ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent NICOLAAS     – 't Scheldt

NICOLAAS    

Nicolaas is in 1245 geboren in het Italiaanse plaatsje Sant’-Angelo in Pontano. Als augustijnerbroeder en predikant kwam hij op voor de uitgestotenen en zieken. Hij vestigde zich in Tolentino, niet ver van zijn geboorteplaats in de regio Ancona, bemiddelde in het conflict tussen de Wetten en de Ghibellijnen en wist veel mensen te bekeren. Hij is in 1305 gestorven en in 1446 heilig verklaard. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Is de eerste week van september heet, er staat een lange winter gereed***VOLKSWEERKUNDE     Is september mild, dan wordt de winter wild.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Na een warme herfst komt vaak een koude winter***CITAAT I     Fernand Huts in Gazet van Antwerpen (6/8): ‘Minister Kris Peeters verbergt zich achter een façade van schijnheiligheid…’***Die heden wat spaart heeft morgen wat***WIE VERLIEST?     In Antwerpen zijn de eerste schoten gelost. Wie wordt bij de komende verkiezingen de lijsttrekker van het Vlaams Belang?
Vanzelfsprekend aast Tom van Grieken op die plaats. Gesteund
door Gerolf Annemans.Zal Filip Dewinter de eerste plaats afstaan? Weinig waarschijnlijk hoewel iedereen vindt dat het niet alleen verstandig maar hoogstnoodzakelijk is dat Tom van Grieken de lijst van VB zal aanvoeren. De messen worden geslepen.Sinjoor***
Jong gespaard, oud vergaard***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *