ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent LANGS BERGEN VAN WERK – 't Scheldt

LANGS BERGEN VAN WERK

Van boven op deze terrils, getuigenisheuvels van de eertijds zo bloeiende steenkoolontginning, kijken eeuwen geschiedenis de wandelaar (fietser…) aan.
Schrijver Willy van Poucke (1947) maakte in 2007, goed voorbereid, deze tocht en schreef er het boek ‘Langs bergen van werk over. Een schitterend boek trouwens, waarin de mijnwerkers en de steenkoolbaronnen van weleer weer tot leven komen, de sociale strijd, de mijnrampen, het industriële landschap, de feesten, de migratie levendig worden beschreven.
De auteur opent een voor velen onder ons onbekende wereld, hoewel de aftakeling van de streek die als een van de eerste in Europa de weg van de moderniteit opging maar ook het ergste werd getroffen toen de doodsklokken luidden over de zware industrie, slechts dateert uit een recent verleden.
Langs bergen van werk leest als een goede roman waarin de schrijver al wandelend onvermijdelijk ook zichzelf tegenkomt. De voetreis wordt zo niet alleen een historische en culturele exploratie maar ook een persoonlijk verhaal.
Een aanradertje.
Willy van Poucke * Langs bergen van werk * Uitg. Roularta Books * 254 p * 21,90 € * ISBN 978 90 8679 133 0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *