ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Blazen en balen in Molenbeek en Borgerhout – 't Scheldt

Blazen en balen in Molenbeek en Borgerhout

De glasscherven waren nog niet geruimd, de uitgebrande autowrakken nog niet weggesleept of – zoals in uw ‘tScheldt voorspeld – regende het analyses en commentaren om het doldrieste geweld tijdens de oudejaarsnacht 2019/2020 in Brussel, Luik en Antwerpen te duiden…

De glasscherven waren nog niet geruimd, de uitgebrande autowrakken nog niet weggesleept of – zoals in uw ‘tScheldt voorspeld – regende het analyses en commentaren om het doldrieste geweld tijdens de oudejaarsnacht 2019/2020 in Brussel, Luik en Antwerpen te duiden.

In de eerste papieren krant van het jaar 2020 kopte de Belgische kwaliteitskrant De Standaard: ‘Alcohol is de grote boosdoener’. Hoezo alcohol? In steeds groter wordende delen van Molenbeek/Brussel en Borgerhout/Antwerpen is nauwelijks een biertje te krijgen. Niet in het café – als er nog een café is – en niet in de nachtwinkel. Tenzij onder de toonbank. Zoals wel meer onder de toonbank van eigenaar wisselt. In Straatsburg gingen 220 (!) auto’s in vlammen op. Is dat het werk van een handvol losgeslagen jongelui die voor het eerst in hun leven een biertje te veel hebben gedronken? Wie 14 is en te veel heeft gedronken moet dringend pissen en kotsen voor andermans voordeur. Zelfs een volle bak Stella dwingt niemand om een BMW of Mercedes in brand te steken.

Gemarineerd

Hoe komt het overigens dat nergens melding wordt gemaakt of de opgepakte relschoppers in ‘t zakske hebben moeten blazen? Zoals iedereen die ’s middags van tafel komt of ’s nachts op huis aan rijdt op het gebruik van één glas bier en twee glazen wijn wordt gecontroleerd? En gestraft wanneer het twee glazen bier en drie glazen wijn betreft. Waar zijn de WODCA-controles van de theedrinkende Antwerpse gouverneur Cathy Berx wanneer je ze nodig hebt! In de Brusselse politiek is men qua alcohol soepeler in de leer, dat is geen staatsgeheim. In Vlaanderen marineren we graag een konijn. In Brussel verschijnt de burgemeester gemarineerd op zijn eigen persconferentie. Het Luikse pensioengenie Michel Daerden had minstens zoveel gezopen als de Franse acteur Gerard Depardieu bij het ontbijt toen hij in de eerbiedwaardige Belgische Senaat zijn Groenboek/Witboek nader kwam toelichten.

Nieuw normaal

‘Doorgaans is alcohol de brandversneller voor opgekropte frustraties en de kick van geweld’, weet de Belgische kwaliteitskrant De Standaard. Zou het misschien kunnen dat speed, coke, marihuana, xtc en andere troep medeverantwoordelijk zijn voor de totale verdwazing die zich van de vaak nog piepjonge relschoppertjes heeft meester gemaakt? Even interessant als onthutsend is de mening van de Bekende Molenbekenaar Hassan Al Hilou : ‘Ik zie steeds meer twaalf- tot dertienjarigen zo’n gedrag vertonen. Het zijn kinderen die met zulke taferelen zijn opgegroeid: voor hen is dat het nieuwe normaal.’ (DS 030120)

Hassan Al Hilou pleit ervoor de daders streng te straffen, bij voorkeur met een werkstraf in een sociale organisatie. Zijn pleidooi voor sensibilisering reikt verder dan politie en politiek. Het signaal ‘dit moet stoppen’ moet vooral vanuit de eigen gemeenschap komen, meent hij terecht. ‘Het is aan ons om te zeggen: hiermee moeten we onmiddellijk ophouden.’

Sommige relschoppers zijn helemaal van Allah los. En delen schaamteloos strafbare feiten op Facebook, Instagram en andere verslavende zottigheden. Zich van geen kwaad of een minimum aan moraliteit, opvoeding of een minimale hoeveelheid liefde en respect voor het ontvangende vaderland bewust. ‘Social media zijn een deel van hun identiteit’. Tja. Zij niet blazen, wij balen.

***

U heeft het misschien niet gezien, maar ‘tScheldt was de eerste met een resem social media filmpjes van heel wat brandhaarden in Brussel, Parijs, Antwerpen en Berlijn. Die filmpjes kregen we van met alcohol omgekochte allochtonen die verkeerdelijk denken dat wij van Apache zijn. Help ons onze informanten voorzien van de nodige geestrijke dranken zodat we nog meer films uit het hol van de leeuw krijgen. Kies een abonnement:

1 reactie op “Blazen en balen in Molenbeek en Borgerhout

  1. En ‘echte’ muslims mogen geen alcohol drinken. Of zijn ze alleen maar ‘echte’ muslims als ze zich benadeeld voelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *