ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald VU – 't Scheldt

Heet van de Naald VU

ACTUEEL

Mobiliteitsdeskundigheid

We treffen het toch met onze mobiliteitsdeskundigen!  Daarvan kregen we nog maar eens een staaltje te horen in het zaterdagochtendprogramma van Radio 1, Bonus. Ene Kobe Boussauw (Univ. Gent) mocht er gedurende 10 lange minuten qua onzin zijn verzamelde collega’s naar de kroon steken.  Sorry, Kobe wie?

Hij is planoloog, al bleef onduidelijk wat hij, behalve ideologische Bonzai-boompjes, nog zoal plant.  ‘In de stad’ , gorgelde hij nog net een groen!-vitamientje door de keel, ‘bezit men minder auto’s per inwoners dan in landelijke gebieden’.

Kobe’s te smal afgesteld brein interpreteerde dit als bewijs van de keuze voor de fiets. Maar het bedje pseudo-wetenschappelijkheid waarop deze stelling werd geserveerd, bleek maar weinig veren te hebben.  Sinds Antwerpen immers openlucht asielcentrum van Vlaanderen is geworden, slinken die cijfers zienderogen.  Asielzoekers en illegalen rijden wél vaak rond in patser-bakken, maar die staan zelden op hun eigen naam geregistreerd!  Drijvend op een wolk van zelfverklaarde relevantie en aangespoord door een presentatrice die vanuit haar woonkamer rechts de schapen ziet grazen en links de koeien hoort loeien, deed Kobe er nog een schepje bovenop.  ‘Heel de stad moet zone 30 worden!’  ‘Hoezo?’, vroeg het radio-delletje met gekunstelde belangstelling.

Wel’ perste Kobe het antwoord nog even door zijn versmalde stembanden, ‘fietsers kiezen de snelste weg.  Legaal of illegaal.  Dan moet de auto zich maar aanpassen’.

Voila. Fietsers doen wat ze willen, en de rest kan inbinden.  Onvervalste en ideologisch gekleurde cyclo-anarchie, dus!
Plots was veiligheid en milieu geen punt meer.
Met zo’n verkeersdeskundigen heb je geen linkse stadsslopers meer nodig!

Brabo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *