivers drugsvrij te houden: het is ook dit jaar niet gelukt. Dat er een dode is gevallen en meerdere festivalgangers in katzwijm dienden te worden afgevoerd, was voor onze populaire Vlaamse kranten aanleiding om zelf te wei op te gaan en de temperatuur te meten.

1000 Bommen & Granaten

De bottom line van dat reportagewerk is even onthutsend als poepsimpel: drugs horen bij dance zoals de kat bij de melk. Met name de opmars van allerlei synthetisch spul is tamelijk verontrustend. Zeker nu we ook in Belgisch Limburg worden geconfronteerd met heuse drugsmakerijen waar miljoenen pillen worden aangemaakt. Het scheikundig en gevaarlijk afval wordt in het Limburgse lover en groen achtergelaten. Dat de zware jongens die deze illegale business controleren geen doetjes zijn, werd de voorbije maanden en weken afdoende bewezen. Tot in de achterafstraatjes van Antwerpen 2060 en bescheiden woonwijken in Hoboken en Ekeren knallen duizend bommen en granaten waarmee verschillende bendes hun terrein afbakenen, openstaande rekeningen vereffenen en de doorlaatbaarheid van voordeuren testen.

Legalise it!

“Tomorrowland Mood” van jeugdige festivalganger

De vanzelfsprekende manier waarop velen op de festivalweide over hun drugsgebruik praten, wekt verbazing. Blijkbaar kan feestvieren niet meer zonder een aangehouden roes. Het zou interessant zijn eens na te trekken hoe al die vogels zich voelen wanneer de decibels zijn gaan liggen, de festivalweide leegloopt en de sprookjeskastelen van opgeblazen Love, Peace & Understanding zijn afgebroken. Net als bij elk cannabis-incident, kun je er donder op zeggen dat de discussie omtrent het legaliseren van coke & ander ongerief weer zal oplaaien. De vraag is of al diegenen die voor het legaliseren van drugs en druggebruik pleiten, wel eens hebben gepraat met één van de duizenden moeders en vaders die hun zoon of dochter kwijt zijn aan veelvuldig druggebruik. Met grootouders die maar één angst moeten overwinnen: de angst dat het met hun kleinkinderen de verkeerde kant op gaat. Te gemakkelijk wordt er van uitgegaan dat ‘een jointje’ of ‘een lijntje’ geen kwaad kan. Dat geldt misschien een minuscule minderheid. Maar voor kinderen met aanleg voor psychoses, angststoornissen, jongelui die zich depri en onbegrepen voelen, maakt druggebruik de hel op aard alleen maar erger. En jawel, we horen u al komen: alcohol richt ook veel schade aan. Dat is juist. Maar de kans dat uw tiener in elkaar stort na het drinken van een paar blikken bier is vele malen kleiner dan dat hij zich verslikt in met scheikundige troep vervaardigde pillen die zijn hart en zijn hoofd in één klap tilt doen slaan.

Pillengids voor oudere ‘tScheldt lezers die de laatste 40 jaar niet meer op een festivalterrein geweest zijn.

Tibeert

***

Beschouw ‘tScheldt als een humaan pilletje om de dag door te komen. Vul je stash hier aan!

2 reacties op “Bloedhete Efteling voor Yogasnuivers

  1. Ik heb op mijn leeftijd alles gezien van de scene rond de Muze met groot licht “de Ferre”en verder had je nog de Gnoe ,de groene Michel , de Mok ,waar men alles kon vinden van Hofmannekes (trips) ,tot wiet gekweekt op vleermuizen stront ,coke, speed ,hasj olie ,(Xtc bestond nog niet),LSD was toen hard in , drugs zijn van alle tijden en standen ,van de hele meute van mijn leeftijd en jonger liggen de overgrote meerderheid onder de zoden , ik heb die spullen niet aangeraakt op een occasioneel space cake na en heb ze allemaal begraven.veel gingen al rond de vijftig en zelfs jonger.
    Nu deze nieuwe generatie ,rot verwende rijkeluis kinderen toegang hebben tot allerlei vormen van chemische brol is het einde zoek ,dat merkt men na een weekend gedreun aan de puinhoop die achterblijft , de buurt die herademt , de dieren in de omgeving kunnen terug op de weiden , it’s all for the money , not for the fun ,

  2. Juist. Groot gelijk. Het gaat hier om groot geldgewin en dan mag alles. Dan is het provinciaal domein plots geen Habitat meer voor allerlei dieren die in het wild leven, plots mag in de weides van de lokale boer gekampeerd, gestort en gerookt worden maar als dat alles voorbij is hou dan geen feestje want dan maak je nachtlawaai en laat je hond niet kakken op datzelfde boertje zijn akkers want dan dreigt hij je te vermoorden. Dat zijn koeien hun magen vol blik zitten dat raakt zijn kouwe kleren niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *