Bij Unizo doen ze dat zo! 1 gigantische knoeiboel bij peperkoeken Peperbus – 't Scheldt

Bij Unizo doen ze dat zo! 1 gigantische knoeiboel bij peperkoeken Peperbus

Inzicht in de herbestemmingsperikelen van “de Peperbus”, een kerk in Borgerhout.

We schrijven maandag 7 september. In GVA staat ‘uitgebreid’ verslag over de gigantische put die UNIZO (u weet wel, die organisatie die het geregeld heeft over de Overheden die putten maken en niet efficiënt is) gemaakt heeft rond de herbestemming van “de Peperbus”, een kerk in Borgerhout.

UNIZO ging de ontwijde kerk omvormen tot van alles en nog wat. In de eerste plaats (eigen volk eerst) tot prestigieus hoofdkwartier. Een rendabel project, echte ondernemers doen dit zo! Leest u mee  “UNIZO heeft de grote ambitie om er met een zogenaamde UNIZONE een volledig nieuw, revolutionair ondernemersproject neer te zetten”. Een “revolutionair ondernemersproject” … wel wel …dat is dan gebeurd hoor! … meer dan een miljoen werd er uitgegeven. Zonder dat er één steen verlegd werd in die leegstaande kerk. Een miljoen, bij elkaar gebracht door de leden (bakkers, beenhouwers, schoenlappers, winkeliers, …) en uitgegeven onder het goedkeurende oog van de bestuurders van Unizo. En gesmeten werd er met geld! Hou je vast!

Zo gaf Sofi Van Ussel, de CEO van Unizo zo maar eventjes 191.000 euro aan het ‘communicatiebureau” Perfect Pixel, een bedrijfje van niemendal dat niet eens haar jaarrekening neerlegt bij de Nationale Bank, hetgeen wettelijk verplicht is. Dat alleen al zou een reden moeten zijn om ze te negeren. Het Staatsblad leert ons dat ene Jilles Sel de zaakvoerder/eigenaar is. En dankzij Facebook ontdekken we dat zijn wederhelft ene Charlot van Ussel is. Toeval? Zou er een verband zijn tussen Sofi en Charlot Van Ussel? De aparte onnozele afgeknotte schrijfwijze doet iets vermoeden (- ouders, denk na bij het geven van namen aan kinderen, noem ze niet zomaar Con of Conner -) en zoveel Van Uffels zijn er nu ook weer niet. Blijkt dat (leve FB) de familiale band wel heel erg nauw is.

Samengevat, voor wie het nog niet doorhad, de CEO van Unizo Antwerpen “gunt” een opdracht van bijna 200.000 euro aan het bedrijf van haar schoonbroer. Werd er daar een aanbesteding uitgeschreven? Mochten leden van Unizo meedingen? Geen flauw idee ….

Inmiddels blijkt het opgestapelde verlies van Unizo Antwerpen – eind 2018, dus nog voor het Peperbusproject …. ruim 1 404 094 miljoen te zijn. Vorig boekjaar kwam er een slordige 386.000 euro bij. De personeelskosten stegen opvallend met 30%, van 722.369 naar 943.314 eurokes. De Peperbus-put is niet de enigste put, daar bij het Unizootje. Leve de balanscentrale van de Nationale Bank van België, die ons dit allemaal onthult.

Unizo Antwerpen zit dus in zéér slechte papieren, met dank aan een Raad van Bestuur die het allemaal heeft laten gebeuren. Wie wil weten welke karwatsen in de Raad van Bestuur van Unizo Provincie Antwerpen zitten, ziehier.

Misschien kunnen deze mensen eens aan hun leden vertellen hoe het komt dat er zo met de centjes gesmost is. Waarom er die gigantische stijging in personeelskosten gekomen is? Wie heeft zijn zakken gevuld? Wat was die “teambuilding” van 50.000 euro inhield bijvoorbeeld.… er werken bij Unizo Antwerpen 25 mensen mensen …. Twee duizend euro per persoon? … was de kreeft in New York lekker? De tienduizenden euro’s voor de privé-chauffeur? Het fitnessabonnement? De restaurantkosten? Een zomerfeest van 100.000 euro? De hardwerkende middenstanders die voor de centjes zorgden danken u hiervoor!

Nawoord: voor wie zich afvraagt tot welke politieke partij Sofi – een paramedica, ideaal als opleiding voor een manager – behoort, drie keer raden … CD&V: Centen, Doorjagen & Verteren :

Op de CD&V-lijst van een naburige gemeente stond overigens nog eens een Van Ussel op de lijst. Boudewijn, … een generatie ouder. Aan een familiale band durven wij niet denken. Geniet u mee.

***

Zo hoort U het ook eens van een ander. Steun de dwarsliggendheid van ‘tScheldt. Kies een abonnement:

13 reacties op “Bij Unizo doen ze dat zo! 1 gigantische knoeiboel bij peperkoeken Peperbus

 1. UNIZO wekt zo minstens de perceptie van bij deze miskleun slachtoffer geweest te zijn van de beschamend vulgaire, gepeperde slogan ; “Peper aan uw reet, dat is heet !”

 2. Ik dacht al wel dat het erg was bij Unizo…maar zo erg…een hard werkende kleine ondernemer ( Plebs ).
  Zonder t’Scheldt hadden wij dit nooit geweten…ben er niet goed van toch bedankt voor deze depressieve tekst.
  Gelukkig geen lid meer bij….

 3. Het zou uw journalistieke talenten sieren mocht u een volledige weergave van de feiten geven en melden dat mevrouw van Ussel op staande voet is ontslagen.

  1. Opstaande voet ontslagen zegt u, maar volgen er gerechtelijke stappen om dat geld, al dan niet gedeeltelijk, terug te kunnen recupereren ? Of ons kent ons om er zomaar mee weg te komen?

 4. Bor-ger-occo waar mijn bedje staat ,waar alles links en parasitair is wat de klok slaat ,waar bommen ontploffen en kogels rondfluiten ,en er steeds een weg is voor gestolen duiten . vrij naar Charlotte du poivre

 5. Als ge zoveel scheef slaat als je maar kunt, of het geld met bakken over de balk smijt, dan word je in dees land op een “piedestal” gehesen. Het degoutant potverteren (tot je uiteindelijk geen nagel meer hebt om aan je gat te krabben), werd hoogstwaarschijnlijk gekopieerd van het beleid van het roversgild uit de Wetstraat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *