ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent JORIS – 't Scheldt

JORIS

Joris (Georgius) leefde in de tweede helft van de derde eeuw en wordt in zijn vermeende geboorteplaats Lydda (het moderne Lod, vlak bij Jeruzalem) als soldaatheilige vereerd. Hij is in 303 de marteldood gestorven. De legende van de ridder die een draak versloeg om een prinses te redden stamt uit de middeleeuwen. De verering van de heilige, goedgekeurd door paus Gelasius I in 494, heeft zich aan het einde van de zevende eeuw naar Engeland verspreid en is tijdens de kruistochten versterkt.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.

***

Sneeuw in april geen nood, zware nachtvorst meer doodt

***

VOLKSWEERKUNDE

Koude april geeft brood en wijn, zachte april is het ergste dat er kan zijn.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds

***

Aprilvlokjes geven meiklokjes

***

CITAAT I Journalisten horen op straat

     Johan ten Hove in Trouw: ‘Ooit een persconferentie meege- maakt waar de bazen van een voetbalclub of een speler mee- deelden dat ze een wedstrijd ‘gefixt’ hadden en daar toch mooi een paar centen aan hadden overgehouden? Dat gebeurt niet. Dat moeten journalisten zelf uitzoeken. Daar zijn ze voor.
Journalisten horen op straat, letterlijk en figuurlijk’.

***

Wie veel eieren heeft kan veel doppen maken

***

CITAAT II

 Frits Bolkestein: ‘Islam niet verenigbaar met westers liberalisme’.

***

Hoe vetter beurs, hoe magerder kanen

***

De link tussen de PVDA en de Krakers/inbrekers beweging

Zo. Ziehier dan nog een bewijs dat de PVDA via haar nest advocaten van Progress Lawyers Network actief de Krakers / Inbrekers / Vernielers / Dieven steunt. Want wat lezen we in een artikel over de inbraak in een ‘leegstaand’ Gents gebouw in 2010, nadat een eerste rechter aarzelde om hen buiten te zetten? Opluchting bij Pim van den Plas, woordvoerder van de krakers en zijn advocate Mieke van den Broeck. ‘Het was een dubbeltje op zijn kant’, zegt zij, ‘maar we zijn enorm tevreden dat de rechter de juiste juridische beslissing heeft genomen’.

Enkele maanden later zou de rechter het zootje wél laten verdrijven. Mieke zat er dus naast met haar voorbarige vreugde (net zoals in de zaak van het door haar opgeëiste humanitaire visum, …)
Blatt Leser

***

Met geld koopt men de schoonste krieken van de markt

***

GENTS KOPPEL IN GEKRAAKT HUIS

     Typisch linkse krompraat en hypocrisie: er moet een oplossing gevonden worden voor de krakers , maar niet in MIJN huis. Liever een Vlaams gezin nog een paar jaar langer laten wachten op een sociale woning. Enige goede oplossing: krakers uit het huis halen, uit het land zetten. En de ‘wereldverbeteraars’ kunnen wel de nodige solidariteit opbrengen om hun eigen huis in orde te zetten, niet? Ze leven uiteindelijk in het buitenland met een pree op kosten van de belastingbetaler. Of is de hele mediashow een truuk om de schade aan hun huis op de belastingbetaler, die niet noodzakelijk een huis bezit en die door de deurwaarder uit zijn huurhuis gezet word als hij zijn huur niet kan betalen, te verhalen.
Briers Ghislain

***

Het is kwaad oude honden aan banden te leggen
***
HOERA, MIEKE TREKT LIJST

     Mieke Van Hecke trekt Gentse CD&V-lijst, deelde Wouter Beke mee. Goed zo, nadat zij het Katholiek Onderwijs in Vlaanderen om zeep heeft geholpen kan zij nu zorgen dat de CD&V verder gedecimeerd wordt. De gewezen topvrouw van het Katholiek Onderwijs maakt haar politieke comeback. Goed nieuws voor de andere partijen in Oost-Vlaanderen.

Adriaan van Gansen

***

Elsevier: Links is een voetbalploeg die vecht tegen degradatie

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *