ROSA     – 't Scheldt

ROSA    

Isabel de Flores y del Oliva is in 1586 in Lima (Peru) geboren als dochter van Spaanse ouders. Bij haar intreden als tertiaris bij de dominicanerorde nam ze de naam Rosa aan. Aangezien er in Peru geen kloosters waren, leidde ze haar nonnenbestaan in een tuinhuisje, in alle eenzaamheid en in een staat van versterving die gepaard ging met extatische ervaringen. Ze is in 1617 gestorven en in 1671 heilig verklaard.
Daarmee was ze de eerste Amerikaanse heilige.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***In augustus niet zelden noodwind mooi weer doet gelden***VOLKSWEERKUNDE     Als de oogstmaand het sterk dauwen doet, dan blijft gewoonlijk het weder goed.
Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds.***Alles heeft zijn tijd van zijn, niets vervroegen,
niets verschuiven: in augustus zure druiven, in oktober zoete wijn.
***CITAAT I MARK GRAMMENS IN KNACK     Mark Grammens in Knack:
‘Ik kan alleen maar vaststellen dat hier een Vlaams-nationalis-tische partij, die als belangrijkste bestaansreden de Vlaamse zelfstandigheid heeft, precies het tegendeel doet van wat ze haar kiezers beloofde’.***Na het feest van St-Augustijn (28/8) zijn er geen hete dagen meer***CITAAT II JOHAN SANCTORUM…..Johan Sanctorum over Mark Grammens.
‘Een vernietigende analyse voor de N-VA en speciaal de Vlaamse halfgod Bart De Wever is de kern van zijn vertoog. Diens partij is in sneltempo geëvolueerd van formatie met een Vlaams-repu-blikeinse missie, zogezegd de betere, ‘democratische’ uitgave van het VB, naar een Belgicistische machtspartij, vergeven van windhanen en opportunisten, genre Siegfried Bracke en Peter De Roover (‘een man zonder politiek talent’), ex-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, nu de eerste lakei-in-rang van De Wever’.***Biggen worden ook zwijnen***CITAAT III MARK GRAMMENS IN KNACK     Interview in Knack:
’U hebt Bart de Wever nooit vertrouwd’. Grammens: Inderdaad. Ik had De Wever door vanaf dag één. Een potentiële medestander zoals Dedecker zo om de tuin leiden! En dan maar liegen en bedriegen, alsof hij zich alles kan permitteren. Ik dacht toen bij mezelf: als die man zo doorgaat, gaat hij op den duur nog heel Vlaanderen bedriegen. En die verwachting is uitgekomen. Bart de Wever heeft zich nu ontpopt tot een groot verdediger van België. Ik vond hem in 2006 een stinkerd, en tien jaar later vind ik dat nog altijd’…

Wat gebeurt er straks bij de verkiezingen in 2019?Grammens: ‘Ik denk dat de N-VA zó sterk achteruitgaat dat de andere partijen geen enkele poging meer zullen doen om haar erbij te betrekken. Na bewezen diensten voor België zal de N-VA mogen inpakken. Mensen die zo openlijk onbetrouwbaar en oneerlijk zijn gebleken, zijn geen knip voor de neus waard.
Een Vlaams spreekwoord zegt: eerlijk duurt het langst. Dat is in het echte leven ook zo. Daarom heeft iemand met het politieke curriculum van De Wever geen toekomst’.
***Die teveel gevoed wordt stikt in zijn eigen vet***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *