THOMAS     – 't Scheldt

THOMAS    

Thomas More was in 1478 in een goede familie in Londen geboren en had rechten gestudeerd. Na de troonsbestijging van Hendrik VIII was het lot hem aanvankelijk gunstig gezind. De koning zette hem in bij diplomatieke missies, sloeg hem in 1521 tot ridder en benoemde hem tot rijkskanselier. Hij kwam echter tegenover de koning te staan, toen hij weigerde hem als hoofd van de Engelse kerk tegenover de rooms-katholieke kerk te steunen. In 1534 werd hij van hoogverraad beschuldigd, gearresteerd en onthoofd.

More, een gevierd schrijver, was onder meer de auteur van Utopia. Hij is in 1886 zalig verklaard en in 1935 door paus Pius XI heilig verklaard.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Juni vochtig en warm maakt de boeren niet arm***VOLKSWEERKUNDE     In juni geeft alle onkruid hooi.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Noordenwind in juni, da’s bekend, verschaft de boeren krent en cent***CITAAT I     Johan van Overtveld Persbericht minister van Financiën: ‘En zo komt er een einde aan een fonds dat nooit een fonds was, maar een lege doos’. ***Vroeg gras, vroeg hooi***CITAAT II     Kaaiman in De Tijd: ‘Koning Filip heeft deze keer geen risico willen nemen, heeft de Chinese investeerder Jack Ma persoonlijk bij hem op het paleis ontvangen, en Kris Peeters ver uit de buurt gehouden. Dat hij daarin geslaagd is, mag een wonder heten. Eerdere fratsen van Peeters met een Chinees bedrijventerrein in Willebroek, het huren van pandaberen voor de Zoo van Antwerpen, een voor Duvel fatale happoshutrip naar Japan en de rampzalige gevolgen van een bezoek aan de Amerikaanse hoofdkwartieren van Opel en Ford noopten de vorst tot dit drastische ingrijpen’.***Een oud paard jaagt men aan de dijk***ONKENNIS – ONBEKWAAMHEID
bij Gazet van Antwerpen     In Gazet van Antwerpen verscheen een tekst over de nieuwe voorzitter van Sint-Truiden (mevrouw Duchâtelet) onder de titel: ‘De eerste vrouwelijke voorzitter in het Belgisch voetbal’….
Suzy Coeck (Berchem) werd door de Antwerpse krant ‘vergeten‘. Tekst kwam van Belang van Limburg…
Groetjes, MC***Een oude hond blaft niet zonder oorzaak***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *