ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent JAKOBUS     – 't Scheldt

JAKOBUS    

Jakobus, de zoon van Zebedeus en de broer van Johannes de Evangelist, was een apostel van Jezus. Hij was getuige van de gedaanteverandering van Christus en van zijn pijn in de tuin van Getsemane. Hi stierf in 42 de marteldood onder Herodes Agrippa. De ontdekking van zijn relieken in Compostella in de negende eeuw droeg bij aan de verbreiding van zijn verering. Hij werd oorspronkelijk afgebeeld als een pelgrim; zijn beeld als ridder te paard in gevecht tegen de Moren verspreidde zich pas na zijn verschijning in de Slag van Clavijo in 844.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Aan de lange juliregen is het boerke niets gelegen***VOLKSWEERKUNDE     Met Sint-Margriet (20/7) maait men het koren, rijp of niet.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Als Margriet pist in het riet, zes hele weken boerenverdriet***CITAAT I     Kaaiman in De Tijd: ‘Bij Optima hebben we de hele Gentse politieke maffia bijeen … vult eerst zijn eigen zakken en dan die van bevriende maltraiteurs en zakenrelaties. Specifiek aan Gent is dat socialisten en liberalen elkaar daarin zeer ver tegemoetkomen, en dan is er maar één verklaring: de loge… En de Gentse loge brengt ons vanzelf bij ex-socialist Siegfried Bracke, nog steeds niet uit de vrijmetselarij gezet hoewel hij ter ere van de Belgische monarchie op de eerste rij psalmen zit te zingen in basilieken en
kathedralen’.***Bij het kleine begint men, bij het grote houdt men op***CITAAT II     Jan Segers in Het Laatste Nieuws: ‘Als kauwgom aan een zool. Zo zal Optima blijven kleven aan de Vlaamse socialisten. Dat Luc Van den Bossche al jaren spontaan zum Kotzen naar het toilet spurt als het woord socialisme valt, doet er helaas niet toe voor John Crombez. Zijn sp.a gaat in het failliet van de Gentse blufbank andermaal met de billen bloot als een partij die na gedane arbeid de zelfverrijking niet schuwt’.***Beloften half gedaan zijn haast in rook vergaan***CITAAT III     Kaaiman in De Tijd: ‘Al wat ergerlijk is in de advocatenwereld zat in het proces-Aquino in volle glorie bij elkaar, en laat u niet misleiden over het verdict: een ramp voor al wie door zo een ‘topadvocaat’ verdedigd werd. Raf Aquino, bijgestaan door Vermassen, kreeg tien jaar en moet 8 miljoen euro teruggeven. Hopelijk heeft hij niet belegd bij Optima of bij Arco. De zwaarste straf in verhouding tot de feiten ging naar Nico Beckx: zeven jaar cel en 4 miljoen euro kwijt, ondanks alweer schit-terend pleitwerk van zijn raadsman Walter Van Steenbrugge, die in gemediatiseerde rechtszaken nochtans de successen opstapelt’.***Vroeg begonnen is half gewonnen***RammerIn Vlaanderen VlaamsIn Antwerpen werd op 14/6 op de Draakplaats een wake gehouden voor de slachtoffers van de aanslag in Orlando. Dit op initiatief van het Roze Huis sinds enkele jaren gevestigd in het bekende café Den Draak. (Deze herberg werd ooit nog uitgebaat door de leider van de VMO muziekkapel Caesar SpitaelsYves Aerts krijgt instant jeuk op z’n achterste als hij dit leest).
Van zodra de persmededeling om de herdenking aan te kondigen verspreid was, snelden enkele persgeile draken ijlings ter plaatse. De eerste die toekwam was de burgemeester Bart De Wever (N-VA) en in zijn kielzog arriveerde de pronkerige fat van de CD&V de – overal waar er een journalist en/of een camera aanwezig is – cultuurschepen Philippe Heylen. Uiteraard kon Philippe daar niet wegblijven …De opkomst voor de herdenking was echter zeer beperkt ; nog geen 100 deelnemers vonden het de moeite om af te zakken naar het plein. Ook al werd de slachtpartij in een club voor homo’s en lesbiennes in Orlando aangericht in naam van de islam, toch had het stadhuis de Antwerpse excuus-imam Nordine Taouil opgetrommeld om met enkele andere moslims aanwezig te zijn. Met de vingers op de neus en vol ongeduld heeft dit gezelschap het einde van de herdenking afgewacht. Na de minuut stilte voor de slachtoffers volgde er een waterig applaus waarna burgemeester De Wever en schepen Geylen zowaar een krijtboodschap op de brug van het plein schreven met de inspirerende tekst: ‘A United in Pride and Love’. In Vlaanderen Vlaams kalkten de toenmalige Volksunie (VU) militanten op diezelfde muren van de brug.De Armeense GenocideDe Turkse president Recep Tayyip Erdogan is niet opgezet met de Duitse erkenning van de Armeense genocide. Dat blijkt uit een nieuw idee van de president. Hij wil nu testen of de Turks-Duitse parlementsleden, die de resolutie over de erkenning mee unaniem goedkeurden, ook van echte Turkse origine zijn. ‘Velen zeggen dat het Turken zijn, maar wat voor Turken? Hun bloed moet in een labo onderzocht worden’, zei Erdogan.Nadat sultan Erdogan in januari van dit jaar verwees naar het programma van Adolf met de snor om het sterke presidentiële systeem te bepleiten dat hij in Turkije wil invoeren, heeft hij nu ook al de Nürenberger wetten gekopieerd.Rammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *