Bloederig Kruis – 't Scheldt

Bloederig Kruis

Nu het Rode Kruis geen bloed van transgenders meer wil, zijn een aantal mensen danig in de war geraakt. De transgenders die nooit een geslachtsoperatie hebben ondergaan maar zich ‘gewoon’ van een ander geslacht ‘voelen’ en dat ook zo op hun paspoort laten plaatsen, vragen zich af of zij dan nog wel bloed mogen doneren…

Nu het Rode Kruis geen bloed van transgenders meer wil, zijn een aantal mensen danig in de war geraakt. De transgenders die nooit een geslachtsoperatie hebben ondergaan maar zich ‘gewoon’ van een ander geslacht ‘voelen’ en dat ook zo op hun paspoort laten plaatsen, vragen zich af of zij dan nog wel bloed mogen doneren. Deze categorie wordt door de ‘die hard’-transgenders meestal nogal meewarig bekeken. Het zijn geen echte, hè. Softies, nog vis noch vlees, ben ik een kaaskroket of een garnaalkroket?

Ook diegenen die voorlopig nog content zijn met hun aangeboren geslacht hebben de richtlijnen van het Rode Kruis niet altijd door. Zo kwam recent Servais Verherstraeten van de CD&V nog aankloppen. “Wat klotst er zo in Uw emmertje?”, vroeg de vriendelijke onthaaldame. “Dat zijn mijn springend levende zaadcellen, madame”, antwoordde de guitige christendemocraat. “We hebben in de partij tamelijk wat vrije tijd tegenwoordig en ik kan nu eenmaal mijn handen moeilijk stilhouden. Ik hoop dat ik U hiermee op bevredigende wijze plezier kan doen”. “Waarom geeft U geen bloed? Met dat ruksel moet U op een andere dienst zijn, hoor”, verduidelijkte de nog steeds vriendelijke onthaaldame met, pardon van het Rode Kruis. “U bent toch geen transgender van wie we geen bloed meer moeten?”. Met een ijzeren kalmte ging Servais het eens uitleggen: “Ik ben van de CD&V, de partij die het enerzijds/anderzijds-verhaal heeft bedacht. Wij kunnen altijd alle kanten op en laten nooit onze ware aard zien. Als wij niet de transgenders van de politiek zijn, dan weet ik het niet meer”.

Intussen was de rij na Servais nog flink aangedikt. De zanger Sergio had zijn collega-BV’S overtuigend aangemaand om te doneren. Een Turk kwam de portie donor kebab-take away leveren. De penningmeester van vzw ‘Vampiers in nood’ wilde juist bloed komen afhalen. Pascale Naessens bracht haar nieuwste boek met voedingstips voor transgenders mee om daarmee een zuiver bloed aan te maken. Bart De Pauw had een leuk spel voor transgenders bedacht. Ja, het was best wel een lange rij. Knap idee van ‘t Rode Kruis, zo’n weigering. Je krijgt er zoveel voor terug.

Trui De Swaffelaere

***

Hoe kan ik zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

1 reactie op “Bloederig Kruis

  1. Onlangs nog een bericht gekregen van het rode kruis via de elektrische duif met de vraag om hun toch niet zo platte
    geldbeugel te willen voorzien van nog wat dukaten ‘voor de arme nieuwkomers ‘ die blijkbaar hun esthetische correctie’s
    niet zelf kunnen bekostigen.
    Tevens vroeg deze onverlaat zonder omwegen wat ik er van dacht dat er ‘mensen verdronken’ op weg naar hier ,mijn militaire opleiding indachtig zei ik “collateral damage veroorzaakt door de Sorossen op deze planeet” door de stilte aan de andere kant vroeg ik hij er nog was , waarna ik enkel een lange zucht kon horen ,ik dacht spontaan dat hij/zij/het niet wist wie Soros was ,dus adviseerde ik dat het geld te rapen viel in de eigen directie en bij de zuster firma de halve rode maan ,gesprek afgelopen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *