Heet van de Naald Pedo’s – 't Scheldt

Heet van de Naald Pedo’s

ACTUEEL

Zal verschijnen in ‘t Scheldt:SPORTPEDO’S

*Een onthullend artikel van Blatt Leser‘De sport heeft ook al haar Vangheluwes gekend hoor’, aldus sportpsycholoog Jef Brouwers in De Standaard, nu bijna twee jaar (3 juli 2014) geleden reeds. Hij was helemaal niet verbaasd dat 5 procent van de leden van een sportclub ooit slachtoffer geweest zijn van ‘sexueel grensoverschrijdend gedrag’ (zoals verkrachtingen, pedofilie etc soms eufimistisch betiteld worden), zoals bleek uit de studie van de KUL.
Vijf procent, dat moeten dus vele tienduizenden slachtoffers zijn, aangezien er momenteel 150 000 jongeren bij een sportclub aangesloten zijn.
En wat gebeurde er met die ‘sportieve Vangheluwes? Oh, die vertrokken in stilte, aldus deze expert, lichtjes grijnzend. Hoezo, vertrokken in stilte? Werd het gerecht niet ingeschakeld? Sportclubs houden dergelijke toestandjes liever discreet, zo blijkt. Het gerecht wordt niet verwittigd, daders gaan vrijuit, slachtoffers moeten niet zagen en hun mondje houden. De stoute trainer met zijn vieze pollekes moet gewoon een ander jobke zoeken. Misschien in een andere sportclub.Waar hebben we dat nog gehoord?…*Lees het artikel in ‘t Scheldt.Nog geen abonnee? Wees zo slim u te abonneren: dan krijgt i
‘t Scheldt tot einde augustus 2017. En bovendien krijgt u gratis extra-nummers.Gunstvoorwaarden voor 65+-sers.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *