KATHARINA – 't Scheldt

KATHARINA

Katharina was vermoedelijk van voorname afkomst en leefde in de derde en vierde eeuw. Ze weigerde te trouwen met Maximus Daia, de gouverneur van Egypte en Syrië omdat ze haar maagde-lijkheid aan Jezus had gewijd. Ze protesteerde tegen de vervolgin-gen onder keizer Maximus en werd om die reden eerst gemarteld op een tandrad met scherpe punten en daarna onthoofd, mis-schien in 305. Volgens de legende gutste er melk uit haar doorge-hakte nek.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Sint-Katrien heeft haar witte mantel voor zeven weken aan***VOLKSWEERKUNDE     Vorst in november betekent veel regen in januari.Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***November in de nevel, ’t blijft schoon dat is de regel***CITAAT     Interview in New York Times met oud-president Jimmy Carter: ‘Jimmy Carter wil samenwerken met president Trump’. Iets van gelezen hier, vraagt abonnee Wim Peeters zich af.***Het hemd is nader dan de rok***Blatt LeserOver één ding zijn alle Antwerpenaars het voor één keer eens. Het lelijkste gebouw van de Koekestad ?

De Antwerp Tower!
Dit gedrocht van de jaren ’70, met haar grootte en structuur in complete tegenspraak met de omgeving, wordt nu echter aangepakt. Mooi zo !
Maar wat leest Blatt nu weer? Ze gaan er een stuk bovenop zetten ! van 87 meter “groeit” deze Mottige Moloch tot 100,7 meter. Even hoog als de iconische “Boerentoren“. Deze 13 meter betekenen natuurlijk pure winst voor eigenaar / projectontwikkelaar MATEXI : vier verdiepingen extra, lees een twintigtal “lofts” die zomaar bijgebouwd kunnen worden !
Haha, poen pakken !!!!
Vreemd omdat bij de eerste voorstelling, op 12 juli 2016 er totaal niets gezegd werd over deze verhoging. Kent iemand de beweegredenen om MATEXI dit geschenk te geven, waar de stad de volgende eeuwen weer mooi mee opgescheept zit ? Om meer “in harmonie te zijn met de omgeving”, zoals de mooipraters van MATEXI beweren ? Kom nu. Nog hoger in verhouding tot het aanpalende  Opera-gebouw wordt deze miskleun !
De “artist impression” die de Waregemse Poenpakkers van MATEXI verspreidden op 12 juli 2016 is trouwens exact dezelfde als die men nu verspreidt. De extra 13 meter waren dus al bekend en geweten bij hen én bij Rob van de Velde die het ook aan de Antwerpenaar verzweeg. Tel de verdiepingen maar eens na. Waarom men deze Schalkse Schepen met de ludieke bijnaam “Rob Envelop” bedacht heeft, geen flauw idee.
Op zijn website heeft hij het overigens enkel over het “opknappen van de buitengevel van de Antwerp Tower” (15 januari 2015, www.robvandevelde.be <http://www.robvandevelde.be>  ) .
Een fijn en eerlijk mens. Waarom nam hij nu alweer ontslag ? Iemand een idee ? Iemand ?***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *