ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ROMUALD     – 't Scheldt

ROMUALD    

Romuald, rond 950 in Ravenna (Italië) geboren, koos voor het religieuze leven en werd benedictijner monnik. Hij voelde een sterke behoefte om een kluizenaarsbestaan te combineren met het kloosterleven. Hij bereikte zijn ideaal met de stichting van het klooster van Camaldoli in 1012, waarvoor hij een nieuwe regel instelde, die strenger was dan die van de benedictijnen. Hij stierf in 1027 in de Castrovallei en is in 1595 heilig verklaard.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Donderweer in juni maakt het koren dik***VOLKSWEERKUNDE     Mistsluiers in vroege nacht, geven junidagen in volle pracht. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Een boon in juni geplant, geeft er vijftig in de hand***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Geen enkele partij heeft ooit haar verkiezingsprogramma zo snel en met zoveel kracht van verandering overboord gegooid als de N-VA’.***Een oude vos is kwalijk te bedriegen***CITAAT II     De familiale immobiliënvennootschap waarvan ABVV-topman
Rudy De Leeuw aandeelhouder is, heeft de grens doorbroken van 1 miljoen euro historische waarde, aldus de website www.derijkstebelgen.be.***Bij een jong paard behoort een oude ruiter***EINDELIJK     De door de Hasseltse dorpsstier Steve Stevaert destijds op de VRT benoemde Rademakers is daar eindelijk weg. En wanneer wordt het overige rood krapuul daar ontslagen?Adriaan van Gansen***Een goed begin geeft moed en zin***WELGEMEEND PROFICIAT     Zelden zo’n onafgebroken reeks van oplagedalingen gezien als deze van Gazet van Antwerpen. Lex Moolenaar en Patrick van de Perre worden hierbij gelukgewenst.
Hun proza (nou ja proza…) is en blijft lezers-afstotend werken…
Sinjoor                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *