ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Barbaren terroriseren Vlaamse stranden – 't Scheldt

Barbaren terroriseren Vlaamse stranden

‘tScheldt auteur Suskewiet volgde het kustnieuws dit weekend aandachtig en zag dat het niet goed was…

Vikings, Spanjolen en Duitsers kregen we eerder over de vloer. Eeuwen later – alsof het woord beschaving nog altijd moet worden uitgevonden – verpesten barbaren uit onze eigen gewesten het strandplezier van duizenden dagjesmensen, tweedeverblijvers en toeristen.

‘Blankenberge Blankenberge, wonderschone stad/Ik wou dat ik in mijn achtertuin zo’n Blankenberge had’. Onsterfelijke versregels van Hugo ‘Clement Peerens’ Matthysen die tijdens het heetste weekend van augustus respectloos werden vertrappeld door amokmakers van alle kleur, tatoeage en pluimage.

Rotjochies

Net als alle andere kustgemeenten dacht Blankenberge op alles voorbereid te zijn. Doch dat was buiten de waard en een vijftigtal opgefokte relschoppers uit – voornamelijk – Brussel gerekend. Nadat een handvol onder hen urenlang werknemers en gasten van een strandbar had geterroriseerd, sloeg de vlam in de pan. Omdat hoog water nakend was, diende het aantal strandgasten te worden verkleind om alle corona-maatregelen te kunnen handhaven. Dat heeft de politie geweten! Verbale en fysieke agressie, rondvliegende parasols, net of er brand was uitgebroken in een dierentuin. Met extra mankracht van andere korpsen kon de herrie enigszins tot bedaren worden gebracht. Een vijftigtal jongelui uit Brussel en het Brusselse kon bij hun nekvel worden gepakt en geïdentificeerd. Drie konden – bij het ter perse gaan – worden gearresteerd. ‘Bijna allemaal hebben ze een waslijst aan strafbare feiten. Ze zijn dus gekend bij de politie.’ (De Zondag 09082020). Wie goed naar de gretig gedeelde beelden kijkt, stelt vast dat nogal wat rotjochies na een paar uurtjes Blankenberge zelfs zonder factor 30 aardig bruin zijn. Dat deze rotjochies hier geboren onze rotjochies zijn, verandert aan deze naakte waarheid niets.

Fils-à-papa

Rotjochies van kleur hebben overigens geen patent op wangedrag in de openbare ruimte, in treinen en stations, op het strand, op de dijk. Even verderop, in het mondaine Knokke is het al wekenlang met de regelmaat van een avondklok hommeles op terrassen en pleinen. Kleur: wit. Komaf: rijke Nederlandse ouders. In het glas: gin-tonic à 14 euro. In de neus: iets anders en nog duurder. Het wangedrag van deze ‘fils-à-papa’ verschilt in niks van het wangedrag van Brusselse van Allah en klein pierken losgeslagen jongelui. In Hazewinkel, recreatiegebied in de buurt van Willebroek was het zondagnamiddag ook van dattum. Een veertigtal ‘bezoekers’ uit Brussel en Wallonië weigerde te doen wat de politie van hen vroeg: gebruik uw manieren, respecteer de anderhalve meter, draag het mondmasker, terroriseer andere recreanten niet. Of: daar is het gat van de deur. Het zou heel erg dom zijn deze feiten zonder verdere duiding of onderzoek te laten passeren en verticaal te klasseren. Er is in alle bovenstaande gevallen duidelijk sprake van een gebrek aan opvoeding, gebrek aan zelfbeheersing. Respect voor de politie en het strandvertier van anderen? Nul. Wie zijn die vogels met hun snel ontvlambare korte lontje? Waar zijn hun ouders? Zijn ze na het weekend op tijd op het werk? Zou het kunnen dat er drugs in het spel zijn? Mogen brave burgers weten wat er op het strafblad staat van alle geïdentificeerde vogels die een strafblad hebben?

Streepje muziek

Dat het ook anders kan hebben badstad Middelkerke en burgemeester Jean-Marie Dedecker het afgelopen weekend bewezen. Een strandconcert met een streepje klassiek. Enthousiast uitgevoerd onder leiding van werelddirigent Dirk Brossé. Bijgewoond door enthousiaste muziekliefhebbers die op anderhalve meter van elkaar en met de voeten in het zand gezeten, van elke noot hebben genoten. Net als de nieuwsgierige passanten op de dijk.

De herrieschoppers die in Blankenberge, Knokke en andere plekken tussen De Panne en Het Zoute de boel blijven verzieken, lijken niet te beseffen dat zij de beste ambassadeurs zijn van een maatschappelijk discours en een politieke ideologie die ze zeggen te verafschuwen en zelfs te haten.

Dat deze losgeslagen barbaren met hun wangedrag iedereen die er in deze beroerde corona-tijden toch het beste van probeert te maken recht in het gezicht spuwen, maakt het alleen maar erger.

***

‘tScheldt is naar Asterix analogie dat ene kleine eiland van het Gezond Verstand in een plastic oceaan van Politieke Correctheid. Wees welkom op ons eiland. Kies een abonnement:

9 reacties op “Barbaren terroriseren Vlaamse stranden

 1. Wij doen toch ons goesting want wij zijn “jongeren”(ge weet wel !) ; wij mogen dat , dus ook in Blankenberge.
  Refererend naar “Black Lives Matter” eisen wij de afschaffing van de “racistische” benaming “BLANKENberge” die bovendien “discriminatoir” , “fascistisch” en “nazistisch” is ! Waarom kunnen wij ons dat permitteren ?
  Omdat autochtonofoob racisme in het DNA van het PoCo-Systeem ingebet zit en daar autochtonofobe discriminatie zelfs geïnstitutionaliseerd is ! Ten bewijze van dit laatste ; de Overheid subsidieert WEL een “Minderhedenforum” maar autochtonofoob discriminatoir GEEN “Meerderhedencentrum” ; positieve discriminatie politiek-correct gecamoufleerd als “positieve actie”(sic). Want politiek-correct beschouwd is het “positief” dat autochtonen achteruitgestoken worden ten bate van allochtonen door het PoCo-Systeem ! Dit ondanks het feit dat bij de de meerderheid, zijnde de autochtonen, juist door hun numeriek overwicht, het hoogste debiet aan allerlei belastingen wordt afgetroggeld en afgeperst ! Dat is immers PoCo !

 2. Moet ik eens manu militari “Grote Kuis” komen laten doen met een kaki schuurborstel ? Het zal rap proper zijn !

 3. Kan ik hier een lading parasols verpatsen aub ter vervanging der kapotte ? Ze zijn volkomen waterdicht en crapulebestendig want getest tijdens de jaarlijkse vandaliserende Oudejaarsrellen met auto’s op de BBQ te Mohl-Em-Beeq. Tijdelijk in solden ; “10 kopen en maar 11 betalen !” , profiteer er van want “op is op”…

 4. LEES in Het Laagste Nieuws : een fait divers in Wevelgem, politieman weigert na 15 jaar nog de baan op te gaan….. Onwaarschijnlijke toestanden…..Intussen besluit kameraad De Crem tot….versterking, wil de gouverneur een politieke beraadslaging, kunnen dagjestoeristen niet meer naar de kust, enz enz.
  Het loopt wat uit de klauwen nietwaar….En dat door een clubje janhagel, tuig van de richel (of zijn het ‘kansarmen’, ‘kwetsbaren’,…?) van enkele tientallen of honderden…. In dit politiek-maatschappelijk bestel zal het wel dweilen met de kraan open blijven, mijn oplossing is drastisch maar effectief : op transport richting Goelag, enkele reis tenzij een algehele gedragverandering. Simple comme bonjour. In theorie….

 5. Ook in Dilbeek is het sinds april koekenbak…..Ongekende overlast door ‘hangjongeren’ (‘hang’….doet me altijd denken aan een lynchpartij, maar dit terzijde….), maar vrijwel onbestraft, in die mate dat de burgers dreigen ‘het zelf op te lossen’, het recht in eigen handen te nemen…. Ja, beste burgers, boeren en buitenlui, zover is het gekomen in ons operettelandje, met of zonder regering who cares. De kruik te water enz….

 6. Het is allemaal de schuld van de Noordzee met haar eb en vloed waardoor het strand kleiner wordt en idealistische “jongeren” (ge weet wel !) noodgedwongen met parasols op de Politie gaan kloppen om zo rapper terug eb te bekomen opdat het strand terug groter zou worden en iedereen zo meer plaats bekomt. Die stoute Noordzee met haar politiek-ONcorrecte getijden-terreur dient een torenhoge Gas-boete te krijgen vermits de getijdenwissel tweemaal daags geschiedt en dit al eeuwen lang !

 7. Laat dat Afrikaans/Noord-Afrikaans afval maar betijen. De wereldvreemde witte beffen achter hun balie zullen wel weer met de pampers zwaaien en seniele Geens zal zedig zijn rug laten zien. Het VB wrijft zich elke dag meer en meer in de handen en wordt in dit apenland slapend rijk. En hopelijk geven de keizer van “tstad” en die arrogante waal er de brui aan en krijgen we binnenkort verkiezingen (en wordt er misschien tóch eens rekening gehouden met de kiezer). Enfin… laat ons dat hopen.

 8. Hola, nù weten we het fijne van de zaak ! Een van die 3 aangehouden gozers (die Haitiaanse Belg meen ik) verklaarde dat hij juist……de agenten wilden helpen, mitsgaders het hen toegooien van een parasol (ja, die tropische hitte, niet te doen) die hij van een kompaan afgepakt had. Zozo, een soort hulpagenten dus, dolletjes. Eigenlijk wil de knaap brandweerman worden, maar vreest als ‘pyromaan’ dat hij met zijn 18 misdrijven geen blanco strafblad meer zal hebben (bwa, dat valt wel te regelen ergens, mits wat voorspraak en progressief gelobby hier en daar, misschien eens in Mechelen proberen, een prima uitvalsbasis…).
  Vandaag werd er in social media opgeroepen om in Blankenberge massale gevechten te organiseren….
  Prima, laat men entreegeld vragen, goed voor de horeca, enz…. En weddenschappen op de favoriete ploegen/bendes. Panem er circenses, of iets van die strekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *