ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent JOZEF     – 't Scheldt

JOZEF    

Jozef, uit het huis van David, woonde in Nazareth en was timmerman. Als echtgenoot van Maria was hij de vermeende vader van Jezus. In de evangeliën speelt hij alleen een rol in de kindertijd van Jezus en hij is vermoedelijk gestorven voordat Jezus aan zijn publieke optreden begon. De verering van de H Jozef heeft zich rond de negende eeuw verbreid en kwam in de vijftiende eeuw in de liturgie terecht.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Maart zonder nat maakt vol het vat***VOLKSWEERKUNDE     Maak geen staat op de bloemen van maart, noch op een vrouw zonder schaamte, want die twee zijn nikske waard.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Maart geeft negen zomerse dagen***LIMBURGSE STEGOSAURUS VERLAAT POLITIEK     In februari werd bekend gemaakt dat gewezen Vlaams minister en Limburgs sp.a-boegbeeld Ingrid Lieten stopt met politiek. Lieten (51) was een vertrouwelinge van Steve Albertkanaal- Stevaert. Zij kreeg een zekere bekendheid als politiek benoemde directeur-generaal van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. De werknemers van De Lijn konden opgelucht ademhalen toen tiran Lieten in 2009 verrassend Vlaams minister werd in de regering-Peeters II (CD&V, sp.a, N-VA) zonder dat ze op een verkiezingslijst had gestaan. Toenmalig sp.a-voorzitster Caroline Babe Gennez (ook intimus van Stevaert) duidde de Limburgse stegosaurus Lieten aan als viceminister-president. Nu het er volgens de peilingen de komende jaren niet zo goed uitziet voor de roden en er dus geen welgevulde ministerportefeuilles meer in het verschiet WHa-ha … Van de zorgsector kent deze rode pion alles… vooral de zelfzorg is haar niet vreemd.De gram van Rammer***Van het kleine komt men tot het grote***CITAAT     Dirk-Jan van Baar in De Volkskrant: ‘De moderne westerse intellectueel is volgens Houellebecq een lul van een vent, een lamzak voor wie alleen nog z’n natje en z’n droogje telt. Daarmee krijgen niet alleen de jihadisten gelijk, maar ook de feministen. Ze minachten allemaal hetzelfde soort man, een slappeling die overal voor wijkt. Toen dat tot me doordrong, begon het in Keulen nog veel harder te donderen’.***Op een ruwe kwast past een scherpe bijl***GEENS LAAT SERIEMOORDENAAR OP UITSTAP GAAN     De naam van seriemoordenaar Staf van E. valt telkens weer als typevoorbeeld van een gevangene die nooit zal vrijkomen. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zélf beslist. Daarmee gaat hij in tegen verscheidene negatieve adviezen.De zestiger Van Eyken zit intussen al 43 jaar achter tralies en is daarmee de langst opgesloten gedetineerde van het land. De tot levenslang veroordeelde seriedoder Staf van Eyken (64) mag een dag de gevangenis verlaten om een bezoekje te brengen aan een klooster. Hij zit een levenslange celstraf uit voor moord op drie vrouwen, begin jaren 70.Van Eyken kreeg de bijnaam de Vampier van Muizen, omdat hij zijn slachtoffers tot bloedens toe beet in hun intieme zones.Hoe kan het ook anders als je in Muizen woont… Knibbel knabbel … wie bijt er aan mijn muisje…De gram van Rammer***Het is een wijs man die horen en zwijgen kan***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *