ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald Kerst – 't Scheldt

Heet van de Naald Kerst

De nieuwe Kerstman is een… pinguïn

Na de heisa rond de blauwe, paarse of andere niet-zwarte Zwarte Pieten is er alweer een nieuwe oproep van het anti-racistisch front.

Ene Amerikaanse kleurlinge, Aisha Harris, meldt op haar blog op de website Slate, dat ze een jeugdtrauma heeft overgehouden aan de blanke oude, dikbuikige, witbaardige man die in haar land bekend staat als Santa Claus en bij ons als de Kerstman. En nu blijken zelfs zwarte gezinnen hun huizen te versieren met deze blanke bompa. Tijd voor actie.

Natuurlijk houden de meeste kinderen van de Kerstman, omdat hij cadeautjes brengt, maar de kleintjes zouden nog meer van hem houden als hij de gedaante aannam van een pinguïn. Zo redeneert Aisha.

De kerstpinguïn zou trouwens met slechts minieme aanpassingen kunnen worden geïntroduceerd, want ook pinguïns leven in een sneeuwrijke omgeving. Om het plaatje wetenschappelijk te doen kloppen, is het voldoende om de vliegende slede te laten opstijgen aan de Zuidpool in de plaats van de Noordpool. Tegen het rode pak en de witte baard heeft miss Harris geen bezwaar en omdat pinguïns – voorheen bij ons bekend als vetganzen – niet kunnen vliegen, krijgen ook de rendieren-piloten geen C4. Over pinguïns gesproken: dat is ook de scheldnaam voor grondpersoneel in de luchtvaart, net omdat die mensen, letterlijk dan, niet van de grond komen.

En nog dit: op het einde van Harris’ pleidooi staat nog een correctie. Een pinguïn is geen zoogdier maar een vogel. Hohohohooo!

Corneel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *