ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent LUCIA     – 't Scheldt

LUCIA    

Lucia is rond 304 tijdens de vervolgingen onder Diocletianus, in Syracuse op Sicilië de marteldood gestorven. Zij was een aristocratische jonge vrouw, die had besloten haar leven aan Christus te wijden. Omdat ze afzag van haar aanstaande huwelijk en al haar bezittingen aan de armen schonk, klaagde haar verloofde haar aan: ze belandde in de gevangenis en werd gemarteld. Toen haar beul haar ogen uit de kassen had gelepeld zou ze die volgens de legende zelf weer hebben teruggeplaatst. Uiteindelijk is ze onthoofd. Haar verering heeft zich onmiddellijk na haar dood verspreid.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***December vol mis: goud in de kist***VOLKSWEERKUNDE     December koel en nat, ledigt gans het korenvat.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***December koud, voor de boeren goud***Jordaan vermy FIFA ondersoek     Die president van SA Sokker, Danny Jordaan, moes verlede week ‘n drieman-kommissie van FIFA te woord staan oor beweerde omkopery tydens die 2010 Wêreld Sokkerbekerbod. Die Amerikaanse Federale Buro van Ondersoek (FBI) is sedert 2015 besig met ondersoeke nadat daar berig is dat Suid Afrika se beamptes meer as R120 miljoen aan omkoopgeld aan die Konfederasie van Noord, Sentraal en Karibiese Sokker Vereniging (Concacaf) betaal het. Jordaan het toe as HUB gedien op SAFA se plaaslike komitee wat die aansoek hanteer het, om die bod aan SA toegeken te kry. Meer as 38 mense is, weens omkopery in 2010, die afgelope 18 maande in hegtenis geneem. Waarnemers is verstom oor die feit dat daar – na ‘n ondersoek van meer as vyf jaar – steeds geen uitslag is nie.Boerskot***Is d’hemel heden grauw, morgen is ie blauw***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Wie kan een mens vandaag nog vertrouwen als het ook niet meer de paters augustijnen zijn? Niemand die bij zinnen is, zal ooit rekenen op een pater jezuïet. Een stevig stuk in de kraag is vereist vooraleer zijn lot te leggen in handen van de paters alexianen. En hoeveel van uw gulle gift aan een dominicaan blijft er in de zakken plakken van ’s bedelpaters pij? Maar de augustijnen’.***Als de kinders ter markt komen, dan hebben de kramers geld***SAA loodse geblameer vir lugdiens se skuld     Die veel besproke Zuma-beskermling, Dudu Myeni van die SAA (South African Airways), het in ‘n skrywe aan die parlement die finansiële gemors van haar departement aan die voordele wat loodse vir hul dienste ontvang, geblameer. Fedusa se sekretaris-generaal, Dennis George, wys daarop dat so ‘n verklaring dui op Myeni se gebrek aan visie as leier, en beskryf haar gedrag as oneties. Hierdie brief volg op SAA se R5,6 miljard verlies van die afgelope jaar.
Die SAAPA (South African Airways Pilots Association), het in reaksie gesê dat sulke optredes net daartoe kan lei dat loodse die land verlaat, en hul heil by ander lugrederye gaan soek. (Suid-Afrika ervaar alreeds – weens wanadministrasie, en Affirmative Action & Transformation – ‘n reuse tekort aan vliëniers, ingenieurs, dokters en mediese personeel).Boerskot***Met vallen en opstaan geraakt men door de wereld***De Druivelaar
De gegevens voor onze dagklapper putten wij, zoals elk jaar uit ‘De Druivelaar’. Die hangt bij u toch zeker ook aan de muur?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *