ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beste burgemeester bokkig op die liberale geit van een voorzitster – 't Scheldt

Beste burgemeester bokkig op die liberale geit van een voorzitster

De beste burgemeester van de wereld is daarom nog niet de beste minister van Vlaanderen. Nochtans oordeelt Bart Somers (open VLD) nu al zo lang van wel. Eindelijk zal er deftig geregeerd kunnen worden door het Mirakel van Mechelen

De beste burgemeester van de wereld is daarom nog niet de beste minister van Vlaanderen. Nochtans oordeelt Bart Somers (open VLD) nu al zo lang van wel. Eindelijk zal er deftig geregeerd kunnen worden door het Mirakel van Mechelen.

Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten aarzelt om hem dit te gunnen en dat leidde al vaak tot obstructies binnen het partijbestuur. Dwarsliggen voor het goede doel, weet u wel? De multiculturele maestro knuffelt met gekruide regelmaat lokaal een tros allochtonen en komt daar dan in de media wat marsepeinen meningen over rondstrooien. De perceptie is dat het goed draait in Mechelen. Toch staan daar flink wat verzuchtingen op de teller. Reële klachten blijken ondergeschikt aan de Hogere Waarden van het harmonieus samenleven. Overlast wordt genegeerd, het verkeer zit vast en parkings lijden zoals voldoende gewaarschuwd op voorhand danige verliezen. De stad subsidieert en de burgervader glorieert. De verhouding tussen Somers en Rutten botert totaal niet en levert droge eeltplekken op. Hij vindt dat zij hem al eens heeft gefnuikt in zijn als een olievlek uitgedijde ambitie. Wie van de twee eindigt in deze catch bovenop?

Nu Ecolo mee vanuit de Waalse regering de planeet mag redden zijn ze akkoord om ook federaal mee te spelen. Paars-groen blijft het doel van de rode broeders. De PS (20 zetels) leidt de dans. Doen verder mee: het electoraal gehandicapte broertje SP.A (9), Ecolo (13) en Groen (8), de Waalse liberalen MR (14) en de VLD (12). Dat scenario met 76 op de 150 zetels windt Elio al op. Als de VLD de N-VA lost dan lonken er fraaie ministerposten. De druk vanuit de MR zwelt aan om toch maar mee te doen. Over de zwalpende CD&V maakt niemand zich blijkbaar zorgen, maar zonder hun 12 zetels wordt de Vlaamse minderheid echt wel minnetjes en met hen lonkt een comfortabele 88/150. Nogal wat liberalen zijn als de dood voor een belastingregering met groenlinkse tierlantijntjes. Om van de imagoverdunning nog maar te zwijgen. Een bondgenootschap met de N-VA voelt voor deze volbloed blauwen natuurlijker aan. In deze spagaat bevindt Gwendolyn zich nu en dat is geen prettig zicht, beweren diverse partijgenoten. Eerst moeten op federaal niveau een sliert rondjes met de N-VA worden gedraaid voor de galerij om dan door de PS vast te laten stellen dat die Vlaams-nationalisten toch niet te doen zijn. Bij de N-VA bakent de goesting in besturen zich bijgevolg af tot Vlaanderen.

Anneleen De Bruyne

***

Hoe kan je zoiets lekkers als ‘tScheldt steunen? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *