ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent PETRUS     – 't Scheldt

PETRUS    

Simon, die Petrus werd genoemd, was een visser op het meer van Galilea, hij was door Jezus gekozen als ‘de rots waarop hij zijn kerk wilde bouwen’. Hij was de leider van de apostelen, reisde al predikend naar Rome en werd de eerste bisschop van die stad. Hij is daar tijdens de regering van Nero tussen 64 en 67 gestorven. Volgens de traditie is hij met het hoofd naar beneden gekruisigd.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Mistsluiers in de vroege nacht, geven julidagen vol pracht***VOLKSWEERKUNDE     Staat Sint-Paulus in de wind, dan wordt de boer viesgezind.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Is in juli de morgen rood, ’s avonds verkeert het weer in nood***CITAAT I     Jean-Marie Dedecker op webstek Knack: ‘Het is tijd om Doel en Tihange te euthanaseren en te vervangen door nieuwe perfor-mante nucleaire sites. En gooi die middeleeuwse windmolens op de schroothoop’.***Oude vogels zijn zo licht niet te vangen***CITAAT II     Ephimenco in Trouw: Filosoof Alain Finkielkraut noemt zelfs het antiracisme ‘het communisme van de 21ste eeuw’.***MOSLIMA’S MET HOOFDDOEK     Marije van Beek in Trouw: ‘Toen ze opkeek van haar stoel in de wachtkamer en zag dat de arts een hoofddoek droeg, kwam Anna Aarts (76) in opstand. ‘Ik wilde niet door een moslim geholpen worden. Laat staan door een moslima met een hoofddoek’***Als de duivel oud wordt leert hij bidden***EEN DICTATOR OVER ANTI-CONCEPTIE     De Turkse dictator Erdogan over anti-conceptie: ‘Geen enkele moslimfamilie mag anticonceptie en gezinsplanning accepteren’. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan maandag verklaard tijdens een toespraak in Istanboel’***Waar brand is, zijn dieven omtrent***GOED OM WETEN     Met zijn boek De grote verwarring wil Luckas vander Taelen klaarheid scheppen over de grote verwarring waar zijn Groen en de sp.a zelf tientallen jaren voor gezorgd hebben. Heeft hij het licht gezien? Is de tijd nabij dat hij pleit om het cordon sanitaire op te heffen?Discriminatie op basis van leeftijd. Wie eerlijk zegt dat, wegens ouderdom, een sollicitant zich niet hoeft te verplaatsen voor een nutteloos verkenningsgesprek, bespaart betrokkene een overbodige verplaatsing, tijd- en geldverlies en discrimineert niet. Integendeel!Er is vrijheid van mening (denken) en vrijheid van meningsuitdrukking (zeggen wat je denkt). Hiermee meent het gedachtenfabriekje iedereen hetzelfde liedje van het groot gelijk te doen en te laten meezingen. Er is echter ook vrijheid van keuze. Zoals een vrouw een auto kiest, voornamelijk op basis van kleur en interieur, kiest iedereen wel datgene wat voor hem/haar het best uitkomt. Mag ik mijn auto niet verkopen aan mijn buur terwijl een ander mogelijke koper wel iets meer biedt? Moet ik mijn grasmaaier uitlenen aan iemand waarvan ik weet dat hij die niet zal terugbezorgen? Moet ik mijn aankopen doen in alle mogelijke winkels om geen enkele handelaar te discrimineren?Er zijn een oneindig aantal voorbeelden waar blijkt dat het gedachtenfabriekje laat zien dat het iedereen de mond wil snoeren en in een keurslijf wil stoppen zoals gebruikelijk was (en nog is) in de communistische landen.Tot slot nog dit. Voor het beoefenen van gelijk welke sport wordt er geselecteerd op basis van o.a. lengte, gewicht, snelheid, intelligentie, uithouding, reactie, leeftijd, vaardigheid enz. Het zijn evenveel vormen en normen die een rol spelen om te selecteren. Noem het uitsluiten of discrimineren en het fabriekje werft opnieuw volk aan en draait op volle toeren. Hoelang zal die onzin nog duren?
Bas Wouter Brugge***Twee mussen aan één korenaar verdragen elkander niet***OOK GOED OM WETEN     Mark Grammens in Doorbraak: ‘Is de CD&V zo diep gezakt dat er in haar rangen niemand opstaat die meent het beter te kunnen dan Beke? Uit een enquête van De Standaard (24 mei) blijkt dat dit laatste, hoe onwaarschijnlijk ook, inderdaad zo is. CD&V’ers behoren tot een partij die van haar leden nog minder inspraak duldt dan andere partijen’.***Bij het kleine begint men, bij het grote houdt men op***CITAAT III     Herman Brusselmans in Knack: ‘Als je durft zeggen dat er problemen zijn met allochtonen, word je rechts genoemd. Dat is bullshit. Wat is dat, links en rechts?’***De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *