Erdogan ziedendBelgische Marisa Papen in buitenland geroemd om haar protest tegen religieuze beperkingen – 't Scheldt

Erdogan ziedendBelgische Marisa Papen in buitenland geroemd om haar protest tegen religieuze beperkingen

Het mooiste exportproduct van Vlaanderen is Marisa Papen. De Vlaamse pers zwijgt haar een beetje dood om ze totaal politiek incorrecte fotoshoots maakt in ‘religieuze’ landen. Door haar lichaam naakt en sensueel te tonen in religieuze dictaturen protesteert Marisa tegen religieuze dogma’s die vrouwen terug naar het stenen tijdperk katapulteren.

Bij aanvang:

Religie en ‘tNieuweScheldt, dat zal nooit goed komen.

Voor de geïnteresseerde lezer…het oude ‘tScheldt was eerder rechts katholiek van inslag. Wel ‘tNieuweScheldt is dat niet meer. De nieuwe generatie achter ‘tScheldt heeft een broertje dood aan religies die menen de maatschappij naar hun hand te kunnen zetten. Meer nog, de grootste Vlaamse verdienste van de afgelopen drie decennia is de implosie van de Katholieke Kerk in Vlaanderen. Echter, de huidige generatie machthebbers in Vlaanderen  lijkt er alles voor over te hebben om het gat dat de Katholieke Kerk achterlaat in te laten vullen door de Islam. En frankly, wij hebben geen zin om terug 30 jaar te moeten wachten vooraleer te kunnen zeggen dat de grootste verdienste van het toekomstige Vlaanderen zou zijn: de implosie van de Islam in Vlaanderen. Let op, we maken hier een onderscheid tussen de Katholieke Kerk en haar machthebbers in jurken, en een Christelijke levenswijze gebaseerd op het verhaal van een man die probeerde betekenis te brengen in de maatschappij. Zijn verhaal is evenwaardig aan het verhaal van een rock-idool. We begrijpen dat het klassieke Vlaanderen zich spiegelt aan Zijn verhaal van barmhartigheid en verbintenis. Maar dat is iets anders dan ‘de Katholieke Kerk’….

We zijn nu in Vlaanderen van het juk van een religie af (de Katholieke), laten we het feest niet verknallen door een nieuwe religie (de Islam) deze plaats te laten innemen. De Vlaming heeft geen vacature uitgeschreven voor een nieuwe religie. Van religies komt niets anders dan miserie.

Dat brengt ons bij het schoonste export product van Vlaanderen, namelijk

Marisa Papen

Er wordt momenteel meer over Marisa Papen geschreven in de buitenlandse pers dan in de Vlaamse pers. Marisa Papen past dan ook niet in het plaatje van de Vlaamse pers. Marisa is een rebelse geest in een prachtig lichaam en zij gebruikt haar lichaam om een aantal issues aan te kaarten.  Omdat dit politiek incorrect is, en omdat Marisa nogal van leer trekt tegen de macht van religies, schrijft de Vlaamse pers niet graag over haar.

Want wat doet die dekselse Marisa? Ze gaat naar landen waar religie de vrouw en het vrouwelijke lichaam herleid tot een object, uiteraard het liefst ingebonden in lange donkere gewaden met een kap over het hoofd. In die landen ontkleedt Marisa zich voor sensuele fotoreportages om aan te tonen dat de vrouw en haar lichaam hun plaats hebben in de maatschappij.

Dit schreef Marisa deze week op haar blog:

Eerst en vooral
Dit is geen poging om aandacht te trekken.
Het is geen provocatie om de provocatie.
Dit is een boodschap voor de mensheid.
Een gebed voor gelijkheid.
En een gebed voor onze veiligheid (van Jesse* en van mij)

De idee achter deze fotoreeks is om de grenzen te doorbreken die de maatschappij ons oplegt.
Om ons te bevrijden van alles wat ons gevangen houdt;
onze beperkende geloofs-systemen,
onze religies,
onze huidskeur,
enz…

Marisa is in dat opzicht een strijdster. Religie perkt de vrouwelijke vorm in, het denigreert de mooiheid van de vrouw door haar in dogma’s en fantasieloze gewaden gevangen te houden.  In Egypte werd Marisa in de gevangenis geworpen omdat ze de mooiheid van het vrouwelijke lichaam wou laten capteren door een professionele fotograaf  temidden van Egyptische ruïnes. Dat was niet naar de zin van de religieuze politie.

 

Turkish Delight

Afgelopen weken werkte Marisa aan ‘Turkish Delight’ een fotoserie in Istanbul.
In het land van Erdogan wordt de vrouw teruggedrongen tot in de Middeleeuwen. Niet alleen geestelijk maar ook fysiek. De erfenis van Mustafa Kemal Atatürk die de vrouw bevrijdde van religieuze gewaden en mannelijk machismo wordt door Erdogan dag na dag aan banden gelegd, vertrappeld en vernietigd. De fotoreeks in Istanbul is dan ook zeer gedurfd, vooral de schaamhaarfoto in de ingang van de Hagia Sophia had haar hoofd kunnen kosten.

Marisa Papen: “Ik geloof dat religie meer slecht dan goed heeft gedaan in deze wereld. Oorlogen zijn gebaseerd op religie.”

Marisa Papen: “Wat vrouwen betreft, jezelf van top tot teen moeten verbergen in opgelegde gewaden maakt je als vrouw machteloos. Ik heb slechts enkele uren een Burka aan gehad en ik voelde me een gevangene. Deze vrouwen krijgen overdag nooit zon op hun huid. Stel je voor.
En dan te bedenken dat er zonder zon geen leven is.”

Marisa Papen: “Natuurlijk is het makkelijker voor veel mensen om binnen de krijtlijnen van een religie te leven. Maar als iedereen nu eens zelfstandig zou gaan nadenken, dan zou uiteindelijk iedereen bij dezelfde conclusie uitkomen: we zijn allemaal het zelfde en we zijn nu aan het vechten over wiens God de maatschappij het slechtst verder helpt.”

Burka

Jesse*, fotograaf en vriend van Marisa Papen ging samen met Marisa in een Turkse bazaar op zoek naar een Burka voor de fotoshoot. Hij vroeg aan een verkoper of hij een Burka kon kopen.

“Voor wie is de Burka?”, vroeg de verkoper.

Jesse antwoordde: “Het is voor mijn vrouw. We zijn net getrouwd en ik wil haar huid exlusief voor mij nu. Helemaal ingepakt van kop tot teen.”

Instemmend en goedkeurend lachte de verkoper zijn tanden bloot en bood Jesse diverse Burka’s aan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *