ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent RUPERT     – 't Scheldt

RUPERT    

Rupert is aan het einde van de zevende eeuw geboren als telg van een van oorsprong Iers adellijk geslacht. Na een monastieke opleiding ging hij naar Salzburg en Tirol om in die contreien evangelisatiewerk te verrichten. Hij was bisschop, aanvankelijk reizend bisschop, van Salzburg en spande zich vooral in voor de ontwikkeling van de plaatselijke zoutmijnen. Hij stierf op 27 maart 718.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Maartse regen brengt geen zegen.***VOLKSWEERKUNDE     Maart guur, volle schuur.Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Water in maart is erger dan een vlek in het laken***Lezersreactie: Goed om weten     Hoe geloofwaardig zijn de moslims als ze zelf zeggen dat hun ideologie een vreedzame en liefdevolle godsdienst is. De moslims die zich door de predikers geïnspireerd, aangespoord en opgejut weten, om als strijder of martelaar anderen die niets ‘van hun islam willen weten, te doden en uit te moorden’. Dat de Bonte‘s en de Coolsaet‘s van deze wereld, via de draaideur van radicalisering en dat het niet en niets met de islam te maken heeft, deze     godsdienstfanaten en hun barbarij doorsluizennaar de categorie van ordinaire terroristen, is de gekende (s)linkse truc om iets of iemand, hier deze godsdienstterroristen en hun islam, uit de wind te zetten.

Het is de bedoeling, de islam te ontdoen van zijn gewelddadige elementen van landverovering en onderwerping, om het zo voor te kunnen stellen, dat de islam geen politieke ideologie is, maar de godsdienst aller godsdiensten. Op die manier raakt het de moslims niet wat de anderen overkomt. Ze hebben het aan zichzelf te danken. Dat de moslims hiermee ook nog de mogelijkheid wordt ontnomen, om van binnenuit kritisch te zijn, laat staan kritiek te hebben, is niet aan de orde, gezien de minste oprisping van kritiek met lijfstraffen wordt gehonoreerd. Onlangs nog werd een moeder, die het gewaagd had haar zoon te vragen om terug te keren van IS, door haar eigen zoon van kant gemaakt. Dat is toch niet het minste waarvoor mensen terecht tegenover deze godsdienst wantrouwig staan.Zei Bonte ook niet dat iedereen van de ene dag op de andere dag kan radicaliseren… Bastiaan***God straft en wreekt waar hij niet preekt***DE PFAFFS OF DE PFOEFFS?     Productiehuis Godelina uit Affligem meldt op zijn webstek dat het sterk geïnteresseerd is in de villa van de familie Pfaff uit Brasschaat, bekend van het gelijknamige geestdodende programma. De villa van de Brasschaatse Flodders staat al sinds 2009 te koop. De verkoopprijs zou verlaagd zijn tot 895 000 euro. Godelina wil de villa gebruiken om er een programma op te nemen waarbij een man met tien vrouwen wordt opgesloten. De erotische belevenissen van deze mensen zouden dan live via internet te volgen zijn. Het programma zou de naam ‘De Pfoeffs’ krijgen.Misschien dat dit iets meer bijdraagt tot de volksverheffing dan de vorige bewoners deden. Met een aangeboren neus voor zaakjes zou Filip Dewinter (VB) – volgens onbevestigde berichten – al aangeboden hebben om zijn Ekerse villa in de wijk Laar ter beschikking te willen stellen … tegen een gepaste vergoedingSauer***Van een kluitje komt men tot een turfje***CITAAT I     LievenTailly op Twitter: ‘Spreekt er iemand over de schending van mensenrechten van onze jongeren op school door anti-sociaal- en pestgedrag jonge allochtonen?’***De ene hond bijt de andere in het oor***N-VA : VLAAMSE PARTIJ?     Foto in GvA van drie Antwerpse ‘top-politiekers’. Nou, top? De ex-liberaal Ludo van Campenhout, schepen Koen Kennis en gedeputeerde Luk Lemmens. Zij drinken op de stichting van Diva. Van de Hoge Raad voor Diamant?
Neen, dat is een te duidelijke naam. Het moet in het Engels. Dus: weg ermee. Wat Vlaams is, Vals is.
De drie ‘toppolitiekers’ drinken gezellig – geen Schol, wel Cheers – op het verloochenen van het Nederlands. De nieuwe wind bij de partij van verandering N-VA. En Luk Lemmens leent zich daarvoor?
Hou er rekening mee bij de volgende verkiezingen…Sinjoor***Tot vlees van honden tanden van doggen***CITAAT II     Kaaiman in De Tijd: ‘Een mens valt omver als hij luistert naar wat Vlaamse socialisten uitkramen. De ideologische lijn, zo secuur bewaakt door Pa Back en Baby Back, is onder Push Back helemaal zoek, ondanks of dankzij zijn vele bezoeken aan de afdelingen. ‘Verworpenen der aarde’ en ‘Proletariërs aller landen’ zijn onbekende categorieën geworden op de Grasmarkt’.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *