ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent SIMON – 't Scheldt

SIMON

De apostel Simon wordt door de evangelisten Kananeüs genoemd alsook de IJveraar, in het Grieks zelotes, wat verwijst  naar naar de sekte van de zeloten, de fanatieke verzetsbeweging tegen de Romeinse bezetting van Palestina.
Volgens apocriefe bronnen was hij de broer van Judas Taddeüs en Jakob de Mindere, zonen van Alteüs en Maria van Kleofas, en heeft hij samen met Judas Taddeüs in Perzië gepredikt waar ze door heidense priesters zijn vermoord. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Oktober nat en koel, de winter zacht en zwoel***VOLKSWEERKUNDE     Zijn Simon en Judas voorbij, de winter is nabij.
Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Koop je buurmans koe en trouw je buurmans dochter*** SLECHTE GROTE KUIS     Bij Het Laatste Nieuws hebben ze twee bekende columnisten ‘buiten gegooid’: Sven Ornelis en Herman Brusselmans. Wegens besparingen, beweert HLN.
‘t Ja, wanneer je een communistische beroepszeveraar als Jan Mulder binnenhaalt met een astronomische wedde, dan kan dat gebeuren.
Men had ook beter de column van de politieke beroepsdief
Karel de Gucht geschrapt. Die man kan gewoonweg niet schrijven… Heeft overigens ook niets mede te delen.Adriaan van Gansen
***De schoonste schoen wordt ook een sloffer***REGIME-PERS ZWIJGT     We schrijven 16 September. Al eventjes geleden dus. Er bolt om 22:10 u een trein het wereldberoemde Antwerpse Centraal Station binnen. In plaats van voldoende af te remmen stopt hij niet, en rijdt zich half te pletter tegen de stootblokken die er sinds 1906 staan, en eigenlijk nooit iets hebben moeten doen. Er lopen niet minder dan vier (!) onderzoeken, door de Spoorwegpolitie, Infrabel, NMBS en FOD mobiliteit. Heeft u al iets vernomen over de resultaten? Er zijn drie mogelijkheden:
a) verouderd materiaal (niet echt evident, trein ziet er erg modern uit)
b) treinbestuurder zat te sms-sen / facebooken / whatsappen / googelen of gewoon te slapen (al iets aanvaardbaarder, de meeste treinongevallen zijn ‘menselijke fouten‘)
c) bestuurder Mohammed X wilde zijn statement dat dit een kloteland is kracht bijzetten en volgde de oproep van IS om treinen te saboteren.De Silentium Triplex van de Regimepers is alweer pijnlijk.Blatt LeserNvdR: Zopas werd bekend dat een IS-terrorist opleiding kreeg voor treinbestuurder… !***Men moet het hemd niet over de rok trekken***ATV-HIJGERS     Bij ATV, de vuurrode plaatselijke Antwerpse kleurzender leren ze de ‘speakers’ hoe ze luid hoorbaar moeten hijgen, naar adem happen enz. Het niet meer jonge Bieke, dat in al die jaren niet geleerd heeft hoe ze met een micro moet ‘omgaan’ geeft les aan de beginnelingen-snotneuzen die het weerbericht hihgend, naar adem snakkend mogen voorlezen. En zij kan het: luid hijgen…Sinjoor***Streelt gij de hond, hij bederft uw kleed***DE ONEERLIJKHEID VAN POL DELTOUR     Meer dan een week na het bericht van Karel Anthonissen
in ’t Scheldt schrijft Pol Deltour, secretaris van de VVJ, een artikel in Knack over de verstrenging van het beroepsgeheim.Het was Karel Anthonissen die de kat de bel aanbond over deze zaak. Maar van de linkse Deltour moet en kan je niet verwachten dat die ’t Scheldt of Karel Anthonissen zou citeren.
Eerlijkheid is geen linkse deugd… en ook niet een kenmerk van Pol Deltour.Sinjoor***Vroeg in de veren, vroeg in de kleren***APACHE EN POL DELTOURDe laatste tijd flirt ook Apache met de vereniging van beroepsjournalisten VVJ/AVBB maar ander-zijds de “klassieke” pers in haar hemd poogt te zetten, dat is tegelijk warm en koud blazen.
De klassieke pers zijn slippendragers van ‘Het Systeem’. Politiek en justitie bepalen in zekere zin wat de klassieke pers brengt. De grote mediahuizen hebben genoeg geld om bronnen te betalen en dat vele ambtenaren naar de pers lekken en hun beroepsgeheim schenden -art.458 WsV- is ook een publiek geheim. Dat Apache Pol Deltour ophemelt zegt wat over de linkse politieke geaardheid van Apache, Professor Dirk Voorhoof is de peetvader en vurig verdediger van de Raad voor de Journalistiek die geen enkele waarde heeft, niet bij wettelijk initiatief is opgericht en vooral: niet onafhankelijk is. Als Apache echt onafhankelijk is dan dweept ze niet met de klassieke pers die politiek gemanipuleerd wordt. Vele van de journalisten van de klassieke pers kunnen sensatie brengen om-dat hun bronnen het beroepsgeheim schenden, waaronder ook advocaten.Grtz, Erik Verbeeck***Wie met buurmans dochter trouwt weet wat hij krijgt***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *