ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent IVO     – 't Scheldt

IVO    

Ivo (Yves) is in 1253 geboren in Kermartin (Bretagne) waar hij theologie en kerkrecht heeft gestudeerd. Na een carrière aan de rechtbanken van Rennes en Tréguier werd hij priester en leidde een ascetisch leven tot aan zijn dood in 1303.Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Donder in mei geeft gras in de wei***VOLKSWEERKUNDE     Als de zon schijnt in mei is de lente voorbij.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Als mei de wei laat verwelken zul je de koe met de vingerhoed melken***KAREL ANTHONISSEN     Het artikel van Karel Anthonissen (blz.3) verscheen eerder in Trends.***Bij een groen gezelschap hoort een witte baard***SCHEVE SCHEPENEN OF ZUIPSCHUITEN?     Wat is de verzamelnaam voor de twee Antwerpse schepenen Ludo van Campenhout (N-VA) en Marc van Peel (CD&V) en de vier Brasschaatse schepenen Luc Sevenhans en Tom Versompel (N-VA) + Dirk de Kort en Bart Brughmans (CD&V)? Het zijn Scheve Schepenen of Zuipschuiten.Rammer***Geld verzacht de arbeid***VRIENDEN?     Begin februari 2017 bracht Filip Dewinter (VB) een opgemerkt bezoek aan de Syrische president Bashar al-Assad. In een VRT reportage van Jens Franssen op 8 februari 2017 over Filip Dewinter in Syrië, werd gesteld ‘dat Dewinter vooral de boodschap naar buiten wil brengen dat Assad het laatste obstakel is alvorens de radicale Islam naar Europa komt’.
Volgens Ivan de Vadder in De Ochtend 08/02/2017 ‘verkoopt Dewinter zijn reis als een bezoek aan een bondgenoot waarmee België samen tegen terrorisme moet strijden’.
Op 4 april ging de bondgenoot van Vlaams Belanger Dewinter over tot een gifgasaanval in het stadje Khan Sheikhun in de Syrische provincie Idlib. Daarbij werd giftig chloorgas gebruikt waardoor zeker 60 burgers gedood en 400 anderen ziek werden. Twee derde van de slachtoffers waren volwassenen en een derde waren kinderen. Bloed liep uit de neus en mond, ze hadden ademhalingsproblemen, vielen flauw of stikten. Na de eerste aanvalsgolf kwamen straaljagers nog een tweede lading gifbommen droppen op de twee ziekenhuizen waar de meeste slachtoffers werden verzorgd. Kan een oorlog nog laffer worden? Heeft er iemand een persmededeling ontvangen van Filip Dewinter of van VB om deze daad van onmenselijke oorlogvoering te veroordelen?
Sauer***’t Is van de oude man dat men de wijsheid leren kan***WIE IS DE NIEUWE SPITS VAN DE GROOTE LEIDER?     Nadat Liesbeth Cava noodgedwongen werd weggevoerd naar het achterplan stond het vrouwelijk N-VA podium er wat verlaten, leeg en open bij. Hoog tijd om deze leemte in te vullen met een persoonlijkheid. Liefst iemand met talent en bepaalde looks en iemand die bovendien pittige uitspraken niet schuwt.
Zuhal Demir verenigt in zich deze eigenschappen die haar in de hoogste regionen van de macht hebben gebracht.
De Groote Leider heeft haar opgedragen om te polariseren en te scoren op rechts, wat ze met verve uitvoert.
In de rand is te vermelden dat N-VA kamerfractieleider Peter de Roover (ex Vlaams-nationalist) lichte druk heeft uitgeoefende bij zijn buddy De Wever om zijn persoonlijke vriendin te benoemen als staatssecretaris in opvolging van de zwakke Sleurs.Rammer***Oude paarden jaagt men achter de schans***CD&V oppertsjeef Beke verslikte zich     op zondagmorgen 9 april in zijn slappe kamferkoffie en pistolets van meesterbakkerij Mariën, bij het lezen van het interview met staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) in de bakkersgazet De Zondag. De N-VA-staatssecretaris verwijt de CD&V een moslimpartij te zijn. Demir verklaarde dat CD&V de ‘plat op de buik’ gaat voor de moslims, hen ‘als kiesvee’ ziet en dat ‘alles kan in ruil voor stemmen’.
De Seut van Leopoldsburg maakte dadelijk groot misbaar over de ongeoorloofde ‘uitspraken’. Hij eist publieke excuses van de N-VA die volgens hem ‘vergeten is wat de betekenis van fatsoen en respect inhoudt’. En dat uit de mond van een voorzitter van een partij die in het heden en verleden meermaals bewezen heeft geen scrupules te hebben als het er op aan komt de macht te verwerven.
Een partij die moeiteloos alle principes overboord gooit voor een bord linzensoep en mee verantwoordelijk is voor de loodzware belastingdruk. Neen, van zo iemand klinkt dat zeer ongeloof-waardig.
Geen zwart haar op het bevallige hoofd van Demir dat er aan denkt om excuses aan te bieden. En waarom zou ze eigenlijk? Enkele CD&V wapenfeiten op een rijtje:
* op 30 maart 2015 meldde Veli Yüksel – CD&V parlementslid van Turkse afkomst zich strategisch ziek om niet deel te hoeven nemen aan de herdenking van de Armeense genocide in de kamer van volksvertegenwoordigers. De Seut van Leopoldsburg zweeg
* De 70 jarige Mieke van Hecke, in 2018 lijsttrekster voor de CD&V in Gent, antwoordde in Knack van 5 april op deze vraag: ‘ ‘IkCD&V is een confessionele partij. Zou uw partij niet de logische keuze voor moslims zijn?’: vind van wel. Net zoals katholieke scholen de natuurlijke omgeving voor moslims moeten zijn. Daar blijft religie tenminste een belangrijk aspect van je persoonlijke ontwikkeling’.
* Op 10 mei 2015 stonden CD&V burgemeester Wim Dries en CD&V schepen Ali Caglar uit Genk op de eerste rij te applaudisseren voor dictator Erdogan in de Ethias-arena te Hasselt. De Seut van Leopoldsburg zweeg.
In Het Laatste Nieuws van 26 april verklaarde CD&V schepen Ali Caglar dat ‘de persvrijheid er in Turkije op vooruitgaat’.
Caglar werd niet teruggefloten door Oppertsjeef Beke.     Rammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *