ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent PERPETUA EN FELICITAS     – 't Scheldt

PERPETUA EN FELICITAS    

De aristocratische Perpetua, de moeder van een pleegkind en haar slavin, de hoogzwangere Felicitas, stierven in het amphi-theater van Carthago tijdens de vervolgingen onder Septimus Severus in de derde eeuw. Voor hun doop hadden ze in de gevangenis gezeten, waarover Perpetua een relaas heeft geschreven dat door Tertulianus is overgeleverd. De twee vrouwen zijn aan stukken gereten door een stier.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***In maart zegt men welkom aan de kwikstaart***VOLKSWEERKUNDE     In maart kakken de vogels op de aard
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Maarts verdriet deert de kievit niet***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Er zijn populistische dagbladen die elke dag hun eigen lof zingen. Denken we aan De Standaard, een krant die niet schrijft wat haar lezers moeten weten maar wat haar lezers moeten denken’.***Het is in ’t begin of op ’t end dat maart zijn buien zendt***CITAAT II     Elseviers weekblad:Ayaan Hirsi Ali vindt de toon van de Amerikaanse president Donald Trump over moslimextremisme verfrissend en steunt zijn immigratiebeleid. Trumps inreisverbod is wat onhandig, maar het idee erachter is wel juist, vindt Hirsi Ali’.

***
’t Is niet al geld dat blinkt***SCHAUVLIEGE EIST VUILNISZAK TERUG     Om na te gaan of onze Vlaamse milieuminister Joke Schauvliege (CD&V) haar afval wel netjes sorteert stuurde het consumentenprogramma De inspecteur iemand die niet vies gevallen is voor dag en dauw op pad om in Evergem het vuilnis van op de oprit van minister Schauvliege stiekem mee te grissen. De bizarre ontvreemding van een vuilniszak kaderde in het Grote Afval-onderzoek van Radio2. Erg geschrokken en bevreesd voor wat er allemaal in de zak te vinden zou zijn diende de minister onverwijld klacht in bij de politie voor nachtelijke diefstal van een vuilniszak en schending van de privacy en eiste onverwijld de teruggave van het onwelriekend recipiënt. Met beloken ogen en han-gende pootjes werd de zak ongeopend terugbezorgd aan de minister. Zo makkelijk de minister haar zak terugeist, zo kunnen spijtig genoeg de bossen die met vergunning van de CD&V minister mochten gekapt worden in naam van de macht van het geld niet terug geplaatst worden.
Geef ons onze bossen terug Schauwvlieg, dan krijgt ge uw stinkende zak terug.Rammer
***Als men schapen en een koe heeft, dan zegt iedereen goedendag***CITAAT III     Kaaiman in De Tijd: ‘Hilde Vautmans krijgt van Verhofstadt, met wie ze vroeger nogal vertrouwelijk en innig omging, in ruil voor bewezen diensten van onbenoemde aard als tweede opvolgster een plaats en vooral een topwedde in het Europees Parlement cadeau. Het stond vooraf immers vast dat eerste opvolger Philippe de Backer de zetel van zijn vaders vennoot Karel de Gucht zou mogen bezetten en Vautmans zelf kreeg onmiddellijk het zitje van Annemie Neyts‘.***Die tot de stuiver geboren is wordt nimmer een dubbeltje***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *