ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent LEA     – 't Scheldt

LEA    

Lea was een Romeinse aristocratische dame, die al op jonge leeftijd weduwe was geworden. Consul Vettius Agorius Praetextatus hoopte met haar te trouwen, maar ze weigerde een tweede huwelijk en trad op advies van haar geestelijk leidsman de H Hieronymus in het klooster in waar ook al de HH Paola en Marcella woonden.

De enige informatie over haar stamt uit een brief van Hieronymus aan Marcella van 384, het jaar van Lea’s dood. De heilige prees haar deugdzaamheid en haar leven, dat volledig aan gebed en naastenliefde was gewijd.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.
***Zuiverend en bijzonder vruchtbaar is in maart de donder***VOLKSWEERKUNDE     21 maart, het begin van de lente, is niet altijd rijst met krenten.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds
***Maart guur, volle schuur***CITAAT I     Advies van de tuchtrechtbank van rechterlijke orde: ‘Werk niet als een paard, want dan behandelen ze u als een ezel’. Vonnis 14/2/2017
***Het rad kan niet lopen als het niet gesmeerd is***CITAAT II OVER MATTHIJS VAN NIEUWKERK     Maaike Bos in Trouw: ‘Het roept bij mij wel de gedachte op waarom hij dan de best betaalde werknemer in de gehele Neder-landse (semi)publieke sector is, met zijn 580.000 euro in 2015. Er is een stille revolutie gaande in praatprogrammaland. Nu blijkt definitief dat de grijze heren Van Nieuwkerk en Pauw de macht niet voor eeuwig hebben… Pauw en Jinek wisselen elkaar tegenwoordig om de drie maanden af. Het zal mij niet verbazen als Jeroen Pauw nagelbijtend de avond in gaat, zo weinig wordt hij op dit moment gemist’.
***Die weinig besteden wilkoopt zelden goed vlees***RODE GRAAIERS     De Tijd stelt: ‘Sommige politici hebben tot vijf betaalde zitjes bij CEVI. Dat is het geval voor Martine De Regge, schepen voor de sp.a in Gent. Ze is bestuurder en lid van het directiecomité. Daarnaast is ze bestuurder bij drie vennootschappen van de onderliggende IT-groep. Aan die vijf mandaten houdt ze jaarlijks 3 450 euro netto over’.
***Des pennings reden klinkt best***PO CO’S     Wat zijn Po Co’s vroeg ons meer dan één lezer naar aanleiding van de spotprent van El Diablo op de voorpagina van ’t Scheldt nr 1277.
Po Co’s dat is de veelgebruikte afkorting voor (meestal links georiënteerde) Politiek Correcten.***Uit volle buidels is het goed teren***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *