ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent PATRICK     – 't Scheldt

PATRICK    

Patrick is rond 385 in Schotland geboren. Als kind werd hij door Ierse zeerovers ontvoerd en in Ierland als slaaf verkocht. Hij vluchtte en kreeg een opleiding als priester. Hij besloot zijn leven te wijden aan de verspreiding van het christendom op de plekken waar hij als slaaf had gewerkt. In 432 werd hij missionair bisschop in Ierland. Hij stierf in 461.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.

***

VOLKSWEERKUNDE (Bron: Het kalender weerspreukenboek – Uitg. Davidsfonds)

  • Maartse buien en aprilse grillen komen als ze willen
  • Met middelmaartse nieuwemaan, breekt weer de zaaitijd aan
  • Met halfmeert moet het spinnewiel uit de heerd

***

 

CITAAT I    

Kaaiman in De Tijd: ‘Wij herinneren ons een interview van Walter Zinzen met Pim Fortuyn, waarin Walter moest bekennen dat hij nooit met Filip Dewinter had gesproken. Fortuyn viel bijna figuurlijk dood, wat hij korte tijd later ook letterlijk deed: ‘De politicus over wie het in Vlaanderen al twintig jaar gaat! U bent politiek verslaggever en hebt nooit met die man gesproken!? U moest zich schamen’. Wat Walter toen precies stamelde, weten we niet meer, dat het gênant was wel’.

***De penningen doen de paarden lopen***

 

CITAAT II    

Kaaiman in De Tijd: ‘De vermakelijkste tussenkomsten in de EU komen altijd van mensen met wie je niet mag sympathiseren
Berlusconi, Nigel Farage, vader Le Pen. Er kan toch nooit harder gelachen zijn dan toen Johannes-Paulus II was uitgenodigd om een preek af te steken en dominee Ian Paisley hem plots van ergens boven in de zaal luidkeels begon uit te schelden voor antichrist….
Na de dominee was het wachten tot Guy Verhofstadt vooraleer er nog eens een geboren nar in het Europees Parlement stond’.

***De beste kredietbrieven zijn klinkende munt***

 

WODKAKANON COLLIER AAN ’t WERK

Als het erop aankomt gratis te snoepen of te eten, stuurt Gazet van Antwerpen ‘ster-vreter’ Johan van Baelen naar de plaats van genot of het nu een restaurant of een gaarkeuken betreft: maakt niets uit. Het bekende wodkakanon Rudi Collier – verre van op pensioen te zijn – heeft zich elleboogwringend de plaats van mede-profiteur opgeëist. Vooral bij gratis drinken. Nog een geluk dat het wodkakanon zijn dochter niet meebrengt…

Sinjoor

***Ben je een schelm of een dief, heb je geld ik heb je lief***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *