ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Beboet statistici die ernaast zitten! – 't Scheldt

Beboet statistici die ernaast zitten!

Wie redt ons van ‘eenvoudig’ bio-statisticus Geert Molenberghs? De tweede golf van experts is er !

Wie redt ons van ‘eenvoudig’ bio-statisticus Geert Molenberghs? De tweede golf van experts is er !

**

Erika Vlieghe zit te mokken in het bezemhok van haar unief. Steven Van Gucht lijkt verdwenen te zijn. Heeft hij een voedselallergie overgehouden aan de stoofpotjes van zijn buurvrouw of heeft hij gewoon een lief? Pierre Van Damme vervelt van een olijke oom met snoepjes tot een grimlachende inquisiteur. U gelooft toch nog in het Virus? Anders weten we u wel te vinden! Marc Van Ranst die onvermoeibaar Antwerpen ruïneert, tracht tot in Nederland de mensen te koeioneren. Waarover heeft hij trouwens meer te pochen dan over de pitloze doodsbedreigingen die zijn martelaarschap moeten accentueren? Gelukkig groeit de weerstand tegen deze ongezondheidsgoeroe. Intussen kijkt iedereen vandaag naar de nieuwe hoofdrolspeler in virusland: Geert Molenberghs!

Hij is de bio-statisticus die zich de reïncarnatie van De Bionische Man waant. Lijkt hij nu meer op de zingende butler uit The Rocky Horror Picture Show of op Lurch, de butler met de sombere kop uit The Addams Family? Op Lurch, gokken we. Molenberghs legt een molensteen om ons aller welvaart. Met het optelraam onder de arm en zijn capaciteit tot aftrekken als ware hij een sommelier, ontkurkt hij ter plekke de afgrijselijkste coronacijfers. Hij goochelt met ons geluk en trekt zich daar niets van aan. Nooit meer reizen, nog hardere maatregelen, uitgeperste bubbels. Als een Magere Hein zwaait hij met de zeis der verdoemenis. Met repetitieve nadrukkelijkheid braakt hij zijn foor-voorspellingen van tussen de vlezige lippen die helaas doen denken aan kalfslapjes. De zware wc-bril op een prominente kokkerd die constant onraad ruikt, doet prompt onverbiddelijk slecht nieuws vermoeden.

Geert begeert zeggenschap over de natie en de media doen hem die cadeau. Hij palmt de tv-studio’s in door te stellen dat hij maar ‘een eenvoudige bio-statisticus’ is. Is het u al opgevallen hoe uitgelaten Martine Tanghe dezer dagen is? Met doemdenkers als Geert aan haar zijde weet ze dat we toch binnenkort met z’n allen gezellig vergaan zodat zij nooit ofte nimmer met pensioen zal moeten vertrekken. Ook de tegenwoordig zo pafferige Kathleen Cools komt nog nauwelijks ter zake met Geert. Hanne Decoutere rolt met de ogen, tuit de lippen en maakt rare cirkelbewegingen met de handen opdat ze daarmee haar geacteerde betrokkenheid geloofwaardiger zou kunnen etaleren. Goedele Wachters lijkt zich er te hebben bij neergelegd met haar ‘Hoe moet het dan nu verder?’. Enkel de beroepsgetrouwe Annelies Van Herck duwt Geert tot aan het ravijn. Geert rocks, ook op VTM. Niemand mist dramaturg Stef Wauters die thuiszit met een middenrifontsteking door zijn te strakke jasjes. Freek Braeckman gelooft alles blindelings en Dany Verstraeten die ooit nog over de Middeleeuwse pest rapporteerde, heeft duidelijk spijt dat de studio nu in oorlogsgebied Antwerpen ligt. Ook hier kan Molenberghs zijn snode gang gaan. Wie stopt de eenvoudige bio-statisticus? Eén oplossing: betalen voor elke foute extrapolatie. Beboet experts voor inzicht dat niet voortschrijdt.

***

Illustratie: Geert Molenberghs

***

Verzorg jezelf! Neem elke dag een beetje ‘tScheldt en je hebt geen andere vitamientjes meer nodig om je te beschermen tegen de uitwassen van de Vlaamse politiek. Kies je abonnement:

5 reacties op “Beboet statistici die ernaast zitten!

  1. Een beroemde statisticus waadde ooit door een rivier van gemiddeld 1,5 meter diep. Hij verdronk.

  2. “We moeten weer minder contact met anderen hebben”, oreert deze Kuller, Naast de andere graaiende ‘antikapitalisten’ die door de pseudo’s van Sciensano en andere onheilsprofeten onze wereld naar de kloten helpen hebben wij geen nood aan uitgeleefde ‘statistici’ ,evenmin dan aan een zweefteef uit tjevenland met haar te onthouden uitspraak “Iedereen heeft het recht op leven ,en om niet gefolterd te worden ” !! dat kan tellen voor een ‘christelijk’ vrouwpersoon met nazi allures !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *