ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent JACOBUS     – 't Scheldt

JACOBUS    

Jacobus, de zoon van Zebedeus en de broer van Johannes de Evangelist, was een apostel van Jezus. Hij was getuige van de gedaanteverandering van Christus en van zijn pijn in de tuin van Getsemane. Hij stierf rond 42 de marteldood onder Herodes Agrippa. De ontdekking van zijn relieken in Compostela in de negende eeuw droeg bij aan de verbreiding van zijn verering. Hij werd oorspronkelijk afgebeeld als een pelgrim; zijn beeld als ridder te paard in gevecht tegen de Moren verspreidde zich pas na zijn verschijning in de Slag van Clavijo in 844. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***In een zomer fijn, moet er donder zijn***VOLKSWEERKUNDE     Wil het in juli niet heten, dan zal men in augustus zweten.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Is juli voor de bijen goed, Boer, houd dan maar goede moed***CITAAT KAAIMAN IN DE TIJD    ‘Force de frappe. De regering-Macron is onweerlegbaar de meest corrupte Franse regering sinds die van kardinaal Richelieu. Was niet eens ingezworen of er moesten al vier ministers ontslag nemen omdat ze hetzelfde hadden gedaan als François Fillon, Guy Verhofstadt en Patrick Dewael: familieleden of vriendinnen aan lucratieve postjes helpen op kosten van de belastingbetaler’.***Juli is het Hooglied van de zomer***LINKS AAN HET WOORD     Het uiterst linkse ‘Vrije Woord’ heeft dit jaar de prijs van het Vrije Woord toegekend aan het uiterst linkse ‘Apache’. Ons kent ons. Minister Mevrouw Homans heeft zich verzet tegen de toekenning van een subsidie aan Apache.
En wanneer treedt deze als kordate en principiële flamingante op tegen boek.be en de Boekenbeurs wegens hun racistische, ja fascistische houding?Overal ter wereld zijn letterkundigen en literaire verenigingen de voorvechters van persvrijheid. Hier niet, hier beheert een links groepje zgz letterkundigen het literaire landschap en dienen zij als koorknapen het regime. Hier wordt zelfs een uitgeverij geweigerd deel te nemen aan de jaarlijkse Boekenbeurs. Zuiver racisme, fascisme, ja, zelfs een nazistische methode. Maar als ‘links’ dat doet, dan mag dat. Dan heet dat democratie. En tot wat links in staat is hebben we gezien met de G20 in Hamburg.Wat zegt Vlinks daarvan? Ogen dicht en mond toe?Adriaan van Gansen***Als in juli een gouden zonne straalt, de mulder gouden koren maait***CITAAT II KAAIMAN IN DE TIJD     ‘Alles, maar werkelijk alles waar voormalig sp.a-minister en pensioenexpert Frank Vandenbroucke zijn vingers aan heeft gestoken, van tijd verbrand, is op een ramp uitge-draaid. Heeft in zijn carrière ongeveer alle politieke functies uitgeoefend, en telkens was het scenario hetzelfde. Frank kwam binnen in zijn nieuwe kantoor, liet alle mappen en dossiers uit het archief en de bibliotheek op een rolwagentje binnenrijden, las ze in één ruk allemaal uit, en riep vervolgens de pers bijeen met een eenvoudige boodschap: ‘Zo kan het niet verder’.***Wil september vruchten dragen dan moet juli heet zijn om te klagen***LAPLAND: MOSLIMVRIJ     Er zijn inderdaad geen moslims meer in Lapland. Ze zijn allemaal verhongerd tijdens de ramadan omdat de zon daar maar niet onderging.Rammer***Prijkt juli in hete zonnegloed dan zijn in de herfst de vruchten zoet***CITAAT     Prof. mr. dr. Afshin Ellian (Teheran, 1966) in Elseviers: ‘Een hoofddoek bij de politie is geen teken van diversiteit, maar van islamisering van de politiemacht’.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *