ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent TOURNEE MINERALE  – 't Scheldt

TOURNEE MINERALE 

… dat hij nog niet mag drinken van zijn vader. Bij CD&V doen Kris Peeters, Koen Geens, Hilde Crevits en Wouter Beke mee. Het is geweten dat Peeters boven zijn stand leeft, Geens mag niet meer drinken van zijn vrouw, Crevits is al hyperkinetisch genoeg zonder drank en Beke is zelfs zonder drank seutig genoeg.Ook sp.a-voorzitter John Crombez zal een maand de drank laten. Je zou voor minder als je partij er maar niet in slaagt om recht te krabbelen.

Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken vergiste zich van maand en probeerde het al in januari. Leren met vallen en opstaan noemen ze dat. VB-kamerlid Jan Penris had het dan weer niet goed begrepen. Hij riep aan de toog van zijn Brussels stamcafé Jaguar: Tournee Générale.
Bij Open Vld kiest minister van Volksgezondheid Maggie De Block resoluut voor water na een blik in de spiegel of is het om geen suikertaks te betalen?
Bij N-VA doet Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans mee… logisch, ze heeft nog voldoende voorraad alcohol in haar bloed. N-VA-voorzitter Bart de Wever en zijn collega van Groen Meyrem Almaci drinken sowieso nooit alcohol. Van personen die zo zuur door het leven gaan verwacht de kiezer ook niets anders. Vanuit Riemst roept Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans dat het water hem aan de lippen staat… Hij was immers vergeten recht te staan in zijn bad.
In het anders zo elitaire Brasschaat organiseert carnavalsgroep de Beschoimte Zoipers een crowdfunding om een carnavalswagen te kunnen opbouwen. Als voorbeeld willen zij het bekendste standbeeld van Berchem ‘België Vrij’ nemen. Daarop staan drie wankele figuren afgebeeld die elkaar met moeite kunnen rechthouden. Op de Brasschaatse praalwagen zouden 4 poppen in papier-alcoolisé gestalte geven aan de N-VA-schepenen Tom Versompel en Luc Sevenhans en CD&V schepen en oud-burgemeester Dirk de Kort samen met OCMW-voorzitter Bart Brughmans (CD&V) tijdens een alcoholcontrole.
De naam voor de carnavalswagen staat al vast: de vier zatlappen. Eén meer dan op het standbeeld in Berchem. Deze vier lokale potentaten werden door het eigen politiekorps betrapt op rijden onder invloed.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *