ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Bimbo – 't Scheldt

Bimbo

Columniste Trui De Swaffelaere kijkt met gemengde gevoelens naar het optreden van Lisbeth Imbo in De Zevende Dag.

Op de Achtste Dag is er de Wederopstanding, dus houdt de VRT het bij zondagse debatten op De Zevende Dag.

Waar is de tijd dat dit programma nog ‘Confrontatie’ en ‘Ieder zijn waarheid’ heette ? Gehuld in sigarettenrook en bij een fris streekbier mocht zelfs communistenleider Louis Van Geyt (KPB) de verstandigste tussenkomsten komen leveren. Vandaag drentelen de politicologen gezapig binnen met hun naar gezoden worst smakende meningen.

Samba-kronkelaar Lieven Verstraete vertolkt de ernstige aangever voor de comédienne Lisbeth Imbo, de meest graag geziene collega van de openbare omroep. Dat meisje is atypisch van bouw, alsof haar hoofd te groot is voor haar schriele lichaam. Is het een teveel aan hersenen, ligt het aan het buitenproportionele gebit, leiden de gelaatsgroeven de aandacht af, wie zal het zeggen ? Misschien hamstert ze gewoon een hunkering.

Brokkenmaker Bracke heeft als voormalige god van de nieuwsdienst ongetwijfeld fervente herinneringsspasmen aan haar. Hysterisch narcisme is een onaangename trek, een Francesca Vanthielen bijvoorbeeld weet er net als Lisbeth alles van. De morele superioriteit die deze dames kenmerkt gaat gepaard met een mentaal hoefgetrappel richting linksbuiten. Zelfs Sinterklaas zou bij zulke aaibare rolmodellen met een gevulde zak vertrekken. Lisbeths vertrek indertijd bij De Morgen veroorzaakte daar wekenlange polonaises. Als Imbo lacht waait het vanuit de hel, durven sommigen beweren. Zelf vindt ze haar objectieve benadering van een hemels gehalte. De sambaballensamba !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *