ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blijvende viruswaanzin in dictatoriaal België – 't Scheldt

Blijvende viruswaanzin in dictatoriaal België

De Belgen blijven braaf slikken wat dokters De Croo en Vandenbroucke voorschrijven…

De Belgen blijven braaf slikken wat dokters De Croo en Vandenbroucke voorschrijven.

**

Met de hondsdolle Cathy B uit A aan hun zijde om de bedpannen te ledigen van de broekschijters in dit operettestaatje. Gelukkig is er nog het Groothertogdom Luxemburg waar het gezond verstand de mensen nog toelaat een gezonde pint te pakken. Het voelt aan alsof je van Noord- naar Zuid-Korea kunt vluchten om er de geneugten des levens nog eens ten volle te smaken.

Deze week bestelde een 89-jarige man een schotel bij een take away en dronk hij een biertje uit een kartonnen beker. So far so good, ware het niet dat die heer eigenlijk een flink pak verder om de hoek op een zitbank zou moeten gaan zitten om zijn pintje te drinken. Dan zou de uitbater hem moeten komen helpen om het bestelde eten op te halen, want op zijn eentje ging dat allemaal niet meer zo 1-2-3. Dus plaatste de bejaarde klant zich 10 minuten op de uiterste kant van een zitbankje aan het terras van de zaak. Prompt verschenen er 2 bitches in burger (dat zijn vaak de ergste, horen we overal). Hondsbrutaal snauwden ze de half kreupele medemens af dat het niet schoon meer was. En de uitbater kreeg 750 euro boete! En dit eethuis moet dan al alle moeite doen om de eindjes aan elkaar te knopen met de viruswaanzin. Zeker door de investeringen in een verwarmd en nu verplicht gesloten terras.

Deze walgelijke taferelen waarvan de onzinnigheid Olympische proporties aanneemt zijn schering en inslag onder deze vermaledijde dictatuur. Op de koop toe was op een terras 50 meter verderop een 20-tal petanquers aan het smossen met hun rijkelijk gevulde thermossen. Daar deden de controlekrengen niets tegen, want die stonden niet geseind. Nu gij.

Een andere anekdote gaat over een man die na een aandoening met intense behandeling aangewezen is op horecazaken om zijn onbedwingbare plasjes te kunnen maken. Nu de boel is toegegooid en er nauwelijks nog openbare toiletvoorzieningen zijn wordt de man gedwongen om als de nood het hoogst is dan maar net als zijn hondje een plas in het groen te maken. Aangezien daar met het mooie herfstweer heel wat kinderen speelden en hij niet voor een potloodventer wenste te worden uitgekreten, waterde hij dan maar tegen het hek van een bouwwerf. Een ingenieur met veel tijd zag dat, schakelde een controleur in die ook veel tijd had et voilà, de bon op! Mochten wij in de buurt zijn geweest, dan zou ons repertoire aan scheldtermen danig van pas zijn gekomen.

De verhalen over de hedendaagse verklikkersmaatschappij doen je rillen. Zo bestaan er types die rondrijden in hun buurt en soms zelfs daarbuiten om op zoek te gaan naar mogelijke overtreders. Gewapend met een fototoestel kammen ze de wijk uit, schuimbekkend en met een van haat verwrongen bakkes op jacht. Introverte binnenvreters ontpoppen zich tot extraverte brulapen tegenover onschuldigen zonder masker, zonder afstand of met vuile pollekes. Al die kwasten zouden we na het coronacircus eens moeten ontmaskeren.

Keizer de Croo geniet van zijn machtsvertoon en horecabeul Vandenbroucke wentelt zich in zijn satanische rol. Iemand die professioneel ramen lapt vertelt ons dat ze in Brasschaat en Schoten in open lucht een masker moet dragen, terwijl ze dat niet hoeft te doen in Antwerpen. Bijna een boete voor iemand die gewoon eerlijk de kost wil verdienen. Onbekwame burgemeesters roepen een avondklok in en christelijke gouverneurs verbieden Kerstmis. Van de os en de ezel gesproken!

We hebben het al zo vaak geschreven dat de remedie erger is dan de kwaal. Onvoorbereid beleid, laffe politici, radeloze angsthazen, media-uitmelkerij, virologische vedetten en gebrek aan historisch perspectief blazen dit ding uit proportie en dwingen ons tot socio-economisch-culturele zelfmoord. Op diverse fora komen alternatieve visies aan bod, maar die worden net niet verboden. Verzorgers vertellen ons dat amper 10 procent patiënten in de coronabedden geen onderliggende kwaal heeft. Een ‘gewone’ griep velt die overige 90 procent dus ook elk jaar en dat zonder lockdown. Blijf binnen en doe niets, blijkt het enige schrale advies dat doorgeleerde ‘experts’ kunnen bieden. Triest.

Persoonlijk zijn we blij als we de anti-maatregelenbetogingen zien in Duitsland, Italië en Spanje. Bij ons zit dat er waarschijnlijk niet in. Boetes hier, boetes daar, boete doen voor onze schulden. Wanneer worden beleidslieden beboet voor hun schuldig verzuim? Voor één keer volgen we Amnesty dat België op de vingers tikt voor het moordende woonzorgcentra-beleid. Intussen weten we het wel: wie ons wil beboeten zullen we doorverwijzen naar de opstandige corona-ontkenners in het Brusselse. Als die vrijuit gaan, dan wij ook. Allee, toch één lichtpuntje aan die multi-kul.

***

‘tScheldt, soms tegendraads, vooral wanneer iedereen gestopt is met nadenken. Kies een abonnement:

23 reacties op “Blijvende viruswaanzin in dictatoriaal België

 1. Een land als Belgie, dat ook in de jaren zonder enig economisch of gezondheidsprobleem, zich moeiteloos telkenjare dieper in de staatsschuld kon werken, kan zich in deze crisis gewoon ALLES permitteren: lager dan de onderste in de rij kun je namelijk niet zakken. Dat de werkende (écht werkende) Belg straks 10 jaar langer de buikriem zal moeten aanhalen dan de ons omringende landen is nu al een zekerheid. Het wanbeleid heeft zijn ware aard en onkunde getoond, vele positieve elementen zullen dit niet vergeten zijn op enkele jaren. Belgie was altijd al een privé-onvriendelijk mormel, maar nu is het andermaal inktzwart in beeld gekomen. Investeringen die ze aantrekken, zullen in praktijk uitgaven zijn, want enkel doorgaan indien zwaar gesubsidieerd. Ook zal niet 1 politieker verantwoordelijk gesteld kunnen worden.

 2. Gerard niet akkoord we moeten regels naleven om elkaar niet ziek te maken . inderdaad de wijze waarop etc.
  Zeker akkoord met de drie laatse zinnen.

 3. Ondertussen lopen er 200.000 illegalen in ons land rond, die mogen agenten in elkaar kloppen, stelen, plunderen en verkrachten en waarvan de zwaarste straf een papiertje is met de vraag “het land te verlaten”. Maar de gewone burger wordt onmiddellijk zwaar gestraft bij de minste fout of vergetelheid en al zeker als hij of zij toevallig in de wagen zit. En dan kijken onze poco politici heel vreemd op als ze bij de verkiezingen zien dat het VB weer eens gewonnen heeft. Steeds de splinter is andermans oog zien maar de balk in eigen aars vergeten…

  1. Een poppemieke met blonde lokken in een knal roos Reece Witherspoon outfit komt met een pruillipje en met net geen bevende stem vertellen dat de amokmakers in Brussel die politieagenten aanvallen streng zullen worden gestraft. Sorry meisje, maar om dit soort gangs te bestrijden moet je elite troepen inzetten. Gasten opgegroeid in hun land van herkomst in een cultuur van bruut geweld verstaan enkel bruut geweld. De BE-wetten zijn voor hen een vodje WC-papier. Het is wachten op de eerste dode politieman/-vrouw. En by the way meisje, trek voor te beginnen al een battledress aan. Dresscode !

 4. Corona-ontkenners zijn (veel) dommer nog dan het achtereind van een varken, mijn gedacht! Of ze nu in Brussel wonen of op de redactie van ‘t Scheldt…

  1. Voor nu is dat volledig juist, net zoals de uitspraken over islam 20 jaar geleden. Toen waren het leugens en populisme, zullen voorzorgen voor Covid even lang zeer doen.

 5. Ik mag hopen dat u terecht komt op een Corona afdeling , waar een afgepeigerde verpleegster en een radeloze dr , u erdoor moet helpen.
  We gaan dan nog eens kijken hoeveel ontkennende zieke praat u dan gaat uitkramen.
  Waarna u maanden moet herstellen en u er niet echt bovenop raakt.
  Dit is wat we noemen : een aan idiotie grenzende domheid.

  1. U is dat blijkbaar overkomen ?,Mijn bronnen binnen diverse medische klinieken vertellen dat de bedden voor corona patiënten maar gedeeltelijk vol liggen maar dat ieder van ie bedden EXTRA betaald worden door de overheid , dat er een OMERTA heerst onder het medisch personeel op straffe van BOETES , en ONTSLAG ,dat er een afwijkend virus is ontkent NIEMAND , enkel de opgeblazen dictaten van deze COUP regering die geen enkele legitimiteit heeft ,en enkel luisteren naar de crypto fascisten die zichzelf “virologen” noemen, maar die ze al lang uit de orde willen zetten wegens zware medische fouten ,jaarlijks overlijden er een 5 a 6000 mensen aan het GRIEP virus ,nu hebben ze onze oudjes laten CREPEREN incl. mijn schoonvader die GEEN corona had , deze bende liberale putschisten hebben doden op hun geweten .
   Domheid is het blind zijn voor de DESASTREUZE gevolgen van deze door de Pharma industrie opgezette “investering” waar nu de miljarden als een waterval binnen stromen WERELDWIJD ,en iedereen zal vanaf nu geen enkel recht meer hebben op protest ,op een privé leven – de flikken mogen OVERAL en op elk uur
   uw deur INBEUKEN en uw huis controleren , dat lijdzaam ondergaan is domheid !de afgepeigerde verpleegsters worden MISBRUIKT door de leugenmedia als propaganda om het plebs angst aan te jagen .

 6. Een poppemieke met blonde lokken in een knal roos Reece Witherspoon outfit komt met een pruillipje en met net met geen bevende stem vertellen dat de amokmakers in Brussel die politieagenten aanvallen streng zullen worden gestraft. Sorry meisje, maar om dit soort gangs te bestrijden moet je elite troepen inzetten. Gasten opgegroeid in hun land van herkomst in een cultuur van bruut geweld verstaan enkel bruut geweld. De BE-wetten zijn voor hen een vodje WC-papier. Het is wachten op de eerste dode politieman/-vrouw. En by the way meisje, trek voor te beginnen al een battledress aan. Dresscode !

 7. Dat ga ik zeker doen. Ik ga zelfs TWEE spuitjes halen, helemaal gratis! Wat wilt ge nog meer? 2021 wordt een prachtig jaar: Géén Trump meer, een gratis vaccin tegen corona en dus alleen nog ‘t Scheldtlezers op intensieve. ..En Anderlecht kampioen!

  1. Dan zal u ook op intensieve moeten gaan liggen,als scheldt lezer, en als pedante provocateur ,hopelijk ben ik daar dan ook om u uit uw lijden te verlossen .

 8. @Jef Pedal: “Geen Trump meer!”: o wat doe jij eigenlijk hier? Jij bent overduidelijk zo een naïef kuddebeest dat dom mee heult met de linkse kerk. Ben je nu tevreden dat er een linkse rat in het Witte Huis komt? Jij gelooft en slikt blijkbaar alles wat de regimepers je wijsmaakt …

 9. Ik heb “de regimepers” eens opgezocht. Dat is een benaming die blijkbaar alleen door “‘t Scheldt” gebruikt wordt.
  Maar wat voor pers is “‘tScheldt” dan zelf? En wat probeert zij ons wijs te maken?

 10. Ik vraag me af waarom die agenten een revolver etc bij hebben. Of telde zelfverdediging niet meer sinds de miserabele aantrede van seniele clown Geens en zijn even gekke opvolger, de blowende Q?

 11. Volgens Decroo nog een jaar wachten op algemene vaccinatie. Intussen in de VS: COVID-19 vaccinations set to start in less than three weeks
  Nov. 23, 2020 3:46 AM ETPfizer Inc. (PFE)By: Yoel Minkoff, SA News Editor1 Comment
  “On the 11th or on the 12th of December, hopefully the first people will be immunized across the U.S., across all states, in all the areas where the state departments of health will have told us where to deliver the vaccines,” Moncef Slaoui, head of the government’s Operation Warp Speed, told CNN’s State of the Union.
  Current plans forecast another milestone around May: a 70% immunization rate across the U.S., which “would allow for true herd immunity to take place,” added Slaoui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *