ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent #BeirutExplosion – Beiroet – Berytus – Parijs van het Oosten- ‘tScheldt verzamelde unieke beelden – 't Scheldt

#BeirutExplosion – Beiroet – Berytus – Parijs van het Oosten- ‘tScheldt verzamelde unieke beelden

4 augustus 2020: 2750 ton ammoniunitraat ontploft in Beiroet. ‘tScheldt verzamelde zo veel mogelijk unieke beelden.

4 augustus 2020: 2750 ton ammoniumnitraat ontploft in Beiroet

“Wat onplofte was niet alleen ammoniumnitraat, het was in de eerste plaats corruptie, mismanagement, incompetentie en een cynisch misprijzen voor de veiligheid en de levens van de inwoners door de machthebbers”, aldus de van Libanon afkomstige Dyab Abou Jahjah.

Terwijl de Regimepers het onmiddellijk had over raketaanvallen en terrorisme, bleek Jahjah het best ingelicht (ere wie ere toekomt) en wist hij het eerst weer te geven dat de explosie een dom ongeluk was ten gevolge van verwaarlozing en slecht beleid. Al goed dat er in Vlaanderen zo geen hoop ammoniumnitraat ligt en Wouter Beke er verantwoordelijk voor was, denken wij dan.

“What exploded yesterday in Beirut is not just ammonium nitrate. It is above all corruption, mismanagement, incompetency and cynical disregard for the security and lives of people.
All typical of the elite ruling the country. Heartbreaking.

I now have first hand informed witness confirmation on the #BeirutExplosion. A large quantity of explosive Ammonium Nitrate was stocked in a depot. The substance was confiscated from a ship years ago. It had to be neutralised. it wasn’t. It’s criminal negligence.
The inspection warned of this depot recently and demanded its neutralisation. The authorities ignored this. Just like they usually ignore all other vital issues affecting the livelihood, health and welfare of the Lebanese people.
I suspect that in that same depot, other confiscated explosives and live ammunition were equally stocked. This latter may explain the little sparkling explosions that many mistook for fireworks.
As to the number of victims. 10 people are confirmed dead so far. I am, however, afraid that this number will rise dramatically. Information from hospitals is speaking of 500 hospital intakes related to the explosion.
Last but not least. #Lebanon has been a #FailedState for years now. In the last months, however, the country is suffering full economical meltdowm. The government seems unable to manage the crisis. This explosion is both symbolic and symptomatic of the drama the Lebanese are living.”

Unieke beelden van de ontploffing in Beiroet

 

12 reacties op “#BeirutExplosion – Beiroet – Berytus – Parijs van het Oosten- ‘tScheldt verzamelde unieke beelden

 1. Een halve stad verwoest, te voelen tot op 20 kilometer, door wat ammoniaknitraat, toch bizar vind ik. En waar diende dat goedje eigenlijk voor ? In zo’n hoeveelheid dan nog. Ik dacht eerst met m’n slecht kararakter aan een raketinslag van de Israeli’s…. Een precisiebombardement dus. Als dit onze terroristengozers maar niet op ideeën brengt…. Aan de corona-herrie hebben we al meer dan genoeg.

  1. 240 Kilometer verder zelfs, tot in Cyprus! Daar is de ontploffing bij Tessenderlo Chemie niets tegen, die in 1942 was gebeurd. Daar vloog ‘maar’ 100-130 ton ammoniumnitraat de lucht in.

  1. Volgens berichten had de Hezbollah in Duitsland grote hoeveelheden van dat goedje opgeslagen, een kwalijk goedje blijkbaar…. Geen idee of dat daar iets mee te maken heeft. Maar men kan zich de vraag stellen wat zulke gigantische hoeveelheid van dat spul al die jaren daar in die haven, vlak bij een kristelijke enclave, lag te doen, ondanks vele waarschuwingen enz enz. (voor de zwakkeren onder ons : de Hezbollah is een sjijïetische militie, of neen een regelrecht leger, een ‘staat in de staat’, oppermachtig in (Zuid)Libanon, gesteund door Iran, en ook een zeer machtige bondgenoot van strontzak Assad van Syrië, tegen..enz; ze kruisten de degens tegen de Staat Israel die er geen makkie aan hadden…; worden beschouwd als een ‘terroristische organisatie’, een qualificatie waar ik het niet direct mee eens ben (er zijn er nog vele andere, o.a. de Staat Israel zelf, toen = voor de oprichting van de Staat Israel; de politiek/agressie in de Gaza-strook, enz enz); de V.S. in….maar dat zou ons té ver leiden(van Viëtnam tot de ‘interventies’ in…. neen, stop ik ermee)).
   Libanon dus….. Een ‘speciaal land’… Nooit bezocht helaas (te laat…. de burgeroorlog barste los…), met een semi-westerse cultuur. Beiroet was ‘het Parijs van het Midden-Oosten’ met alles drop & draan. En dat was zo zelfs tot voor kort. Maar alles is daar naar de kl….. geslagen : eerst burgeroorlog (15 jaar, toch ?), dan de economische/financiële crisis, de vluchtelingenstroom (3 miljoen ?) uit het naburige Syrië, en al decennia lang Palestijnse vluchtelingen (ook een heel pak), de corona-krisis, en nu….dit. Voeg daarbij een ongeziene corruptie (ja, de strontzakken hebben hun schaapjes wel op het droge, ginds en elders…), enz = het land is zo goed als failliet, bankroet, a failed state….
   Nu komt kameraad Macron (mét mondmasker !) de zaak bezweren…. De situatie moet ‘veranderen’, ja als voormalige kolonisator én deels aanstichter van de hele klerezooi (regeringsmacht volgens religie, enz) weet deze knaap wel hoe de vork aan de steel zit (‘I come back the 1st september’, dolletjes). Intussen gaat de hulp van ons belastingsgeld (ach ja…) naar ginds, in de hoop dat het terecht komt waar het hoort, inch allah). Een oplossing ten gronde ? Tja, wie ben ik, maar toch :
   1/ een miljardensteun op directe wijze en met de nodige controle voor gezondheidszorg, onderwijs, infrastructuur, opleiding, enz enz, op voorwaarde dat !:
   2/ alle 18 (achttien !) religies terug ‘in hun kot gaan’, en liefst nog verdwijnen ook.
   3/ sectarisme =afgeschaft (zelfs sportclubs hangen samen met een bep. politieke partij, die op haar beurt met 1 religie samenhangt…)
   3/ op paspoorten géén vermelding meer van de persoonlijke ‘religie’ (want dat is een privé-zaal, punt uit)
   4/ontbinding van alle milities, inlevering van de wapens, enz (als Iran dwarsligt = bombarderen naar het Stenen Tijdperk, een groot verschil maakt dat niet toch ?)
   5/alle corrupte verantwoordelijken aan de galg, als waarschuwing voor de rest van de bevolking.
   6/een wederopbouw van het land, op weg naar een Gouden Dageraad (Libanezen zijn zeer creatief en ondernemend, heb ik gemerkt op m’n vele wereldreizen, ‘t zijn een soort Joden, respect !).
   Komt het er allemaal niet van, volhardt men in de boosheid, tant pis (kattepis), je m’n en fou, laat ze elkaar uitmoorden tot het bittere eind, ik zal er geen seconde m’n slaap voor later, zolang we hier maar wéér geen stroom ‘asielzoekers’ over de vloer krijgen (doorsturen naar Engeland, dat willen ze toch ?). Et voilà, c’ est ça. En voor de rest, laat de quarantaine haar werk doen;-). De tweede golf(oorlog ?) in aantocht ? Pffff….

 2. Beste Goy en uw Shiksa, de Mossad is geen betrokken partij, zeker weten en dat is geen “Chutzpah”

 3. “Wat ontplofte was niet alleen ammoniumnitraat, het was in de eerste plaats corruptie, mismanagement, incompetentie en een cynisch misprijzen voor de veiligheid en de levens van de inwoners door de machthebbers”
  Als dat de criteria zijn, hou je dan maar vast aan je bretellen want dan gaat het in dit apenland binnenkort ook knallen.

 4. Nepotist De Croo was er als de kippen bij om met 2 handen in onze bomvolle schatkist te scheppen om die sukkelaars ginderachter een hart onder de riem te steken. Maar… ik dacht dat men de bodem van die schatkist niet meer kon zien omdat hij zo verschrikkelijk diep zit. Dus vermoed ik dat die telg van de Brakelse graaiersdynastie wellicht op een van zijn vele landerijen nog een geldschijtende ezel had staan die die miljoenen uit zijn gat perste. Of….was het misschien een wederdienst voor het vele geld dat Libanon aan ons land schonk toen Oostmalle in 1967 van de kaart geveegd werd? (alhoewel ik toch mijn twijfels heb dat ze in Libanon toen al zo slim waren om te weten dat er een België bestond, laat staan een Oostmalle.) Vermits er ginderachter nog wel ergens een en ander kan ontploffen, en gulheid (voor anderen dan de eigen werkende bevolking uiteraard) onze politiekers karakteriseert, mogen we verwachten dat de roversbende uit de Wetstraat binnenkort weer enkele nieuwe taksen gaat uitvinden of de bestaande verhogen. En vermits hier op een andere blog reeds melding werd gedaan van teveel suiker in de mayonaise, is die wandelende onderkin misschien al op een nieuwe suikertaks aan ‘t broeden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *