Reis C – 't Scheldt

Reis C

Gastvrouw Suzanne Breuer is nadrukkelijk aanwezig, zowel in de buurt van DROSde receptiebalie als in het verbruikersgedeelte, en op elk moment aanspreekbaar. Een korte babbel met het kliënteel, zowel regelmatige be-zoekers als gewone passanten, is haar nooit te veel. Geen wonder dat het hotel het ganse jaar door volgeboekt is. Reservatie liefst vele weken op voorhand.
De zaak draait grotendeels op ‘Stammgäste’. Wie er eenmaal gelogeerd heeft mag zich tot deze bevoorrechte categorie rekenen. Vlaamse toeristen zijn zeer gegeerd. Chinezen ook, dit in tegenstelling tot Japanners (het waarom wordt er niet bijverteld).
En het eigen volkje uit Düsseldorf en omstreken zien de Breuer’s evenmin graag komen.
Het in 1729 gebouwde Rüdesheimer Schloss kreeg in 1952 zijn huidige bestemming als ‘Weingasthaus’. In 1993 werd het hotel in zijn huidige stijl gerenoveerd.
Aan de zijde van de Drosselgasse vormt het ‘Glockenspiel’ een speciale attractie. Elke dag, van 10 tot 22 uur, brengen om de zestig minuten veertien klokken één van de vier volgende liederen ten gehore: ‘Das Lied von der Loreley, Ich weiss nicht was soll es bedeuten’, ‘Das Wandern ist des Müllers Lust’ en ‘Adieu mein kleiner Gardeoffizier’. (Melodie van Robert Stolz).
Tijdens de eindejaarsperiode – wanneer het hotel annex restaurant-taverne uit traditie gesloten is, (‘Eenmaal per jaar bezoeken ook wij graag eens onze familie’) – wordt het repertorium vervangen door Weihnachtsliedern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *