ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Björn Soenens (VRT) gediagnosticeerd met veteranenziekte – 't Scheldt

Björn Soenens (VRT) gediagnosticeerd met veteranenziekte

Wat is er aan de hand met onze favoriete Amerika-verslaggever Björn Soenens? De laatste dagen klinkt hij zo traag, mompelend, haperend, afgemat en lusteloos…

Wat is er aan de hand met onze favoriete Amerika-verslaggever Björn Soenens? De laatste dagen klinkt hij zo traag, mompelend, haperend, afgemat en lusteloos.

**

We zien zo voor ons hoe hij lichtjes kwijlend zijn reportage van de dag tracht in te spreken. Die mens sukkelt, hij lijdt zelfs, dat valt niet te ontkennen.

Voelt hij zich schuldig over zijn prestaties die schril afsteken tegen zijn VRT-vergoeding? Heeft hij moeite met jetlag? Tenslotte moet de niet meer zo kwieke man telkens weer zijn vriendin in New York achterlaten om van de ene Amerikaanse brandhaard naar de andere te hossen. Altijd maar weer die negers achterna hinkelen om te informeren hoe onrechtvaardig hun leven wel is. Hun lucratief dealen, hun huiselijke geweldplegingen en hun imagoversterkende sociale achterstand misstaan niet in een hiphop-video. Is dat niet genoeg, vragen die lui zich af? Waarom belt een of andere zwarte verklikster dan toch steeds weer de politie? Zoiets begrijpt Björn helemaal.

Als een puisterige gezakte academicus zich op straat loopt te schamen voor zijn schrale pigment waardoor hij geen street credibility kan opbouwen, leeft Björn met hem mee. Wanneer een nog net jeugdige sloor met lelijke trekken het uitgilt dat zij een betere wereld wenst, zie je Björn denken ‘Liefst voor jezelf, ja’, maar hij beheerst zich.

Uiteindelijk weegt dit alles op onze sterreporter. Af en toe komt de vrijgevochten motard in hem opwellen wanneer hij een stoere rechtse Trump-aanhanger voor de camera toelaat, maar hij weet dat ze dat bij de openbare omroep niet echt waarderen. Björn ziet er enigszins afgetrokken uit en dat hoor je aan zijn makke commentaar. Als dat zo verder gaat steekt hij Sleepy Joe Biden nog naar de kroon qua gammelheid. Biden is echter rijp voor een seniliteitssuite in ‘Tender Twilight, the Care Home for the Slow Elderly’, maar Soenens moet het daarentegen nog wel lang volhouden met zijn steeds afwisselende en vooral objectieve verhalen. Voor Sleepy Joe staat rennend maatje Kamela Harris al briesend startensklaar in de Democratische stal, maar wie vangt Björn eigenlijk op? Alvast niet VTM-verslaggeefster Greet De Keyser die simpelweg haar columns voor Het Laatste Nieuws komt afratelen.

We hopen oprecht dat Björn verkiezingsdag 3 november haalt. Als voorstander van constructieve journalistiek worden de destructieve betogers hem gewoon te veel. Dit resulteert in een correspondentie met horten en stoten. Dat stotende verbaast ons niet, dat hortende is nieuw voor Björn. Jammer dat zijn VRT-collega’s hem zo graag ‘ginderachter’ zien blijven. Bovendien bestoken velen hem met hatelijke verwijten als Trump-hater en marxist, zo berichtte hij op Facebook. ‘De waarheid is mijn maatstaf en ik kan er ook niet aan doen dat mijn analyses een realiteit weergeven die mensen niet lusten’, aldus de belaagde grijsaard. Eerlijk is eerlijk, hij heeft de grommelende buik van Amerika ook al laten horen, maar ook zijn pijn verliest haar pit waardoor hij het op vlak van saaie gelatenheid zelfs haalt van Sleepy Joe. Moet je kunnen.

***

Kies niet voor Björn. Björn is moe. Kies voor ‘tScheldt. Kies een abonnement.

18 reacties op “Björn Soenens (VRT) gediagnosticeerd met veteranenziekte

 1. Hij-die-steevast-een-gezicht-trekt-alsof-hij-aan-een-stront-geroken-heeft, zo betitelde ik hem steeds. Het halve journaal is voor hem, vooral als Trump een scheet laat of de BLM-ers weer eens van leer trekken. Ach ja, hij is niet de enige egotripper in de media…. En z’n kaalheid is zelfgekozen : steevast moest hij zijn afzichtelijke haarsprieten uit de wind wuiven, en die kan hàrd waaien in de V.S. hoor. Met de ene hand de micro vasthouden en met de andere hand……ja een ruksessie was er nooit bij, dat hààr nietwaar, dat haar….dat moest uit de weg gewuifd, met de linker-of de rechterhand, een mens heeft er maar 2, en camera- en geluidsmannen hebben ook hun euh handen vol…. Ja, onzen Björn, een soort Siegfried maar dan anders. Enfin, hij houdt ons op de hoogte, en wij houden ons op de vlakte;-). Houzee !

 2. Dat deze fanatieke, bevooroordeelde anti-Trump propagandist het vaak fatale “veteranen ziekte”” spek aan zijn politiek-correct aangetast been heeft, dat wekt mijn enorme hilariteit op ; kennelijk ijvert het Karma dan toch nog voor elementaire Rechtvaardigheid. Zou dan weldra hopelijk in het verschiet liggen ; “noch bloemen noch kransen” maar veeleer “enkel champagne” ???? “Hoop doet leven” , allez “leven” bij manier van spreken uiteraard… Hopelijk krijgen we daarna een objectief-correct rapporterende , onbevooroordeelde opvolger na de ter helle nederdaling van deze politiek-correct geobsedeerde, fanatieke rakker.

 3. Dat komt er van door zo propagandistisch promotie te maken en te supporteren voor die bende anti-blank racistische en vaak rovende Amerikaanse BLM-negers. Waarschijnlijk heeft zijn eigen fanatieke Oikofobie-instelling het zaad voor zijn “Veteranenziekte” gepland. “Wie PoCo-propaganda wind zaait, zal veteranen ziekte storm oogsten” (uit de rijke, historische, Vlaamse medische spreekwoordenschat)

  1. Hoe zo “plat” in “le plat pays” ? Prefeert gij liever “gewelfd” gelijk een volumineuze vrouwenboezem ? Indien zo, let wel, ik ben ook zo’n “boezemwaanzinnige” want dat is minder “plat” uitgedrukt dan “tettenzot” maar qua zijdezacht, warm lustorgaan blijft het wel idem.

 4. Stel je voor dat er in de Bronx een half dozijn negers (pardon, soulbrothers) een oude blanke vrouw eventjes “opzij” zouden gezet hebben om haar van die zware handtas te ontlasten. In de veronderstelling (maar dat is uiteraard een utopie) dat en onze objectieven kracht dit via een videogesprek aan de nog objectievere Tanghe zou meedelen, ziek ik haar al bij elke lettergreep 5 keren met de ogen knipperen om vervolgens blauw aan te lopen, want zo’n politiek incorrect nieuws zou ze niet uit haar strot kunnen krijgen.

 5. Die Soenens zit daar al 5 jaar op onze kosten op hotel en het enige dat die daar doet is op de kap van Trump zitten alsof wij hier daar iets mee te maken hebben.

 6. moet ge links georienteert zijn om trump te betittelen als een arrogante, zielige, narcistische dubbel 0?
  gewoon uw ogen en oren gebruiken is voldoende dacht ik, een rechtse kiezer.

  1. Trump is geniaal ; de Beurs stond op recordhoogte vlak voor Covid-19 uitbrak, de economie floreerde en de werkloosheid was drastisch gedaald. Dat de Covid-19 draak uit China ontsnapte daar kon geen enkel Staatshoofd ,waar ook ter wereld , iets aan verhelpen. Dat Trump een “pussy grabber” was of nog is en hij er soms de kantjes terecht afloopt door af een toe een leugentje-om-bestwil, dat zal geen pragmaticus hem kwalijk nemen. Immers “het resultaat telt” zonder nodeloze balast aan ethische beslommeringen die de veiligheid ondergeschikt maken aan “de Rechten vd Crapuleuze, Rovende, Anti-Blank racistische BLM-Mens” die onterecht politiek-correct ontaard zouden dienen te primeren op de reeële “Rechten vd Slachtoffer Mens”. DAAROM zal Trump zegevieren bij de November-verkiezingen, tot spijt van elke linkse PoCo-pipo & pipa die het benijdt !

  1. “Hoe komt het in uw nieuwsfeed” . Zou één of andere B(esmuikte).V(laming) dan misschien heimelijk klodders “bagger” door de spleet van uw brievenbus gemasturbeerd hebben ? Hebt ge er daartoe dan plukjes haar omheen die metalen spleet geplakt ?

 7. Mijn God, ik ben een rechtse kiezer, doener en denker en dat omdat ik me baseer op feiten, niet op leugens of platte zever.
  Maar wat ik hier lees in dit vod, spant nu toch wel de kroon, beneden alle peil, ik schaam me namens de redactie.
  En heren/dames voorstanders van Trump, een dergelijke mongool als president doet de rechtse beweging hier in Europa geen eer aan, integendeel het jaagt twijfelende kiezers juist weg van onze kant van het verhaal in de armen van het profitariaat…

  1. Daarom heet het niet ” ‘t Satiret ” maar ” ‘t Scheldt” Voor de boeren van de “Parking” in ‘t Stad wordt de Schelde “het Scheld” genoemd door de Sinjoren.

  2. Daarom heet het niet ” ‘t Satiret ” maar ” ‘t Scheldt” Voor de boeren van de “Parking” in ‘t Stad wordt de Schelde “het Scheld” genoemd door de Sinjoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *