ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent THERESIA      – 't Scheldt

THERESIA     

Theresia de Cepeday Ahumada is in 1515 in Avilaz in Spanje geboren. Ze was opgeleid door Augustijner nonnen, maar trad op haar twintigste in bij het karmelietessenklooster van haar geboor-testad. Haar geschriften doen verslag van mystieke ervaringen en extatische visioenen. Ze heeft de karmelieter orde hervormd en overleed in 1582.Ze is in 1970 door paus Paulus VI tot kerkleraar verheven en was daarmee de eerste vrouw die deze eer te beurt viel.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.

***

Oktober moet zijn twaalf schone dagen hebben

***

VOLKSWEERKUNDE

     Blijft in oktober de zomer duren, oudewijvenkuren.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds

***

Oktober warm en fijn, het zal een strenge winter zijn

***

PEGIDA

Een zestigtal aanwezigen op zaterdag 10 september, in zaal Bartholomeus in Merksem voor de meeting van Pegida Vlaanderen. Een gaarne-in-de-handen-kloppend-publiek!
‘Islam, uw tijd is om. U hoort hier niet thuis’ beklemtoonde de eerste spreker. Edwin Utrecht, de gezant uit Nederland droeg het T-shirtje dat men op tv had kunnen zien en waarop o.m. een hakenkruis was afgebeeld. Denkt hij daarmee veel volk voor Pegida te winnen?
‘Wij zullen de oorlog tegen de islam niet winnen met de landverraders die nu aan de macht zijn hier’, deelde hij mee. Hij vindt dat iedereen vrij over wapens moet kunnen beschikken.

     Sinjoor

***

Die gisteren lag in ’t stof, is heden heer van ‘t hof

***

CITAAT I

     Ghassan Dahhan Essay in Trouw: ‘Laat iedere illusie dat de oorlog in Syrië gunstig kan uitpakken voor het Westen maar varen. Voor Europa is de dreiging het ergst’.

***

Na lijden komt verblijden

***

CITAAT II

     Rob Schouten in Trouw: ‘De satire ligt de politiek niet, ze weten niet wat ze ermee aan moeten terwijl het toch zo’n effectief wapen is – van de huidige politici met enige satirische inslag ken ik alleen Boris Johnson, maar die wilde dan ook geen premier worden. ‘Ridentem dicere verum’ (zoek maar op, ik heb het ook gedaan)’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *