ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent ONGELUKKIGE WOORDKEUZE – 't Scheldt

ONGELUKKIGE WOORDKEUZE

De Brusselse Vereniging voor de Herdenking van de Shoah heeft in Antwerpen illegaal twee struikelstenen laten plaatsen in stoepen. Struikelstenen zijn kasseien met een inscriptie met de naam van een slachtoffer van de holocaust en worden in het voetpad geplaatst voor het huis waar het slachtoffer woonde.
De Duitse kunstenaar Gunter Demnig heeft er al 65 000 geplaatst in heel Europa. Maar niet in Antwerpen want de Joodse gemeenschap is hier fel tegen gekant omdat ze het onrespectvol vinden. Bijgevolg geeft het Antwerpse stadsbestuur geen toestemming om dergelijke stenen te plaatsen.
Dat hield AMS echter niet tegen en ze plaatsen er voorlopig al twee in Antwerpen. De Antwerpse Joodse gemeenschap is dan ook terecht boos om deze ‘illegale‘ stenen.
Michael Freilich van Joods Actueel kon dan ook niet achterblijven in het geven van een reactie. De zelfverklaarde spreekbuis van alle Joden stuurde namens het Antwerpse Forum der joodse organisaties een persbericht rond waarin hij liet weten dat ‘De struikelstenen oneerbiedig, oneerlijk en onbetaalbaar zijn’. Tot zover de begrijpelijke reactie.
Maar Freilich had zich op het moment dat hij het bericht schreef blijkbaar tegoed gedaan aan Zmora wijn. Onder invloed van deze mevushal drank eiste hij immers dat er

GAS-boetes zouden opgelegd worden.

Van een ongelukkige woordkeuze gesproken.

Michael doet duidelijk niet mee aan Tournee minérale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *