ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Betrapt op lockdownfeest? Deze werkgevers geven extra boete! – 't Scheldt

Betrapt op lockdownfeest? Deze werkgevers geven extra boete!

Het is oppassen geblazen voor werknemers van de Stad Mechelen, Schoenen Torfs, Aveve, bpost en de Open Vld…

Het is oppassen geblazen voor werknemers van de Stad Mechelen, Schoenen Torfs, Aveve, bpost en de Open Vld.

**

Wie betrapt wordt op een lockdownfeest krijgt niet alleen een boete van de politie, maar daarbovenop ook nog een flinke geldboete van de werkgever. Daarmee volgen Bart Somers, Wouter Torfs, Eric Lauwers, Jean-Paul Van Avermaet en Egbert Lachaert het voorbeeld van Vincent Goemaere, de voorzitter van voetbalclub Cercle Brugge die drie spelers van zijn club die betrapt zijn op een lockdownfeest een extra geldboete oplegt.

Dubbele pech voor Franck Kanouté, Anthony Musaba en Jean Marcelin. Dit olijke trio – in dienst bij het middelmatige Cercle Brugge – werd afgelopen weekend door de Brugse politie betrapt op een lockdownfeest in een appartement. Geen gewoon appartement zoals die die de hardwerkende Vlamingen netjes afbetalen, maar een wel erg ruime flat in Sint-Michiels waar Kanouté – want het was zijn eenvoudig optrekje dat hij met zijn schamel voetballersloontje huurt – maar liefst 21 mensen aan het entertainen was. Je viert niet elke dag je 22ste verjaardag!

Met de boete van 750 euro lachen deze buitenlandse balgoochelaars. Alleen al hun manbag van Prada of Hermès kost minstens 10 keer meer. Dat was dus lachen toen de politie zaterdagnacht weer vertrok.

Maar dat was buiten Vincent Goemaere gerekend. De Cercle-voorzitter is blijkbaar aangestoken door zijn volkomen losgeslagen gouverneur Carl Decaluwé (CD&V). “Ik heb mijn drie spelers een extra geldboete opgelegd”, zegt hij vandaag in het vtm-nieuws. “Het gaat over een fors bedrag, met een paar nullen.” Benieuwd of Goemaere deze aanpak ook hanteert bij Stardekk, het softwarebedrijf waar hij CEO is.

Tja, als voetballers boven de wet staan… Zij worden elke week twee keer op corona getest, ze knuffelen elkaar na elke goal, ze krijgen fikse kortingen op belastingen en sociale bijdragen. Als voetballers boven de wet staan, krijg je natuurlijk clubvoorzitters die zich als kleine dictatortjes gaan gedragen en extra hun best gaan doen voor wat meer likes op sociale media.
Verheugend is wel dat deze stoere Goemaere-aanpak al snel volgers heeft gekregen. Werknemers van de Open Vld, bPost, Aveve, Schoenen Torfs en de Stad Mechelen moeten deze dagen extra alert zijn. Wanneer zij betrapt worden op een lockdownfeest passeert nu ook hun baas langs de kassa!

***

Oeps je hebt nog geen abonnement. Kies een abonnement:

 

5 reacties op “Betrapt op lockdownfeest? Deze werkgevers geven extra boete!

  1. Hier is geen wettelijk kader voor ,komt daar bij dat je in België iemand geen twéé maal kan veroordelen voor de zelfde feiten.

  2. Ik dacht dat een privé persoon geen boetes mocht opleggen ? indien wél dan zal ik genoodzaakt zijn een flinke lijst te maken ,wegens schending van mijn grondrechten zoals geformuleerd in de grondwet en het mensenrechtenverdrag ,toch straffer dan simpele politie reglementen dacht ik zo.

  3. Een fors bedrag met een paar nullen. dat kan maar max 900€ zijn. Een paar 00 zijn er twee. Maar ja zij krijgen dan misschien met nieuwjaar eer uurwerkje van 90.000€. En misschien zijn ze daar dan nog niet content mee.

  4. Ja, in het Mechelen van Führer Bart lacht men er niet mee. Daarom heeft hij onlangs zijn BOA in ‘t leven geroepen (ten tijde van zijn collaborerende grootvader heette zoiets nog Gestapo) zodat zijn verspieders onmiddellijk het minste vergrijp kunnen klikken. Uiteraard gebeurt dit voornamelijk om het groot gat in zijn lege stadskas te dichten, nadat hij met al zijn megalomane projecten een enorme stadsschuld heeft opgebouwd. En de Mechelaar…. die zal het geweten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *