ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Berx bakt het bruin en zet parkeerwachters in vanaf morgen – 't Scheldt

Berx bakt het bruin en zet parkeerwachters in vanaf morgen

Gouverneur Cathy Berx gaat parkeerwachters inzetten in haar strijd tegen ongemanierdheid en ook corona…

De avondklok in Antwerpen blijft weerstand oproepen. Volgens een tiental burgers is ze “uitgevaardigd door een niet-verkozen governor zonder bevoegdheid”, en “wordt ze verdedigd door een volmachtenregering die ook al niet is verkozen”. Volgens de klagers gaat het in essentie“om een avondklok die qua proportionaliteit geen enkele motivering vindt in haar toepassing. Dit alles zonder dat ons land beschikt over een noodtoestand, zonder dat er sprake is van enig juridisch toezicht.”

Governor Berx laat het niet aan aan hart komen. Morgen zal ze nog strengere maatregelen uitvaardigen. Iedere Antwerpenaar moet vanaf middernacht tussen 6 en 23.30 uur zijn whereabouts doorgeven via Whatsapp op haar persoonlijke telefoonnummer. Volgens Governor Berx is deze app meer dan voldoende om de contacttracing versneld door te voeren in Antwerpen.

Potentiële geïnfecteerden zullen na grondige screening door haar persoonlijk worden doorverwezen naar één van de corona-testbatterijen om zich aldaar te laten testen. En wie wordt gesnapt met corona wordt onmiddellijk onder zwaarbewaakt huisarrest geplaatst mét enkelband!

Op de vraag hoe ze dit allemaal zal kunnen handhaven is Governor Berx duidelijk: “Mensen voor een tijdje verplicht thuis parkeren is eigenlijk hetzelfde als auto’s parkeren. Je moet dat kunnen controleren. En wie kan dat als de beste? Juist, onze parkeerwachters!”   

Volgens Governor Berx zijn parkeerwachters het al gewoon om om te gaan met agressie van zij die de regels overtreden en trekken zij zich sowieso al niet veel aan van de privacyregels. Zij behoren bovendien tot de helden van de crisis. “Zij zijn trouw op gevaar van eigen leven blijven schrijven en verdienen wel een promotie. Bovendien hebben ze al een handig bakske om snel te beboeten”, aldus Governor Berx.

Morgen heeft de Governor een afspraak met de parkeerwachtersbond voor intensief overleg over de kleur van het nieuwe uniform. In de Kempen denken ze aan rood omdat dat macht en dominantie uitstraalt. Meer richting Antwerpen denken ze aan groen omdat het tenslotte te maken heeft met onze gezondheid. Waarschijnlijk wordt het compromis: een bruine vest, masker en broek. Dat is een herkenbare kleur en als je die in het straatbeeld ziet controleren weet je als buurtbewoner ineens waar zo een coronapatiënt woont. Ook dat zorgt dan weer voor duidelijkheid en extra afstand tussen de bewoners van een wijk.

***

Politici als Bart Somers en Egbert Lachaert vinden niet dat ‘tScheldt mag lachen met corona. Eigenlijk vinden ze dat ‘tScheldt ûberhaupt nergens mee mag lachen. Vandaar, mocht je een afwijkende mening hebben, welkom bij ‘tScheldt!… Kies je abonnement:

1 reactie op “Berx bakt het bruin en zet parkeerwachters in vanaf morgen

  1. Men zou het nog eenvoudiger willen aanpakken : de Marokkanen moeten de Turken in de gaten houden, en de Turken moeten de Marokkanen in de smiezen houden. Taakverdeling, altijd al toppie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *