ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent NIKODEMUS     – 't Scheldt

NIKODEMUS    

Nikodemus wordt genoemd in het evangelie van Johannes. Als lid van het sanhedrin verzette hij zich tegen de arrestatie van Jezus, waarmee hij inging tegen de andere farizeeërs. Na de kruisiging hielp hij de H Jozef van Arimatea Jezus te begraven. Volgens de traditie is hij door de apostelen Petrus en Johannes gedoopt en samen met Stefanus gemarteld. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Als augustus zonder regen henengaat, de koe maar mager voor de kribbe staat***VOLKSWEERKUNDE     Als de zeis gaat door het graan, is het met honing halen ge-daan. Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Zonder dauw geen regen heet het in juli allerwegen***PROPERE PROS…     Waar is de tijd dat Pros Slachmuylders voor de liberalen het Antwerpse district Berchem mocht leiden? Zalig hoe hij in het Stadhuis tijdens de talloze recepties die hij afschuimde zijn net niet op tijd weggevluchte gesprekspartners besprenkelde met spraak-water dat de smaak van de dag ervoor bevatte. Hij was de vleesgeworden morsigheid zoals men dat in de Filipijnen zo weet te waarderen. Pros Smos, gibberend en glibberend dat het een lieve lust was, die maken ze niet meer. Op een gegeven moment was ons goedlachs obesitasmonument zelfs met twee ‘Filipijpsen’ tegelijk getrouwd.

Op het internationaal visitekaartje dat zijn worstenvingers je gretig toestopten, stond steevast te lezen: Mayor of the City of Berchem. Hij was een politicus van de oude stempel: sjoemelend en boemelend en foeterend. Geweldig hoe hij homo’s weigerde te huwen, want zo hoogstaand was zijn morele ingesteldheid wel. Hij was tevens een zelfverklaarde persoonlijke vijand van dit eigenste blad. Zijn immens belangrijke persconferenties werden dan ook zelden door iemand bijgewoond.
De VLD schaamde zich paars voor dit sujet dat dus nu in de Filipijnen is gearresteerd wegens ontucht met minderjarige meisjes. Het ging toch niet om jongetjes, moet Pros hebben gedacht. Wordt wellicht gezellig daar in het gevang. Misschien verkiezen ze hem er tot hoofdmenu.Gerard van Clapdorp***Als ieder zijn vloer keert dan is het in alle huizen schoon***DE JUISTE PERSOONHet Laatste Nieuws vond het ‘nieuws’ belangrijk genoeg: de aange-brande levenswandel van hoerenloper Steve Stevaert uit te pluizen. Om dat neer te schrijven moet het een persoon zijn die ‘het klappen van de zweep kent’. Iemand met kennis van zaken wat betreft ontucht, overspel, vluchtige avontuurtjes, bed-in, bed-uit… Liefst een redactrice die haar sporen verdiend heeft op seksterrein en die door haar smeuïge verhalen de lezers doet likkebaarden. Annick Grobben heeft bij Gazet van Antwerpen ervaring opgedaan. Zij werd op verzoek van Stevaert samen met Roger van Houtte ontslagen en verhuisde dan naar de Persgroep. Nu wreekt zij zich. De lezers genieten ervan…Sinjoor***Als de pot gebroken is, maakt men weinig werk van de stukken***STEVE STEVAERTHeeft U ook in HLN de vijfdelige artikelenreeks rond Steve Stevaert gelezen? Tientallen vrienden en andere kroongetuigen kwamen aan het woord. Stevaert werd afgeschilderd als een brute machtswellusteling, iemand die probleemloos over lijken ging, vriendschappen als zéér tijdelijk en bijkomstig beschouwde. Een persoon zonder scrupules die mensen liet vallen als bakstenen.
Als iemand die zonder gêne gemeenschapsmiddelen voor eigen doel gebruikte. Een vulgair seksueel roofdier dat de vrouw als object beschouwde en zonder enige restrictie zich opdrong aan alles met borsten dat niet in de wei staat. Die in het openbaar meisjes en vrouwen op de meest boertige manier lastig viel. Die zijn minnaressen met blauwe plekken achter liet als hij zijn ding gedaan had, op weg naar het volgende slachtoffer. Een ordinaire hoerenloper die zijn echtgenote schaamteloos bedroog. Het lompe kalf moest maar beter weten. Als een politicus die eigenlijk niets gerealiseerd heeft, buiten het lanceren van beloften en dingen die inmiddels (‘gratis’) in elkaar gestuikt zijn. Die te laf was om zich te verdedigen voor de rechtbank, en zo zijn laatste slachtoffer maakte. Hij kwam er dus nog goed uit.Blatt Leser***BIBBERGELDDie special forces die – voor de duur van de cartoontentoonstelling – hun intrek hebben genomen op de eerste verdieping boven het VB-lokaal in de Van Maerlantstraat om van daaruit de boel in ‘t oog te houden, krijgen naast een gevarenpremie (bibbergeld) bij deze opdracht ook een ‘stankpremie’. Op de tweede verdieping boven het VB-secretariaat huizen immers de beruchte gebroeders M.: verstokte vrijgezellen, bang van water en zeker van zeep … bij dit weer is dat een gevaarlijke combinatie en een regelrechte aanslag op de reukzin van eenieder die in de buurt komt. Flik zijn is niet plezant!Sauer

‘AANSLAGEN? OP WIE?’Op 14 april midden de paasvakantie – wanneer de media enkele versnel-lingen lager schakelen – werd er een spectaculair persbericht rondgestuurd door Sam van Rooy als perswoordvoerder van VB Antwerpen. In dit bericht was er sprake van een Poging tot aanslag op Filip Dewinter. Na bekomen te zijn van de eerste schok kon eenieder lezen dat dit een sensatietitel was die zou passen in Blik, Dag Allemaal, Story, of nog vroeger in Punt, Express.
Hoe kan men spreken van een poging tot aanslag op Dewinter als betrokkene 100 km verder in een appartement op de zeedijk van Zeebrugge verblijft? Volgens het bericht had een onbekende man die gemaskerd was met een zonnebril, sjaal en zwarte kap, een (alarm) pistool gericht op de schoonzoon van Dewinter.
Concreet ging het om Christophe Delvaux (de man die samenwoont met Karolien Dewinter in Merksem) die daar als huiswacht verbleef. Er wordt in VB middens hard gefluisterd dat de gemaskerde onbekende een goede bekende van de familie en de partij is nl. Koen S. Is Dewinter soms een politieke aandachtshoer die van de komkommertijd gebruik heeft willen maken om zo-veel mogelijk media-aandacht naar zich toe te zuigen en om net als zijn aartsvijand Bart Dewever ook politiebewaking te kunnen krijgen? Heeft er nog iemand iets vernomen van het onderzoek dat werd ingesteld naar aanleiding van deze gebeurtenissen?
Sauer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *