ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Heet van de Naald A Mandel – 't Scheldt

Heet van de Naald A Mandel

De Kroon in Den Haag verdient zeker ook een podiumplaats in de categorie ‘caves and birdcages’.  Rapp gelooft in de harmonie van contrast.’Een goed voorbeeld is New York in de jaren 30, tijdens de opkomst van de wolkenkrabbers. Op foto’s zie je hoe de verschillende hoogtes broederlijk naast elkaar staan’.

De Antwerpenaren weten daarmee wat hen te wachten staat. De vastgoedmakelaars en de koningen van beton, glas en staal hebben muillappen tekort om het kwijl op te vangen en ze wrijven hun koopmanshanden stuk van verlangen naar de mega winsten die in het verschiet liggen.
Vreemd toeval is dat de beleidsnota voorgesteld werd op het moment dat het stadsbestuur onder vuur ligt voor haar banden met de vastgoedsector. Was de voorstelling van de beleidsnota niet meer te stoppen of is dit een provocatie van formaat?
Bij de voorstelling van de stadsbouwmeester in december 2015 zei burgemeester De Wever: ‘Een stadsbouwmeester moet iemand zijn die de ziel van de stad begrijpt, maar ook iemand die een visie heeft en die kan delen. Hij moet een stadsbestuur ook tegen zichzelf beschermen wanneer dat nodig is’.Christian Rapp is volgens mij iemand die dat allemaal perfect belichaamt’, zei burgemeester Bart De Wever (NVA).
Door deze radicale koerswijziging in de stedenbouwkundige inzichten te laten aankondigen door de stadsbouwmeester gebruikt het schepencollege Rapp simpelweg als bliksemafleider. Of anders gezegd een Duitser in de rol van collaborateur. Het moeten niet altijd dezelfde zijn…
Ondertussen stelt geen enkele journalist de vraag naar de mening van de Antwerpse gemeenteraad over deze beleidsnota. De gemeenteraad zal hier uiteindelijk nog over moeten stemmen. Gaan de leden van de meerderheidspartijen dit geweten- en klakkeloos goedkeuren en de stad daardoor uitverkopen aan de bouwwoede en speculatiedrift van immomobsters?
Van een deel van de oppositie is het stemgedrag nu alvast te bepalen. Het eedverbond tussen socialisten en groenen SAMEN zal ongetwijfeld tegenstemmen. De maoïsten van de PVDA zullen hen hierin wel volgen.
Het Vlaams Belang speelt ondertussen piepkenduik want de partij is hierover in tweestrijd. In de ganse ‘t Fornuys-rel hielden zijn zich diep onder de radar en stuurden hun buitenstedelijke partij-voorzitter in het vuur om een vis nog vlees verklaring af te leggen aan ATV.  Het dilema bij het VB is dat zij enerzijds conform de partijstandpunten en de organische verbondenheid met erfgoed, zouden moeten tegenstemmen, maar dat anderzijds de persoon-lijke banden van enkele Antwerpse kopstukken met een bepaalde immotycoon, hen zouden kunnen laten voorstemmen.
De stemming belooft nog spannend te worden.
Ondertussen een goede raad aan de stadsbouwmeester: Rapp, Rapp inpakken … en wegwezen man!
Een passende doxologie zou zijn: Libera nos, quaesumus, Domine, haec plaga (Van deze plaag, verlos ons o Heer)—

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *